'Fallout'-serie krijgt officieel groen licht van Amazon!

'Fallout' krijgt officieel groen licht van Amazon!

De makers van Westworld gaan dit jaar aan de slag met de ambitieuze gameverfilming.

Zilko Tarici, 07-01-2022 13:01

Amazon Studios kondigde in 2020 al aan dat ze werkten aan een serie gebaseerd op Bethesda's Fallout-games, maar een officieel groen licht bleef uit. Volgens Deadline komt de serie er nu écht, en zullen de opnames later dit jaar beginnen met Jonathan Nolan (Westworld) als regisseur van de pilot-aflevering.
Jonathan Nolan en Lisa Joy begonnen ruim twee jaar geleden met de ontwikkeling van de Fallout-serie. De games worden beschouwd als een van de sterkste game-franchises ooit en zijn rijp voor verfilming.

Post-apocalyptisch rollenspel
Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) en Graham Wagner (Silicon Valley) zijn daarnaast aangetrokken als showrunners van de serie. Jonathan Nolan heeft meestal meer een rol als producent, maar regisseerde eerder wel afleveringen van de series Person of Interest en Westworld.

Fallout is een post-apocalyptische role-playing videogame-reeks, die duidelijk beïnvloed is door de jaren '50. Een groot deel van de franchise speelt zich honderden jaren na een grote oorlog die onze planeet heeft vernietigd af. De Amerikaanse overheid bouwde een aantal atoombunkers (of Vaults), maar die hadden lang niet genoeg plaats voor iedereen. Zij die buiten de bunkers overleefden zijn nu vaak gruwelijk gemuteerd. Ondanks de duistere toon van de games, is er ook genoeg humor te vinden in het post-apocalyptische landschap.

Het is nog onduidelijk wanneer we Fallout precies op Amazon Prime Video kunnen verwachten.
Bron: Joblo

Lees meer over: Fallout, Jonathan Nolan, Westworld, Amazon Prime Video, Lisa Joy

Populair nieuws