'Yellowstone'-serie '1883' neemt wel heel schokkende wending

'1883' neemt wel heel schokkende wending

1883 neemt heel onverwacht afscheid van een groot personage van de serie.

Jim Pedd, 19 januari 2022 07:15

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Elke aflevering van 1883 heeft tot nu toe duidelijk verteld over de gevaren die liggen op het pad naar Oregon. Sterker nog: een aantal kolonisten kwamen zelfs al om het leven in de reis.
Maar de grote personages van 1883 overleefden tot nu toe allemaal. Tot nu toe. Want in The Fangs of Freedom, de vijfde aflevering van de prequelserie op Yellowstone, werd een fanfavoriet personage gedood en is een duistere wending voor de tweede helft van het seizoen opgezet.

1883-dood
Elsa Dutton is de verteller van 1883 en haar hoop heeft de boel lekker lichtvaardig gehouden, met name als Ennis betrokken is. De twee personages ontwikkelden een liefde en werden samen het hart van de serie.

Maar hoewel acteur Eric Nelson gepresenteerd werd als 'series regular', loopt het niet goed met hem af. Ennis wordt namelijk neergeschoten in de aflevering en eindigt aan het einde terwijl hij Elsa probeert te beschermen onder de zoden.

Vijf van de zes bandieten die hen aanvallen komen meteen om het leven bij het vuurgevecht. Maar eentje weet het tot hun vee te schoppen, waarna Ennis erop af gaat en de bandiet vermoordt. De bandiet raakt hem echter ook, waarmee hij om het leven komt.

1883 eindigt z'n aflevering met Elsa die de bandiet doodt.
Bron: ComicBook

Lees meer over: 1883, Yellowstone, Paramount Plus

Populair nieuws