search
Eindelijk goed nieuws voor 'Orphan Black'!
Series / Nieuws

Eindelijk goed nieuws voor 'Orphan Black'!

Dit keer een nieuw avontuur in dezelfde wereld van de originele serie.

De serie Orphan Black krijgt definitief een vervolg. De productie van BBC wordt overgenomen door AMC en er wordt nu gewerkt aan een aansluitend verhaal in dezelfde wereld als het origineel.

In dat origineel dat in 2013 startte speelde actrice Tatiana Maslany, binnenkort te zien in She-Hulk van Disney+, de hoofdrol. Het betekende haar doorbraak.

Variety bevestigt nu dat Anna Fishko (Fear the Walking Dead, The Society) is aangetrokken om de scripts te schrijven en de serie uitvoerend te produceren. De website merkt ook op dat het project zich nog in de relatief vroege stadia van ontwikkeling bevindt. Een vervolg werd al in 2019 aangekondigd.

[b]Originele serie Orphan Black[/i]
De originele serie, die bestaat uit 5 seizoenen met 50 afleveringen, gaat over Sarah Manning (Maslany), een zogenaamde 'con artist', die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Manning neemt vervolgens Childs' identiteit over en duikt zo dieper het leven in van haar kloon.

Uiteindelijk blijkt dat ze meerdere 'zussen' heeft, verspreid over Noord-Amerika en Europa en dat er een plan is om hen te vermoorden. De serie snijdt de thema's moraal en ethiek van menselijk klonen aan en het effect op persoonlijke identiteit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen