search
'Doctor Who'-ster Jodie Whittaker is niet klaar met de rol
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster Jodie Whittaker is niet klaar met de rol

Jodie Whittaker is altijd bereid om terug te keren voor meer Doctor Who!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Doctor Who-ster Jodie Whittaker laat weten dat ze hoopt op een dag terug te kunnen keren als de Doctor, lang nadat haar laatste aflevering (later dit jaar) te zien is.

Sinds Whittaker haar vertrek als Doctor Who heeft aangekondigd, wordt er al gespeculeerd over wie het van haar over zal gaan nemen. Volgens de traditie regenereert het personage als een acteur of actrice vertrekt. Een nieuwe acteur kan het daarmee over nemen en het verhaal kan toch doorgaan. In de zestig jarige geschiedenis van Doctor Who hebben we dertien acteurs in de hoofdrol gezien.

Doctor Who-toekomst
Whittaker werd in 2018 de Thirteenth Doctor en schreef geschiedenis als eerste vrouw die de rol speelde. Haar laatste avontuur ging in 2021 van start met de zesdelige reeks Doctor Who: Flux, en nu krijgen we nog twee specials met haar te zien.

Whittaker rekent erop dat haar regeneratie niet de laatste keer zal zijn dat Whovians de Thirteenth Doctor te zien krijgen.

Dat vertelde ze in een recent interview met Entertainment Weekly. De actrice kijkt ernaar uit om te zien wat terugkerend showrunner Russell T. Davies gaat doen met de franchise. En gaat ervan uit dat ze terugkeert voor meer:

"Ik heb het geluk dat ik zijn nummer gekregen heb. Voor alle mensen om het stokje aan over te dragen, is dit echt een absolute eer en een genot. Het is absoluut in goede handen en de serie gaat een prachtige tijd tegemoet. Zodra je in Doctor Who zit, wil je eigenlijk nooit meer vertrekken. Ik denk dat het mij hoop geeft dat je eigenlijk nooit voor altijd vertrekt bij deze serie."

De eerste tien seizoenen van Doctor Who kan je nu bingen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen