search

Ons nieuws van zondag 16 januari 2022

Startdatum nieuw seizoen 'South Park' bekend gemaakt
Series / Nieuws

Startdatum nieuw seizoen 'South Park' bekend gemaakt

De serie South Park keert snel weer terug met zijn vijfentwintigste (!) seizoen.

Comedy Central laat weten dat South Park op 2 februari van start gaat met zijn vijfentwintigste seizoen. Het nieuwe seizoen bestaat uit zes afleveringen, meldt The Hollywood Reporter vandaag.

Het vorige volwaardige seizoen van South Park was eind 2019 te zien op de televisiezender. De productie worstelt met name met de gevolgen van het coronavirus, waardoor het maken van afleveringen een stuk minder makkelijk verloopt.

South Park seizoen 25
Afgelopen augustus werd nog bekend gemaakt dat South Park-bedenker Matt Stone en Trey Parker een monsterdeal getekend hadden met ViacomCBS. 900 miljoen dollar was gemoeid met die deal, die tot 2027 liep.

Daaronder bevond zich een meerdere seizoenen tellende vernieuwing voor South Park, maar ook nog eens een veertiental originele South Park-films die debuteren op Paramount+.

Twee van die voor tv gemaakte films waren vorig jaar te zien. De eerste, South Park: Post Covid was op 25 november exclusief te zien op Paramount+. De tweede voor tv gemaakte film, South Park: Post Covid: The Return of Covid was in december te zien.

South Park stream je hier in Nederland op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom deze pijnlijke terugkeer in het Arrowverse toch gebeurde
Series / Nieuws

Waarom deze pijnlijke terugkeer in het Arrowverse toch gebeurde

Brandon Routh vertelt waarom hij na het uiterst pijnlijke Arrowverse-vertrek toch terugkeerde.

DC's Legends of Tomorrow schokte fans enorm toen acteurs Brandon Routh en Courtney Ford beiden vertrokken. Voor Routh was het geen eenvoudige klap om te verwerken en dat gold ook voor zijn vrouw Ford. Maar het afscheid bleek niet permanent.

Niet alleen keerde Routh terug als Ray Palmer, a.k.a. The Atom voor de honderdste aflevering van DC's Legends of Tomorrow, ook was hij in Armageddon van The Flash te zien. Routh onthult tijdens een interview waarom hij ondanks de klappen die hij kreeg, toch terug keerde voor meer.

Meer Arrowverse maken
Routh verscheen tijdens de Inside of You-podcast van Michael Rosenbaum. Hij vertelde dat zowel hij als Ford het moeilijk hebben gehad.

"Je weet dat mensen keuzes maken. Soms maken ze goede keuzes en soms maken ze slechte keuzes. Die worden aan de lopende band gemaakt. En soms hebben die negatieve invloed op ons en we kunnen er dan voor kiezen om de rest van ons leven enorm te balen, of we kunnen ons best doen het te leren accepteren. Zoals ze zeggen: de bittere pil slikken. En dat heb ik gedaan en ik denk dat Courtney dat ook heeft."

Hij ging door: "Niemand steunde die beslissing en dat is een van de redenen waarom we ja hebben gezegd tegen een terugkeer. Omdat we wisten dat de fans het zouden waarderen en we konden ervoor zorgen dat we ook gerespecteerd werden. Dus ik ben blij weer gewerkt te hebben met Wentworth [Miller] en Victor [Garber] en Falk [Hentschel]."

DC's Legends of Tomorrow zie je net als The Flash op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We weten nu wanneer Disney+ met Marvel Studios-series komt in 2022
Series / Nieuws

We weten nu wanneer Disney+ met Marvel Studios-series komt in 2022

Het Marvel Cinematic Universe komt met meerdere grote nieuwe series komend jaar.

Deze zomer wordt het nog druk voor fans van het Marvel Cinematic Universe. De officiële website van Marvel Studios Japan suggereert dat er drie (!) series uitkomen tussen Doctor Strange in the Multiverse of Madness als die op 4 mei uitkomt, en Thor: Love and Thunder dat gepland staat voor juli in het land.

She-Hulk, I Am Groot en What If...? seizoen 2 staan allemaal gepland tussen die twee blockbusters. Dat betekent ook dat Ms. Marvel pas na juli uitkomt op Disney. De serie moet volgens de site wel in de "zomer van 2022" te zien zijn.

Nog meer series!
Van Secret Invasion zien we dat de serie nog voor Black Panther: Wakanda Forever gestreamd moet worden. Die film is in november in de bioscoop te zien.

Daarmee hebben we ook voor het eerst een echte bevestiging van het tweede seizoen van animatieserie What If...?, waarvan de makers wel al te kennen hadden gegeven dat de show een nieuwe reeks zou krijgen.

Eerder vertelde Marvel Studios animatiechef Brad Winderbaum al eens: "Ik bedoel, je staat helemaal los van elke soort regels die je maar kan bedenken en dat is tegelijk het meest opwindende aan de serie én het meest vreeswekkende, omdat je dan je eigen regels moet maken". En dat brengt dus heel wat spannends met zich mee voor het tweede seizoen!

Overigens is de eerstvolgende Marvel Studios-serie natuurlijk Moon Knight, dat naar verluidt op 30 maart te zien is op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' heeft bijna deze mijlpaal bereikt
Series / Nieuws

'The Walking Dead' heeft bijna deze mijlpaal bereikt

Op 20 februari begint het einde van een van de meest iconische series van de laatste 20 jaar.

Duane Manwiller, de voornaamste cameraman van het laatste seizoen van The Walking Dead heeft bevestigd dat de opnames van de laatste reeks bijna zijn afgerond.

Manwiller is al sinds seizoen 8 cinematograaf van The Walking Dead en liet het volgende weten via zijn Instagram-pagina:

"We zijn deze week begonnen met het laatste stuk van de opnames. We hebben nog maar drie afleveringen te gaan tot het einde..."

Het einde begint
In september 2020 kondigde AMC aan dat seizoen 11 van The Walking Dead tevens het laatste zou worden. Op 20 februari wordt de eerste van acht nieuwe afleveringen uitgezonden, wat later dit jaar wordt gevolgd door de acht allerlaatste afleveringen. Nog 16 afleveringen in totaal te gaan dus!

Dat wil echter niet zeggen dat we helemaal afscheid nemen van de personages uit de serie. Walking Dead-scenarist/-producent Angela Kang, showrunner sinds seizoen 9, werkt namelijk aan een spinoff-serie waarin Daryl (Norman Reedus) en Carol (Melissa McBride) centraal staan. Die serie kunnen we ergens in 2023 verwachten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'Outlander' zorgt voor grote uitdaging
Series / Video/clip/featurette

Nieuw seizoen 'Outlander' zorgt voor grote uitdaging

Marsali, een van de bijfiguren uit Outlander, keert ook terug in seizoen zes.

De afgelopen weken plaatsen we al wat video's over de bijfiguren uit het aankomende nieuwe seizoen van Outlander. Dit keer werpen we een blik op Marsali.

Het personage Marsali MacKimmie Fraser wordt gespeeld door actrice Lauren Lyle en zij is sinds seizoen drie van Outlander te zien. Je kent de actrice mogelijk ook uit series als Vigil en Broken.

Outlander seizoen 6: Marsali
Hieronder een snelle blik op het personage Marsali. Wat kunnen we van haar verwachten in het nieuwe seizoen? Op 6 maart gaat seizoen zes op de streamingdienst in première. Het nieuwe seizoen bestaat dit keer uit 'slechts' acht afleveringen. Seizoen zeven komt er sowieso ook.

De eerste vijf seizoenen van Outlander vind je nu op Netflix. Hieronder de video Marsali in Season 6. Komende dagen verschijnen er vast een paar.



En hieronder ook nog de video Cast's New Skills for Season 6 waarin verschillende acteurs bepaalde nieuwe vaardigheden van hun personages toelichten.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gigantische kijkcijferkanonnen op Netflix om direct te bingen
Series / Featured

3 gigantische kijkcijferkanonnen op Netflix om direct te bingen

Sterke series die je nu op Netflix kunt kijken, en die goed bekeken worden.

Hieronder tips voor drie uiteenlopende series die zeer goed bekeken worden op Netflix. Gewoon even kijken als je dat nog niet hebt gedaan!

Black Mirror | Bing nu! | 5 seizoenen
Deze scifi-anthologieserie beschrijft een zieke nabije toekomst vol technologie, waar de mooiste uitvindingen botsen met de meest duistere menselijke gevoelens. Er zijn rollen voor vele grote sterren met onder meer Daniel Kaluuya, Daniel Kaluuya, Domhnall Gleeson, Jon Hamm, Bryce Dallas Howard, Jerome Flynn, Letitia Wright en Miley Cyrus.



House of Cards | Bing nu! | 6 seizoenen
Een meedogenloos congreslid doet er alles aan om Washington D.C. te veroveren in deze politieke dramaserie met een Emmy- en Golden Globe-award. Een van de eerste toppers van de streamingdienst.



Gomorra | Bing nu! | 5 seizoenen
Maffia-activiteit in Napels staat centraal in deze serie, die zich richt op de interne strijd nadat het hoofd van een familie gevangen is genomen. Italiaanse topserie met rollen voor Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio de Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli en Carmine Monaco.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende nieuwe Netflix-serie van Grey's Anatomy-bedenker krijgt trailer
Series / Trailer

Opvallende nieuwe Netflix-serie van Grey's Anatomy-bedenker krijgt trailer

Inventing Anna met Julia Garner verschijnt begin volgende maand op de streamingdienst.

Een van de meest opvallende miniseries die dit jaar op Netflix verschijnt lijkt Inventing Anna te zijn. De serie debuteert volgende maand online er is een hoofdrol voor actrice Julia Garner, bekend uit de Netflix-misdaadserie Ozark.

De serie is gebaseerd op het artikel How Anna Delvey Tricked New York's Party People van schrijver Jessica Pressler. Naast Garner zie je ook rollen voor onder meer Anna Chlumsky, Katie Lowes, Laverne Cox en Alexis Floyd.

De serie Inventing Anna, bedacht en uitgewerkt door Shonda Rhimes (Bridgerton, Grey's Anatomy) en haar productiemaatschappij Shondaland, heeft een aparte omschrijving: Dit hele verhaal is helemaal waar. Behalve dan de delen die helemaal verzonnen zijn.

Nieuwe trailer voor de miniserie: 11 februari te zien
De negendelige dramaserie Inventing Anna gaat op 11 februari in première, op Netflix. Surf alvast naar de streamingdienst om het belletje aan te zetten zodat je herinnerd wordt als de serie volgende maand online staat.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe spannende Netflix-serie ijzersterk ontvangen!
Series / Nieuws

Nieuwe spannende Netflix-serie ijzersterk ontvangen!

De prima en spannende horrorserie Archive 81 staat nu op de streamingdienst.

Aan de lopende band verschijnen er nieuwe series en seizoenen van series op Netflix, van over de hele wereld. Een paar dagen geleden verscheen de horrorthriller Archive 81 en deze wordt nu erg sterk ontvangen.

Na negentien recensies staat de Amerikaanse serie van Rebecca Sonnenshine, schrijver Paul Harris Boardman en producent James Wan op een ijzersterke 95 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. En dat mag een erg goed ontvangst genoemd worden.

De critics consensus: "Een intrigerende mix van horror en noir, Archive 81 biedt verslavende bovennatuurlijke sensatie die op de beste manier rondspookt."

Archive 81: nu op Netflix
In de achtdelige serie zie je Mamoudou Athie als Dan Turner, Dina Shihabi als Melody Pendras, Evan Jonigkeit als Samuel Spare, Julia Chan als Anabelle Cho, Ariana Neal als Jess (Jessica) Lewis, Matt McGorry als Mark Higgins en Martin Donovan als Virgil Davenport.



Archivaris Dan Turner wordt aangesteld als archivaris om een collectie van beschadigde videobanden te restaureren uit het jaar 1994. Het gaat daarbij concreet om het werk van de documentairemaakster Melody Pendras. Zij deed onderzoek naar een gevaarlijke sekte die haar activiteiten ontplooide in een nabijgelegen appartementencomplex.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'Manifest'? Check dan deze 3 series op Netflix
Series / Featured

Fan van 'Manifest'? Check dan deze 3 series op Netflix

Netflix heeft heel wat series in z'n aanbod die lijken op het grote succes Manifest.

Ben je fan van de nieuwe serie Manifest op Netflix? Dan kan je vermoedelijk niet wachten op het derde seizoen dat Netflix nog online zet en komt met het vierde en laatste seizoen van de show.

Terwijl we wachten, is het natuurlijk fijn om te weten welke series aanraders zijn op Netflix en behoorlijk lijken op Manifest.

Drie toffe series om te kijken als je van Manifest houdt
We zetten drie toffe series op een rij, die door Netflix aangeraden worden:

Travelers (3 seizoenen): Een federaal agent volgt vier mensen die opeens totaal nieuwe persoonlijkheden lijken te hebben, en doet een verbijsterende ontdekking over de toekomst van de mensheid.

The OA (2 seizoenen): Zeven jaar nadat ze is verdwenen, komt een jonge vrouw terug met mysterieuze nieuwe krachten. Ze schakelt vijf vreemdelingen in voor een geheime missie.

Into the Night (2 seizoenen): Als een mysterieuze kosmische gebeurtenis chaos veroorzaakt op aarde, proberen de passagiers en bemanning aan boord van een gekaapte nachtvlucht de zon voor te blijven.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series scoren geweldig op Netflix in Nederland
Series / Featured

Deze series scoren geweldig op Netflix in Nederland

Netflix heeft een paar series die echt enorm goed bekeken worden hier in Nederland.

Vorige week domineerde Manifest Netflix al en ook deze week staat de serie helemaal bovenaan in Nederland. Gevolgd door Undercover, dat de afgelopen weken steevast niet boven de derde stek op de toplijst uit wist te komen.

We zetten deze zondag zoals je van ons gewend bent, weer de nieuwe top drie meest bekeken series op Netflix in Nederland voor je op een rij. En dat is weer een mooi lijstje!

De meest bekeken series
Op dit moment is Manifest dus het meest populair op Netflix in Nederland. De show weet nu al twee weken de kijker enorm te boeien en voorlopig zal dat ook zo blijven, want het derde seizoen komt er nog aan. Undercover is intussen net klaar met z'n derde seizoen en staat nu op de tweede plek, gevolgd door de miniserie Stay Close.

1. Manifest (seizoen 1 en 2): In Manifest komt vlucht 828 aan in New York. De pasagiers weten niet dat ze al jaren vermist zijn, en dat iedereen zich doodschrikt van hun terugkeer. En dan is er ook nog eens een stel passagiers met vreemde krachten.

2. Undercover (seizoen 3): Dit spannende derde seizoen is nu helemaal afgerond, wat betekent dat de serie snel uit de top drie gaat verdwijnen. Je ziet in het tweede seizoen hoe Bob en Ferry noodgedwongen moeten samenwerken.

3. Stay Close (seizoen 1): Carlton Flynn verdwijnt 17 jaar later op precies dezelfde avond als Stewart Green. Dat vormt het begin van een kettingreactie in de levens van mensen om hen heen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde deze toffe series nieuw toe
Series / Featured

Prime Video voegde deze toffe series nieuw toe

Er verschenen maar een paar nieuwe series op Prime Video deze week.

Deze week was het misschien iets rustiger dan anders op Prime Video. Er verschenen maar een paar nieuwe series op de streamingdienst, maar wel een interessante, namelijk de laatste aflevering van The Expanse.

Die sci-fi serie is nu officieel tot een einde gebracht door Prime Video, nadat de streamingdienst 'm eerder overnam van Syfy. Hieronder het lijstje met de nieuwe series:

The Expanse (S06E06): In de ijzingwekkende seizoensfinale vechten Inners en Belters zij aan zij met de crew van de Rocinante in een laatste, massale en wanhopige strijd met Marco en zijn Free Navy. Het lot van het zonnestelsel, de Ringpoorten en heel de mensheid staat op het spel.

Hitoshi Matsumoto Presents Documental (seizoen 5): Hitoshi Matsumoto presenteert een gesloten survivalspel waarin je niet mag lachen. Tien komieken strijden voor een prijs van 10 miljoen yen. De persoon die het tot het einde volhoudt zonder in lachen uit te barsten, wint!

Adult Material (seizoen 1): Hayley Squires speelt de toonaangevende Britse pornoster Jolene Dollar in Lucy Kirkwoods nieuwe drama Adult Material. Jongleren met MILF-glamour voor de camera en de realiteit van het moederschap thuis, Jolene is een postermeisje voor de industrie. Door haar ogen zien we een wereld die niet wordt bepaald door uitbuiting, maar door kansen voor arbeidersvrouwen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' komt weer met gestoord idee
Series / Nieuws

'The Boys' komt weer met gestoord idee

Amazon-serie The Boys laat wat nieuws weten over de Crimson Countess.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De teasers voor het derde seizoen van de serie The Boys blijven maar binnenstromen. Het derde seizoen onthult nu een paar details over de Crimson Countess, het personage dat haar debuut maakt in het nieuwe seizoen van de serie van Prime Video.

Tijdens het Vought News Network: Seven on 7, onthult de fictieve en uiterst conservatieve presentator Cameron Coleman haar te introduceren. Crimson Countess is volgens hem "een voormalig lid van Payback".

The Boys-personage
In de The Boys-comics is zij lid van het tweede meest populaire superheldenteam van Vought, de Payback, en dat is een parodie van de Avengers van Marvel. In dit satirische team is de Crimson Countess een spoof van de Scarlet Witch.

Coleman meldde ook dat de Crimson Countess een nieuw goed doel gelanceerd had: een chimpanzee-opvang genaamd Chip Country. Om dat te financieren biedt ze fans foto's met haar handtekening, memorabilia en limited meet/greet-pakketten. En een single: Chimps Don't Cry.

Op Twitter kwam Vought International met meer verhalen:



The Boys zie je op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler heeft commentaar op 'The Book of Boba Fett'
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler heeft commentaar op 'The Book of Boba Fett'

Temuera Morrison vindt dat z'n personage te veel praat in The Book of Boba Fett.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Temuera Morrison vindt dat Boba Fett "te veel praat" in Star Wars-serie The Book of Boba Fett. De serie van maker Jon Favreau en showrunner Robert Rodriguez duikt onder de helm van de normaliter vooral heel erg zwijgzame Boba.

The Book of Boba Fett vult gaten in het verhaal van het personage dat je eerst zag in de films The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983). Hij was in het tweede seizoen van The Mandalorian te zien en kreeg vervolgens deze spin-off.

Veel aan het praten
Boba Fett praat nogal veel als Daimyo, een misdaadbaas, die het rijk van Jabba the Hutt op woestijnplaneet Tatooine heeft overgenomen.

"Ik was niet heel succesvol en hoopte dat ik niet zoveel zou zeggen, maar je hebt de eerste twee afleveringen van de serie kunnen zien," begon Morrison tegenover NME.

Actrice Ming-Na Wen die de rol van Fennec Shand - de rechterhand van Fett - speelt, zei: "Hij probeerde niet gewoon een eervolle acteur te zijn, maar gewoon wat van zijn werk bij mij te dumpen," lachte ze.

De twee hadden het natuurlijk heel leuk en waren maar wat aan het dollen. Maar het is wel zo bij wat fans dat ze vinden dat er te veel gepraat wordt door Boba Fett.

The Book of Boba Fett zie je op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ray Donovan' is nu echt helemaal voorbij
Series / Nieuws

'Ray Donovan' is nu echt helemaal voorbij

Liev Schreiber is voorlopig klaar met Ray Donovan, nu de film te zien is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Liev Schreiber zegt dat hij klaar is met Ray Donovan nu de film te zien is. Voorlopig in elk geval.

De acteur speelde de rol in de Showtime-serie voor het eerst in 2013 toen de serie van start ging. De show brak toen kijkcijferrecords voor de televisiezender. We volgden onder meer de professionele werkzaamheden van hoofdpersoon Ray Donovan, die misdrijven moest verbergen, mensen moest omkopen en andere illegale activiteiten ondernam voor zijn rijke klanten.

Ray Donovan-film
Na zeven succesvolle seizoenen op Showtime, werd Ray Donovan ineens stopgezet zonder dat showrunner David Hollander dat even te horen kreeg. Hij was toen al bezig met het schrijven van het achtste seizoen.

Fans begonnen daarom met schrijven van brieven naar Showtime om de serie nog een seizoen te gunnen en een passend afscheid te regelen. Uiteindelijk ging de zender overstag.

Hollander mocht een film maken en die moet nu bijna te zien zijn. Schreiber hoorde de geruchten dat de film de springplank voor een franchise zou zijn, maar is "voor nu" klaar met de serie. Hij zei: "Ik heb David [Nevis, CEO van Showtime] inderdaad zoiets horen zeggen. Maar dit is voor mij het einde. Voor nu."

Waarom Showtime Ray Donovan ineens stopzette weet de acteur nog altijd niet, maar hij vermoedt dat het te maken heeft met de fusie met moederbedrijf ViacomCBS.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur wees 'Game of Thrones' af: Te laag salaris
Series / Nieuws

Deze acteur wees 'Game of Thrones' af: Te laag salaris

Brian Cox had geen zin om Game of Thrones te maken voor 't salaris.

Over een paar dagen publiceert Brian Cox zijn memoires: Putting the Rabbit in the Hat. GQ kreeg alvast een deel van het boek toegestuurd en schrijft dat Cox de oorspronkelijke keuze was voor de rol van Robert Baratheon in Game of Thrones.

De acteur schrijft het volgende: "Ik krijg vaak de vraag of mij een rol in Game of Thrones aangeboden is - omdat iedereen dat bijna kreeg - en het antwoord is ja. Het was de bedoeling dat ik een koning genaamd Robert Baratheon zou spelen, die klaarblijkelijk om het leven kwam toen hij door een wild zwijn aangevallen werd in het eerste seizoen. Ik weet niet heel veel over Game of Thrones, dus ik kan je niet zeggen of hij een belangrijk personage was en ik ga niet Googlen om te zien of hij dat was, omdat ik 't afwees."

Weinig geld
Brian Cox schrijft dat Game of Thrones niet genoeg betaalde om ervoor te tekenen.

"Game of Thrones werd natuurlijk een groot succes, en iedereen die betrokken was verdiende natuurlijk een fortuin. Maar toen ik oorspronkelijk de rol aangeboden kreeg, was 't geld niet heel goed, laten we het maar zo zeggen."

Hij concludeerde: "En ik zou vrij vroeg om het leven komen, dus ook geen voordeel hebben van de langetermijneffecten van een succesvolle serie waarin je salaris met elk nieuw seizoen hoger wordt. Dus ik wees het af en Mark Addy werd vermoord door een wild zwijn in mijn plaats."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helaas: Fanfavoriete serie gaat niet terugkeren voor een tweede seizoen
Series / Nieuws

Helaas: Fanfavoriete serie gaat niet terugkeren voor een tweede seizoen

Y: The Last Man lijkt dan toch echt helemaal voorbij te zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds 2015 probeerde FX om een Y: The Last Man-televisieserie van de grond te krijgen. Vorig jaar was dat eindelijk gelukt, maar helaas werd om budgettaire redenen besloten de serie al na één seizoen te annuleren.

Door verandering van showrunner en veranderingen in de cast, moest FX nog eens 3 miljoen dollar neertellen om de contracten te verlengen. Uiteindelijk werd besloten om het niet te doen. Showrunner Eliza Clark was daar enorm teleurgesteld over en besloot actief te proberen een nieuw thuis te vinden.

Y: The Last Man seizoen 2
Op Instagram meldde Clark dat ze "nog nooit zo toegewijd was aan een verhaal". Ook schreef ze: "er is nog zoveel te vertellen. Y: The Last Man draait om gender en hoe onderdrukkende systemen leiden tot een identiteit. We hadden een gender-divers team van briljante kunstenaars, geleid door vrouwen in bijna elke hoek van onze productie. [...] We willen niet dat het eindigt."

Maar helaas laat ze vandaag weten dat het niet mogelijk is gebleken een nieuw thuis te vinden voor Y: The Last Man. Dat betekent dat, tenzij er een wonder gebeurt, het klaar is.



Y: The Last Man speelt zich af in een wereld waarin elk zoogdier met een Y-chromosoom op een cisgender man en zijn aapje, om het leven komen. De serie volgt de overlevenden die proberen een nieuwe wereldorde te bewerkstelligen.

Y: The Last Man zie je op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' vindt castlid waar fans blij van worden
Series / Nieuws

'The Last of Us' vindt castlid waar fans blij van worden

De opnames van The Last of Us zijn al een tijdje bezig, maar de casting gaat door.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Storm Reid heeft getekend voor de cast van HBO's gameverfilming The Last of Us. We weten ook al welke rol zij zal spelen in de televisieserie.

De serie The Last of Us is gebaseerd op de zeer populaire Naughty Dog-game. Die speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin een dodelijk virus bijna de hele moderne beschaving uitroeit. Joel, gespeeld door Pedro Pascal, wordt ingehuurd om de veertienjarige Ellie (Bella Ramsey) mee te nemen uit de quarantainezone naar een organisatie die zoekt naar een geneesmiddel van het virus. Terwijl de twee door de Verenigde Staten reizen, moeten ze op elkaar vertrouwen om te overleven.

Storm Reid in The Last of Us
Storm Reid zal de rol van Riley spelen. Zij is een weesmeisje in Boston, dat al snel bevriend raakt met Ellie. De actrice maakte het nieuws zelf bekend op Twitter.

The Last of Us heeft naast hoofdrollen voor Pascal en Ramsey, ook rollen voor Gabriel Luna als Tommy, Merle Dandridge als Marlene, Jeffrey Pierce als Perry, Anna Torv als Tess, Nico Parker als Sarah, Murray Bartlett als Frank en Nick Offerman als Bill.

Craig Mazin schrijft en produceert The Last of Us samen met Neil Druckmann - een schrijver en creatief directeur van de videogame.

Wanneer The Last of Us te zien zal zijn op HBO is nog niet bekend, maar vermoedelijk vindt de release dit jaar nog plaats.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.