'The Wheel of Time': Dit zijn die bizarre nieuwe schurken

'The Wheel of Time': Dit zijn die nieuwe schurken

The Wheel of Time komt straks met nieuwe slechteriken die wel heel gevaarlijk zijn.

Jim Pedd, 28 december 2021 om 15:31

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Wheel of Time eindigde recent zijn eerste seizoen met een angstaanjagende nieuwe bedreiging: de Seanchan. We leggen je uit wat je te zien kreeg.
Het einde van het eerste seizoen laat zien dat Moiraine Sedai er niet in geslaagd is om samen met Rand al'Thor de strijd tegen de Dark One tot een einde te brengen. Hun slag in de serie was de eerste van velen. Maar er is nog een bedreiging.

De Seanchan
The Wheel of Time eindigt met een blik op de westkust van het continent, waar een grote vloot schepen arriveert. Die laten ook Channelers zien, wiens gecombineerde kracht leidt tot een grote golf die heel wat dorpen en kuststeden zal verwoesten.

De Seanchan zijn een groep die los staat van de Aes Sedai en de Dark One en een gevaarlijke kracht in de fantasiewereld van schrijver Robert Jordan zijn.

Dit volk koos ervoor om de Channelers als wapens te behandelen en maken er daarom slaven van. Hun handelingsvrijheid is non-existent. Hun Channelers worden 'damane' genoemd, wat 'getekende' betekent. Ze plaatsen een magische leiband om hun nek, een 'adam'. De vrouwen worden gecontroleerd door een sul'dam, en hebben geen andere keuze dan die te volgen.

De Seanchans stammen af van de held Arthur Hawking, een machtige ta'veren die de wereld overheerst en de afstammelingen zijn van mening dat keizerrijk weer terug te mogen claimen. In de boeken is hun keizerin Tuon en heeft dat personage uiteindelijk een belangrijke connectie met Mat Cauthon.

Dat belooft dus wat in de boeken! The Wheel of Time zie je op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Robert Jordan, Amazon, Prime Video, Rafe Judkins, Rosamund Pike

Populair nieuws