'Battlestar Galactica'-franchise barst uit z'n voegen

Battlestar Galactica barst uit z'n voegen

De Battlestar Galactica-franchise wordt groots opgebouwd met een gedeeld universum.

Jim Pedd, 7 januari 2022 16:13

Sinds in 2012 Blood & Chrome verscheen, is de Battlestar Galactica-franchise stil geweest. Maar er staan grote dingen te gebeuren.
Niet alleen wordt er bij Peacock gewerkt aan een nieuwe televisieserie, ook komt er een nieuwe film van de hand van regisseur Simon Kinberg. Maar de afgelopen twee jaar hebben we opmerkelijk weinig updates gekregen over wat er aan zit te komen.

Battlestar Galactica-universum
Nu horen we voor het eerst dat er een gedeeld universum moet komen. "We zoeken nog naar een regisseur en willen dit jaar de film voorbereiden," begon Kinberg een interview met Collider. "Het is een gigantische film en de voorbereidingen zijn lang. Ik denk dat als we een regisseur hebben, het dan nog zes tot negen maanden duurt om dit goed af te ronden. Dus eind dit jaar nemen we dan op z'n vroegst op."

Vervolgens werd het echt interessant, want Kinberg onthulde samen te werken met Sam Esmail, de showrunner van de Peacock-serie.

"Wat Sam en de serie betreft, kan ik niet al te veel vertellen, behalve dat er een synergie tussen de twee ondernemingen is en we continu in gesprek zijn. We zijn heel close geworden en hebben het leuk samen. Dit wordt, bij gebrek aan een betere zin en helaas wordt die te vaak gebruikt, een gedeeld universum."
Bron: SHH

Lees meer over: Battlestar Galactica, Peacock, Filmuniversum, Kari Williamson, Sam Esmail, Simon Kinberg

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws