Turkse drugsbaas in 'Undercover' kan eigenlijk geen woord Nederlands

Turkse drugsbaas in Undercover komt uit Duitsland

Murat Seven is helemaal geen Belg, maar een acteur uit Duitsland.

Bram de Groot, 12 januari 2022 12:04

Het derde en recent afgeronde seizoen van Undercover gaf een mooi kijkje in de keuken van een Turks/Belgische maffiafamilie, met onder meer acteurs Nazmiye Oral en Murat Seven als de kopstukken.
Acteur Murat Seven speelde het personage Serkan Bulut die zowel Vlaams als Turks spreekt. Niet zo verwonderlijk zou je zeggen. Maar het blijkt dat Seven afkomstig is uit Duitsland en geen woord Vlaams sprak voor hij startte aan de serie.

Spoedcursus Vlaams
De acteur moest voorafgaand aan de opnames een spoedcursus Vlaams volgen, inclusief accent. "Ik heb mensen laten denken dat ik Nederlands ben," aldus de Undercover-acteur tegenover het Belgische Proximus.

"Achteraf heb ik nog eens met Joël (regisseur, red.) gesproken om te vragen of mijn accent echt wel oké was. Het voordeel met Serkan is ook dat hij als personage niet in het Nederlands is opgevoed, dus hij mocht wel een accent hebben. Mijn grootste angst was alleen dat hij een Duits accent zou krijgen," gaf Seven toe.

Een andere opvallende rol en misschien wel de beste was voor Gökhan Girginol. Hij speelde Timur, de rechterhand van Serkan. Bingewatch nu het gehele derde seizoen.Bron: proximus

Lees meer over: Undercover, Nazmiye Oral, Tom Waes, Ferry Bouman, Frank Lammers, Elise Schaap

Populair nieuws