Deze acteur wees 'Game of Thrones' af: Te laag salaris

Deze acteur wees 'Game of Thrones' af

Brian Cox had geen zin om Game of Thrones te maken voor 't salaris.

Jim Pedd, 16 januari 2022 09:55

Over een paar dagen publiceert Brian Cox zijn memoires: Putting the Rabbit in the Hat. GQ kreeg alvast een deel van het boek toegestuurd en schrijft dat Cox de oorspronkelijke keuze was voor de rol van Robert Baratheon in Game of Thrones.
De acteur schrijft het volgende: "Ik krijg vaak de vraag of mij een rol in Game of Thrones aangeboden is - omdat iedereen dat bijna kreeg - en het antwoord is ja. Het was de bedoeling dat ik een koning genaamd Robert Baratheon zou spelen, die klaarblijkelijk om het leven kwam toen hij door een wild zwijn aangevallen werd in het eerste seizoen. Ik weet niet heel veel over Game of Thrones, dus ik kan je niet zeggen of hij een belangrijk personage was en ik ga niet Googlen om te zien of hij dat was, omdat ik 't afwees."

Weinig geld
Brian Cox schrijft dat Game of Thrones niet genoeg betaalde om ervoor te tekenen.

"Game of Thrones werd natuurlijk een groot succes, en iedereen die betrokken was verdiende natuurlijk een fortuin. Maar toen ik oorspronkelijk de rol aangeboden kreeg, was 't geld niet heel goed, laten we het maar zo zeggen."

Hij concludeerde: "En ik zou vrij vroeg om het leven komen, dus ook geen voordeel hebben van de langetermijneffecten van een succesvolle serie waarin je salaris met elk nieuw seizoen hoger wordt. Dus ik wees het af en Mark Addy werd vermoord door een wild zwijn in mijn plaats."
Bron: Slashfilm

Lees meer over: Brian Cox, Game of Thrones, HBO, Robert Baratheon

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws