Helaas: Fanfavoriete serie gaat niet terugkeren voor een tweede seizoen

Helaas: Fanfavoriete serie gaat niet terugkeren

Y: The Last Man lijkt dan toch echt helemaal voorbij te zijn.

Jim Pedd, 16 januari 2022 om 09:18

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Sinds 2015 probeerde FX om een Y: The Last Man-televisieserie van de grond te krijgen. Vorig jaar was dat eindelijk gelukt, maar helaas werd om budgettaire redenen besloten de serie al na één seizoen te annuleren.
Door verandering van showrunner en veranderingen in de cast, moest FX nog eens 3 miljoen dollar neertellen om de contracten te verlengen. Uiteindelijk werd besloten om het niet te doen. Showrunner Eliza Clark was daar enorm teleurgesteld over en besloot actief te proberen een nieuw thuis te vinden.

Y: The Last Man seizoen 2
Op Instagram meldde Clark dat ze "nog nooit zo toegewijd was aan een verhaal". Ook schreef ze: "er is nog zoveel te vertellen. Y: The Last Man draait om gender en hoe onderdrukkende systemen leiden tot een identiteit. We hadden een gender-divers team van briljante kunstenaars, geleid door vrouwen in bijna elke hoek van onze productie. [...] We willen niet dat het eindigt."

Maar helaas laat ze vandaag weten dat het niet mogelijk is gebleken een nieuw thuis te vinden voor Y: The Last Man. Dat betekent dat, tenzij er een wonder gebeurt, het klaar is.Y: The Last Man speelt zich af in een wereld waarin elk zoogdier met een Y-chromosoom op een cisgender man en zijn aapje, om het leven komen. De serie volgt de overlevenden die proberen een nieuwe wereldorde te bewerkstelligen.

Y: The Last Man zie je op Disney+.
Bron: Slashfilm

Lees meer over: Y The Last Man, Eliza Clark, FX, Disney Plus

Populair nieuws