Kevin Costner krijgt heel dik salaris voor 'Yellowstone'

Dik salaris voor Kevin Costner in 'Yellowstone'

Logisch dat de Hollywood-acteur het voorlopig even heeft gehad met films.

Zilko Tarici, 8 januari 2022 om 14:05

Het contract van Kevin Costner voor zijn rol in Yellowstone is dusdanig aangepast dat hij nu 1,2 miljoen dollar krijgt voor elke aflevering van seizoen 4!
De serie, een creatie van Taylor Sheridan (Hell or High Water) en John Linson (Sons of Anarchy) begon in 2018 en is met elk seizoen populairder geworden.Naast Costner zien we in de serie acteurs als Wes Bentley, Kelly Reilly, Luke Grimes, Cole Hauser, Jefferson White en Gil Birmingham.

Ka-ching!
Oscarwinnaar Costner speelt in de serie de hoofdrol van John Dutton, een weduwnaar en een zesde generatie Dutton die de ranch waarop de serie zich afspeelt bezit. Deze ranch is de grootste in de Verenigde Staten, waardoor er ook de nodige problemen bij komen kijken.

Costner zou vanaf seizoen 1 al een behoorlijk lucratieve deal hebben gesloten om mee te spelen in de serie. Maar die deal is dus alleen nog maar mooier geworden. Voor het eerste seizoen, dat eigenlijk bedoeld was als miniserie, kreeg de acteur 500.000 dollar per aflevering. Geen misselijk bedrag natuurlijk, maar gezien de populariteit van de serie kan een hoofdrolspeler vaak per seizoen behoorlijk eisen stellen, ook wat betreft salaris.

En misschien blijft het niet eens bij 1,2 miljoen dollar per aflevering voor Costner. De populariteit van de serie lijkt namelijk met de week toe te nemen. Seizoen 4 werd zelfs vier keer zo veel gekeken als het eerste seizoen. Ook is er nu een prequel-serie met de titel 1883, die ook al dik scoort bij het publiek.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Yellowstone, 1883, Kevin Costner, Taylor Sheridan, Josh Lucas

Populair nieuws