search
Waarom de fans het einde van 'Game of Thrones' haten volgens Peter Dinklage
Series / Nieuws

Waarom de fans het einde van 'Game of Thrones' haten volgens Peter Dinklage

De fans waren juist bang dat ze Game of Thrones moesten loslaten.

In mei 2019 werd na acht seizoenen een punt gezet achter de fantasyserie Game of Thrones van HBO Max. De bejubelde serie van showrunners David Benioff en D.B. Weiss kreeg in de laatste seizoenen wel wat commentaar en zeker het slotstuk beviel niet iedereen.

In gesprek met The New York Times ging acteur Peter Dinklage, die Tyrion Lannister speelde, in op de kritiek. Hij lijkt te denken dat die kritiek weinig had te maken met de kwaliteit van de show, maar eerder met dat het publiek geen afscheid kon nemen van Westeros en de vele personages.

De fans wilden meer Game of Thrones
"Maar ik denk dat de reden dat er enige kritiek was over het einde, is omdat ze boos op ons waren omdat we afscheid van hen gingen nemen," zei Dinklage. "We gingen ermee stoppen en ze wisten niet meer wat ze moesten doen met hun zondagavond. Ze wilden meer, dus daar reageerden ze op."

Uiteraard is dit wel een wat kortzichtige blik van Dinklage op de kritiek. Niet alleen de fans, maar ook acteurs en schrijver George R.R. Martin waren niet heel gelukkig met de laatste seizoenen.

Met name het laatste seizoen was te vluchtig volgens velen, met merkwaardige keuzes. Het missen van gedegen bronmateriaal zou daar zomaar iets mee te maken kunnen hebben.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen