Eindelijk: Dit is de titel van de 'Lord of the Rings'-serie van Prime Video en hier gaat de serie over

De titel van de 'Lord of the Rings'-serie onthuld

En we weten nu meer over het verhaal van de epische verfilming van J.R.R. Tolkien's Midden-Aarde.

Jim Pedd, 19 januari 2022 16:36

Zojuist heeft Prime Video officieel de titel van zijn aankomende Lord of the Rings-serie onthuld: The Rings of Power. Dat niet alleen: de trailer onthult ook opvallende en sfeervolle beelden, evenals muziek en een voiceover.
In de voiceover horen we het gedicht over de One Ring, die de oorsprong van de ring en band met de andere ringen omschrijft, evenals hun meester: Sauron:

"Drie ringen voor de elfenkoningen aard,
Zeven voor de dwergenvorsten in hun zalen schoon,
Negen voor de mensen, die de dood niet spaart,
Eén voor de Zwarte Heerser op zijn zwarte troon,
In Mordor, waar de schimmen zijn."


Lord of the Rings
De beroemdste tekst wordt niet gesproken, maar zie je wel verschijnen in de Ring en wordt daarin gebrand: "Eén Ring om allen te regeren. Eén Ring om hen te vinden. Eén Ring die hen brengen zal en in duisternis binden."

We wisten al dat de serie zich af zou spelen in de Tweede Era van Tolkiens Midden-Aarde. "Dit is een titel die wat ons betreft zou kunnen staan op een boek naast de andere klassiekers van J.R.R. Tolkien," aldus showrunners J.D. Payne en Patrick McKay in een persbericht.

"The Rings of Power verenigt alle grote verhalen van de tweede era van Midden-Aarde: het smeden van de ringen, de opkomst van de duistere heer Sauron, het epische verhaal van Númenor en de Laatste Alliantie van Elfen en Mensen. Tot nu toe heeft het publiek alleen het verhaal van de One Ring gezien, maar er waren er en we kijken er enorm naar uit om dat epische verhaal te vertellen."

Tijden de Tweede Era wilde Sauron de Elfen corrumperen door zich voor te doen als Annatar, heer van de geschenken. Hij leerde bepaalde Elfen hoe ze Ringen moesten maken. Ze maakten er 19: 16 met behulp van Sauron en drie zonder. Sauron vertrok intussen in het diepste geheim naar Mount Doom om daar zijn eigen One Ring te maken, waarmee hij hoopte hen aan zich te binden. Dat gebeurde niet, want ze voelden het meteen toen Sauron zijn ring omdeed en verborgen die vanhen. Daarna brak de oorlog uit en wist Suaron zeven van de negen ringen te vinden en verdeelde hij ze onder dwergen en mensen. Dat leidde tot de val van Númenor en de alliantie van elfen en mensen waarbij ze Barad-dûr aanvielen.

Bron: Comic Book

Lees meer over: Lord of the Rings, The Rings of Power, Amazon, Prime Video, JRR Tolkien, JD Payne, Patrick McKay

Populair nieuws