'Squid Game'-franchise wordt nog groter dan je denkt

Squid Game-franchise wordt nog groter dan je denkt

Netflix komt met een groots Squid Game universum blijkt nu ineens.

Jim Pedd, 22 januari 2022 om 08:39

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix bouwt aan een compleet universum rond Squid Game. Er wordt al gewerkt aan een tweede seizoen van de serie, maar daar blijft het niet bij.
Netflix co-CEO en Chief Content Officer Ted Sarandos bevestigt namelijk dat de franchise enorm uit zal breiden. Hij vertelde in een statement dat het tweede seizoen absoluut besteld is. Maar vulde dat aan met een intrigerende opmerking: "het gebeurt. En het Squid Game-universum is pas net begonnen." Meer zei hij er niet over, maar zouden er dan spin-offs gemaakt worden?

Squid Game-universum
Netflix heeft in het verleden al eens laten zien zeker open te staan voor het uitbreiden van een franchise als die in eerste instantie succesvol is.

Toen The Witcher van start ging in 2019, werd niet alleen een tweede seizoen besteld. Netflix kwam ook met een geanimeerde spin-off film, een live-action prequelserie en zelfs een familievriendelijke animatieserie.

Wat dit allemaal betekent voor Squid Game is niet zeker, maar het idee van vervolgen, prequels en spin-offs rond de wereld klinkt interessant. En het is natuurlijk een bizarre reactie op een serie die inhakt op het idee van kapitalisme. Precies wat Netflix doet met zo'n universum.

Maar goed! Squid Game zie je nu op Netflix.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Squid Game, Netflix

Populair nieuws