'Vikings: Valhalla'-bedenker vindt dit het interessantste aan de serie

'Vikings: Valhalla'-bedenker kijkt hier naar uit

De vrouwelijke personages van de serie Vikings: Valhalla worden veel groter en belangrijker.

Jim Pedd, 26 januari 2022 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vikings: Valhalla-bedenker Jeb Stuart kijkt enorm uit naar de twee contrasterende vrouwelijke personages van de serie. Vikings: Valhalla is een vervolg op Vikings, dat zes seizoenen duurde en gemaakt werd door Michael Hirst.
Netflix bestelde deze vervolgserie, die gemaakt wordt door Stuart in samenwerking met Michael Hirst. De serie Vikings: Valhalla is in februari 2022 te zien op Netflix.

Vikings: Valhalla-vrouwen
Deze nieuwe serie begint met de St. Brice's Day slachting, toen de Engelsen de kampen van de Denen in brand staken. Vanaf dat moment volgt Vikings: Valhalla Leif Ericksson, de eerste man uit Europa die volgens de overlevering op Noord-Amerika aankwam.

Ook volgen we zijn zus Freydis, en Emma of Normandy, die in haar leven koningin van drie landen werd in Noord-Europa. Stuart vertelde tegenover Polygon dat de twee vrouwen met conflicterende achtergronden hem zo trok in Vikings: Valhalla:

"Ik hield wel sterk vast aan Freydis, die voor mijn gevoel een spectaculair vrouwelijk personage was. En een van de dingen waar ik zo van houd in dit tijdperk, vanuit het perspectief van een schrijver, is dat vrouwen in de Deense cultuur eigendommen konden hebben, koninkrijken konden besturen. Emma van Normandië was gewoon een onderdeel van het bezit van haar vader en werd in de twintig al een van de rijkste vrouwen in Europa. Hoe kreeg ze dat voor elkaar?"
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Vikings Valhalla, Vikings, History Channel, Jeb Stuart, Netflix

Populair nieuws