'Peaky Blinders' seizoen 6 is bizar duister

'Peaky Blinders' seizoen 6 is bizar duister

Cillian Murphy noemt het nieuwe seizoen van Peaky Blinders dark as fuck.

Jim Pedd, 3 februari 2022 14:16

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Volgens Cillian Murphy wordt het zesde seizoen van Peaky Blinders enorm duister. In een recent interview noemde hij het nieuwe seizoen "dark as fuck".
Murphy is te zien als Tommy Shelby, de bendeleider van de Peaky Blinders in Birmingham, in een serie die zich afspeelt in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. Thomas Shelby richt de bende op, doet aan matchfixing bij paardenraces, werkt met criminele bondgenoten over heel de wereld, gaat het parlement in en neemt het op tegen fascisten. Maar nu staat hij er alleen voor.

Duister einde voor Peaky Blinders
Het zesde seizoen van Peaky Blinders is het laatste. Volgens Murphy wordt het duister en weet hij niet zeker of Tommy wel een gelukkig einde krijgt. In een interview vertelde hij dat hij alle vertrouwen heeft in maker Steven Knight en diens plannen voor de franchise.

"Ik denk dat Steve mikte op vergiffenis. Met heel wat verkeerde keuzes onderweg. Maar ik weet het niet. Dat laat ik aan het publiek om over te oordelen. Ik weet niet of hij vergiffenis krijgt," aldus de acteur.

Hoewel Peaky Blinders eindigt met seizoen 6, komt de BBC nog met een film om het verhaal echt af te ronden. Ook zouden we daarna nog meer spin-off series in de wereld van Peaky Blinders moeten krijgen.

Peaky Blinders zie je hier in Nederland op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Cillian Murphy, Peaky Blinders, BBC

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws