search
Analisten voorspellen einde van het Netflix-model
Series / Nieuws

Analisten voorspellen einde van het Netflix-model

Hou je van bingen? Neem dan maar vast afscheid van het fenomeen.

Het zou zomaar kunnen dat de tijden van binge-releases tot een einde komen. De wekelijkse release van afleveringen zou zomaar eens kunnen winnen van het Netflix-model.

Netflix debuteerde het binge-model, waarbij alle afleveringen van een nieuw seizoen ineens helemaal online komen te staan. Streamingdiensten als Prime Video en Disney+ hebben laten zien dat wekelijkse releases ook voordeel hebben en nu doen analisten een extra duit in 't zakje.

Einde aan het bingen?
"Waar 2020 het jaar van binge-watching was - grotendeels dankzij de shutdowns door de pandemie - herinnerde 2021 kijkers eraan dat de beste televisiekijkervaring komt uit een wekelijks model, waarbij elke week weer een nieuwe aflevering wordt vrijgegeven, zodat we meer tijd hebben om plotontwikkelingen tot ons te nemen en te speculeren over wat er hierna gaat gebeuren," aldus Mike Muprhy.

Wekelijkse releases zijn al decennia de norm op televisiezenders en "vooral goed voor kleinere (dat is: non-Netflix) streamingdiensten, om consistente kijkersaantallen te genereren, maand na maand."

62 procent van de best bekeken 50 nieuwe streamingseries van 2021 hebben volgens hem het wekelijks releasemodel gebruikt en dat is meer dan de afgelopen twee jaar, toen dat 30 procent minder gebeurde.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen