search
'Friends' wordt flink gecensureerd
Series / Nieuws

'Friends' wordt flink gecensureerd

In China mogen bepaalde afleveringen van Friends niet uitgezonden worden blijkt vandaag.

De geliefde sitcom Friends staat voor het eerst sinds deze te zien is op een Chinese streamingdienst. En geheel in lijn met hoe het helaas gaat daar, zijn bepaalde elementen gecensureerd.

Friends ging in 1994 van start en volgt een frisse en jonge cast van twintigers die in New York City zoeken naar een prettig leven. Friends duurde tot 2004 en maakte van zijn hoofdrolspelers wereldsterren. De afgelopen jaren is de serie Friends alleen maar groter geworden en velen keken naar de reünie tussen de personages.

Friends-censuur
Hoewel Friends in de jaren negentig te zien was, zaten er wel wat elementen van diversiteit in de show. Zo volgen we een verhaallijn over de lesbische ex-vrouw van Ross en haar partner.

Maar de Chinese tech-verslaggever Zeyi Yang meldt dat op streamingdiensten Tencent, BiliBili, iQiyi en Youku, forse censuur toegepast is. Vooral op het eerste seizoen zijn forse censuurmaatregelen getroffen. Zo zijn er complete scènes uit afleveringen gehaald.

Ook verwijderde de Chinese censuur de scène waarin je Joey en Chandler elkaar ziet kussen en worden alle vermeldingen van seks niet vertaald in de ondertitels.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen