Toffe nieuwe Disney+ serie wordt nog interessanter

Toffe nieuwe Disney+ serie wordt nog interessanter

Moana heeft een regisseur gevonden en komt in 2024 naar Disney+.

Jim Pedd, 24 januari 2022 19:04

Disney heeft een regisseur gevonden voor de aankomende Moana-serie.
David G. Derrick Jr. is ingehuurd om de serie te regisseren. Derrick werkte eerder aan Disney-films als Raya and the Last Dragon en de remake van The Lion King als storyboard artist en voegde zich bij The Mouse House met de film Moana. Dat "verdiepte zijn band met de Samoaanse wortels van zijn familie", stelt Disney.

Moana-serie
Derrick kwam natuurlijk zelf ook al met een statement: "Werken aan Moana was een geschenk, op persoonlijk en professioneel vlak. De film Moana wist de geest van Polynesië te vangen en deelde die met de wereld. Ik ben vereerd dat ik haar verhaal voort mag zetten en de rijke en prachtige culturen van de eilanden mag vieren."

Moana werd in 2016 uitgebracht in de bioscoop en volgt het verhaal van de prinses uit de titel. Als een oeroude vloek de kust van haar eiland bereikt, weet ze de halfgod Maui te rekruteren om de vloek te doorbreken en haar volk te redden.

De film Moana werd voor twee Oscars genomineerd, maar won er geen. Een serie in de franchise werd al in december 2020 aangekondigd tijdens de Disney Investors Day Conference.

De serie speelt zich af na de gebeurtenissen in de film en vertelt het verhaal van Moana nu ze het stamhoofd is en haar volk moet leiden. Oorspronkelijk zou de show in 2023 te zien zijn; dat wordt nu 2024.
Bron: CBR

Lees meer over: Moana, Disney Plus, serie

Populair nieuws