search

Ons nieuws van maandag 21 februari 2022

Eerste recensies 'Vikings: Valhalla': Kijken of skippen?
Series / Featured

Eerste recensies 'Vikings: Valhalla': Kijken of skippen?

Voldoet Vikings: Valhalla aan de torenhoge verwachtingen of heeft Netflix een serie gemaakt die niet bevalt?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Komende vrijdag is het zover. Dan kan je het eerste, acht afleveringen tellende, seizoen van Vikings: Valhalla zien op Netflix. De serie dient als vervolg op Vikings van Michael Hirst en vertelt het verhaal van enkele van de meest bekende (en natuurlijk beruchte) Vikingen uit de geschiedenis. Maar is showrunner en bedenker Jeb Stuart er wel in geslaagd om een serie te maken die succesvol voortborduurt op het origineel? In dit artikel zetten we de eerste recensies voor je op een rij.

Vikings: Valhalla speelt zich honderd jaar na Vikings af. De spanningen tussen de Engelse heren en de Vikingen lopen op, zodanig dat ze hun bloederige kookpunt zelfs bereiken. Intussen botsen de Vikingen onderling ook over het christendom en hun eigen heidense geloof. Centraal staan in dit alles de gewelddadige avonturen van Leif Erikson, Freydí­s Eirí­ksdóttir en Harald Hardrada.

De eerste recensies
We zetten de eerste recensies van Vikings: Valhalla voor je op een rij.

Murphy's Multiverse: "Het is een vreemd effect: er gebeurt veel tegelijk, maar het voelt tegelijk te traag, tot alles plotseling ineens opgelost is. Al het andere over de serie is goed gemaakt. De kostuums zijn fantastisch ontworpen. Zelfs al lijken die van alle Vikingen op elkaar, je herkent Leif nog altijd in de grote menigtes. Het schuwt niet weg voor brute momenten, zelfs als we heidense rituelen zien. Alles komt samen, maar sommige kijkers zullen de serie al opgegeven hebben tegen de tijd dat hij echt op gang komt, een paar afleveringen onderweg."

GamesRadar: "Uiteindelijk is het een prima serie die ineens klaar is tegen het einde van het eerste seizoen. Maar niet zonder eerst een goede historische serie te leveren die aspireert ooit als episch gezien te worden. Met wat meer verfijning zou Vikings: Valhalla zich bij het Netflix-pantheon van geweldige series kunnen voegen. Skol!"

The Wrap: "Als een dappere dood in het gevecht direct tot Valhalla leidt, dan leidt de weg naar een epische ontsnapping aan moderne verwarring en catastrofe lijnrecht door de chaos van Vikings: Valhalla."

Collider: "Valhalla is veelbelovend, met een hele rits opwindende nieuwe personages. Maar moet wel meer tempo krijgen en meer leunen op zijn sterkte punten in plaats van pogingen te doen om de geschiedenis te herhalen. Eindelijk bevrijd van History Channel, kan een nieuw narratief omarmen leiden tot veel meer opwinding in toekomstige seizoenen."

IGN: "Vikings: Valhalla is een knap gemaakte voortzetting van Vikings, maar mist het spirituele (en structurele) van zijn voorganger, een element waardoor zijn voorganger zich echt wist te onderscheiden van andere historische drama's. [...] Valhalla heeft meer richting en laat gebeurtenissen op een meer conventionele manier plaatsvinden. Dat wil niet zeggen dat het niet meeslepend of compleet voelt. Het is een veel andere tijd voor Vikingen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings: Valhalla' en meer is nieuw op Netflix deze week
Series / Nieuws

'Vikings: Valhalla' en meer is nieuw op Netflix deze week

Netflix voegt in elk geval deze series nieuw toe de komende paar dagen.

Vikings is terug! Vanaf deze week kan je eindelijk het eerste seizoen van Vikings: Valhalla zien op Netflix. De serie is een van de vijf toevoegingen die alvast aangekondigd waren door de streamingdienst en is er natuurlijk eentje waar fans enorm naar uit hebben zitten kijken. Dat en meer!

VANAF 25 FEBRUARI
Back to 15: Anita is ontevreden over haar baan en haar persoonlijke leven, maar ontdekt een manier om weer 15 te worden. Wat verandert ze aan haar verleden? Met Maisa in de hoofdrol.

Vikings: Valhalla: Een nieuwe saga begint honderd jaar na de afloop van de originele serie en kleurt de avonturen van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd.

Juvenile Injustice (seizoen 1): Een taaie rechter compenseert haar afkeer van jonge criminelen met sterke overtuigingen over rechtvaardigheid en straf terwijl ze ingewikkelde jongerenzaken afhandelt.

The Fame Game (seizoen 1): Als de beroemdste actrice van India ineens verdwijnt, komen er tijdens de zoektocht pijnlijke waarheden aan het licht over haar toch niet zo ideale leven en gezin.

VANAF 26 FEBRUARI
Bulgasal: Immortal Souls: De onsterfelijke is vervloekt vanaf zijn geboorte en is uit op wraak. Hij gaat op pad om zijn ziel terug te eisen en een vete te eindigen die al 600 jaar duurt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rick Grimes terug in 'The Walking Dead' seizoen 11?
Series / Nieuws

Rick Grimes terug in 'The Walking Dead' seizoen 11?

Andrew Lincoln is gespot bij een castlid van The Walking Dead, wat betekent dat?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed, dit is natuurlijk nergens op gebaseerd, maar toch. Andrew Lincoln en Norman Reedus, twee acteurs die duidelijk verbonden zijn aan de The Walking Dead-franchise, zijn samen gespot in Atlanta, Georgia. Dat zegt niet direct iets, maar wat nou als Lincoln terug is als Rick Grimes in de serie?

De opnames van The Walking Dead vinden al jaren plaats in en rond Atlanta. Het begint er zelfs mee dat Rick Grimes (Lincoln) in een post-apocalyptische wereld naar de stad gaat, die volledig bezet blijkt te zijn door zombies.

The Walking Dead-terugkeer
Lincoln vertrok in 2018 bij de serie, nadat hij in 119 afleveringen en 9 seizoenen te zien was. Hij wilde meer tijd doorbrengen met zijn vrouw en jonge kinderen in Engeland. Tegelijk was er de aankondiging dat Grimes terug zou keren in een filmtrilogie.

De opnames van de The Walking Dead-films zouden eigenlijk in 2019 moeten beginnen, maar zover is het nog altijd niet gekomen. We weten dat de opnames "bij de eerste mogelijkheid" gaan beginnen, zoals Lincoln het al eens zei, maar zover is het nog altijd niet gekomen.

Intussen werkt The Walking Dead met zijn elfde seizoen toe richting het einde. Over 16 afleveringen is het helemaal gedaan en eindigt de serie. Een perfecte reden om Rick terug te brengen toch?

The Walking Dead zie je op Disney+.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-baas over 'The Sopranos'-vervolg: komt dat er?
Series / Nieuws

HBO-baas over 'The Sopranos'-vervolg: komt dat er?

The Sopranos gaat geen vervolg krijgen van HBO, na eerdere geruchten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorige week kwam Chevy tijdens de Super Bowl met een reclame voor zijn All-Electric Chevrolet Silverado. Kijkers waren niet per se enthousiast over de blauwe auto, maar vooral omdat de beelden een onverwachte The Sopranos-reünie lieten zien.

In de video zag je Jamie-Lynn Sigler, die Tony Soprano's dochter Meadow speelde, rond New Jersey rijden op het iconische themalied van de serie. Daarna ontmoette ze Robert Iler, de acteur die haar broer A.J. Soprano speelde.

The Sopranos-terugkeer
Aangezien de commercial geregisseerd was door The Sopranos-bedenker David Chase, speculeerden heel wat fans over de mogelijkheid van een vervolg op de iconische televisieserie.

Casey Bloys, die verantwoordelijk is voor content bij HBO Max, laat weten dat er niets aan zit te komen:

"Ik denk niet dat David [Chase] interesse heeft om The Sopranos opnieuw te bezoeken. En ik ben het met hem eens. Het is een perfecte serie die geen remake nodig heeft. We gaan zien wat hij hierna wil doen. Als je vraag is, of de Super Bowl-reclame ergens toe moet gaan leiden, dan denk ik van niet."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-maker heeft veelbelovende update over seizoen 3
Series / Nieuws

'The Boys'-maker heeft veelbelovende update over seizoen 3

Eric Kripke laat weten dat er druk gewerkt wordt aan de serie The Boys.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Boys-bedenker en showrunner Eric Kripke kwam met een opwindende update voor fans over het langverwachte derde seizoen. Hij meldde ook dat er in rap tempo een trailer aan zit te komen.

Kripke had goed nieuws voor fans van de serie van Prime Video. De makers van The Boys werken druk aan het derde seizoen, poetsen de visuele effecten op en komen binnen een paar weken met de eerste trailer.

The Boys seizoen 3
Het is niet heel verrassend dat fans snel een trailer verwachten voor The Boys. Want nadat in een teaser trailer aangekondigd werd dat de serie op 3 juni van start zou gaan met zijn derde seizoen, is er nog geen uitgebreide trailer te zien geweest.

Gelukkig zit die er dus wel aan te komen, waarmee we straks dan eindelijk het een en ander gaan zien van Vought, de Seven en de Boys in de titel.

Seizoen 3 van The Boys rondde in de herfst zijn opnames af in Toronto. Prime Video bestelde ook al een vierde seizoen en komt nog met een anthologie-serie, The Boys Presents: Diabolical, die zich in het canon bevindt en vanaf 4 maart te zien is.

Hieronder de update van Kripke; The Boys zie je op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Six Feet Under' hoeven niet meer boos te zijn
Series / Nieuws

Fans van 'Six Feet Under' hoeven niet meer boos te zijn

Die verhalen over een reboot voor Six Feet Under lijken niet te kloppen.

Reboots en revivals vinden continu aandacht bij Hollywood. Zowat alles lijkt wel een nieuwe versie of een update te krijgen, of gewoon een wat plattere voortzetting. Dat geldt - misschien wel gelukkig - niet voor Six Feet Under.

Het gerucht ging dat Six Feet Under een revival zou krijgen, een zevende seizoen dat het verhaal voort zou zetten. Het was nieuws waar heel wat Six Feet Under-fans behoorlijk boos van werden want de door hen zo gekoesterde serie kende een behoorlijk goed en mooi einde. Een reboot zou daar enorm afbreuk aan doen.

Six Feet Under-einde
Tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter vertelde Bloys hoe hij kiest welke serie een reboot moet krijgen op HBO Max.

"Geloof het of niet, daar denk ik niet continu over na. Ik wil wijzen op het succes van Mare of Easttown, The White Lotus en Succession en Insecure en nu Euphoria en Gilded Age en straks Winning Time, dat dit allemaal geen reboots zijn," begon Bloys zijn reactie.

"In de meeste gevallen, waren ze niet gebaseerd op reeds bestaand materiaal. Ik wil er echt op wijzen dat we onze tijd daar niet vooral mee doorbrengen, vooral ook omdat het behoorlijk ingewikkeld is om een serie terug te brengen. Voor True Blood waren wat zaken in de maak, maar hebben die nergens toe geleid. Six Feet Under, nou ja, persoonlijk lijkt het mij geen goed idee. Er zijn bepaalde series die, in het geval van Six Feet Under, beter dood of af kunnen blijven. Dus daar heb ik geen nieuws over."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lord of the Rings'-fans spammen de trailer met een citaat: wat bedoelen ze?
Series / Nieuws

'The Lord of the Rings'-fans spammen de trailer met een citaat: wat bedoelen ze?

Wat heeft dat citaat van J.R.R. Tolkien eigenlijk te betekenen en waarom gebruiken fans het?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Lord of the Rings: The Rings of Power-fans spammen de trailer die Prime Video vrijgaf tijdens de Super Bowl. Maar wat betekent het citaat dat de fans daarbij constant plaatsen eigenlijk?

De eerste beelden werden honderden miljoenen keren gezien. Op YouTube zijn er 17 miljoen views op het kanaal van Amazon en zie je meer dan 58.000 reacties. Velen daarvan gebruiken hetzelfde citaat.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-fans
De trailer van The Lord of the Rings: The Rings of Power geeft fans een eerste blik op een aantal van de belangrijkste beelden. Denk aan het koninkrijk Númenor, maar ook aan de dwergen-hallen van Khazad-dûm. Bovendien stelt de serie ons voor aan nieuwe personages als Halbrand en Disa, en zien we nieuwe versies van onder meer Elrond en Galadriel (in hun jonge jaren).

Meer dan 58.000 keer verscheen op de trailer van The Lord of the Rings: The Rings of Power een citaat: "Het Kwaad is niet bij machte zelf iets nieuws te scheppen. Het plagieert 'het Goede', door van een deel daarvan het tegendeel, het spiegelbeeld op te roepen."

Fans laten daarmee op de 51 seconden durende trailer zien dat ze het maar niets vinden. Onder de problemen die ze ermee hebben, is bijvoorbeeld het feit dat Galadriel een verkeerd wapen draagt op haar harnas en dat de serie er een stuk 'schoner' uitziet dan de filmtrilogie van Peter Jackson. Bovendien hebben personages een relatief modern kapsel en heeft Disa als vrouwelijke dwerg geen baard.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings: Valhalla' onthult hoofdpersonen op dodelijke posters
Series / Posters

'Vikings: Valhalla' onthult hoofdpersonen op dodelijke posters

Vikings: Valhalla heeft een stel posters gekregen van Netflix die er vet uitzien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na een succesvolle tijd op History Channel, verhuist de Vikings-franchise naar Netflix voor zijn vervolg. Vikings: Valhalla is deze week nog te zien op Netflix en krijgt vandaag een drietal posters.

Vikings: Valhalla speelt zich honderd jaar na de gebeurtenissen in de oorspronkelijke serie af. We volgen de verhalen van legendarische figuren als Leif Eriksson, Harald Sigurdsson en Freydí­s Eiriksdóttir. En laat hen nou net een eigen poster gekregen hebben!

Vikings: Valhalla-posters
Sam Corlett speelt in de televisieserie van Netflix de rol van Eriksson, misschien wel de bekendste Viking die ooit geleefd heeft. Hij wordt in Vikings: Valhalla vergezeld door Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Johannes Haukur Johannesson, David Oakes, Laura Berlin en Caroline Henderson.



Vikings: Valhalla speelt zich duizend jaar geleden af, aan het begin van de elfde eeuw. De serie vertelt het verhaal van de avonturen van enkele van de bekendste Vikingen die ooit geleefd hebben: de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson, zijn koppige zus Freydis en de ambitieuze Noorse prins Harald Sigurdsson.

Spanningen tussen de Vikingen en Engelse heren bereiken een bloederig breekpunt, terwijl de Vikingen zelf botsen over het christelijk en het heidens geloof.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory'-actrice verdedigt controversieel element
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory'-actrice verdedigt controversieel element

Mayim Bialik verdedigt de stem van Bernadette in The Big Bang Theory.

Mayim Bialik verdedigt de irritante stem van Bernadette in The Big Bang Theory. De CBS-sitcom was in zijn vierde jaar aanbeland toen het besloot de twee actrices promotie te geven en series regulars van hen te maken. Voor die tijd was Penny van Kaley Cuoco de enige vrouwelijke hoofdpersoon.

Hoewel ze pas een hoofdpersoon werd in The Big Bang Theory seizoen 4, was het verhaal van Bernadette er een dat zich snel ontwikkelde. Ze begon als part-time serveerster en verwerd tot full-time microbioloog voor een groot farmaceutisch bedrijf. En kreeg twee kinderen met Howard.

The Big Bang Theory
In The Big Bang Theory had Bernadette een enorm hoge stem. Niet iedereen was daar fan van, maar volgens Bialik was het nodig voor de representatie.

"Ik denk dat het belangrijk is om te erkennen als het aankomt op representatie. Melissa Roach speelde Bernadette en was een personage die wetenschapper was," aldus Bialik.

"Ze speelde iemand die in de farmaceutische industrie werkt, maar als moleculair bioloog. En ik denk dat het belangrijk is om te wijzen op de vrouwen met 'stemmen' zoals de stem die Melissa soms had. Dat is geen stem die je normaal zou associëren met een wetenschapsvrouw."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat een van zijn grootste hits op televisie uitzenden
Series / Nieuws

Netflix gaat een van zijn grootste hits op televisie uitzenden

Fuller House wordt straks in de Verenigde Staten uitgezonden op televisie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fuller House maakt later deze maand zijn debuut op kabeltelevisie in de Verenigde Staten. Het is voor het eerst dat de populaire follow-up op sitcom Full House op televisie uitgezonden wordt, sinds deze in 2016 op Netflix gelanceerd werd.

GAC Media kondigde afgelopen week aan dat het de serie vanaf 28 februari uitzendt. Alle 75 afleveringen worden uitgezonden op de zender GAF Family. De aankondiging volgt een maand na de dood van acteur Bob Saget, die op 65-jarige leeftijd onverwacht overleed.

Fuller House uitzenden
Fuller House ging op 26 februari 2016 van start en zette het verhaal van de familie Tanner voort.

We zien hoe D.J. Tanner-Fuller terug naar haar jeugdthuis verhuist, waar ze weer bij haar vader Danny gaat wonen. Dat nadat haar echtgenoot Tommy onverwacht overleden is. D.J.'s zus Stephanie en haar beste vriendin Kimmy Gibbler, evenals de dochter van Kimmy - Ramona - komen er ook wonen om te helpen zorgen voor de drie zoons van D.J.: Jackson, Max en Tommy Jr.

Na vijf seizoenen kwam de serie in 2020 tot een einde. Fuller House zie je hier in Nederland natuurlijk nog altijd op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vette 'Halo'-poster verzamelt de cast
Series / Posters

Vette 'Halo'-poster verzamelt de cast

Halo ziet er behoorlijk tof uit en is vanaf volgende maand op Paramount+ te zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is een nieuwe poster voor Paramount+ serie Halo onthuld. Die poster laat de voornaamste menselijke personages van de serie zien, en verenigt Master Chief met enkele van zijn mede-Spartans.

Halo heeft een hoofdrol voor acteur Pablo Schreiber als Master Chief. Naast hem zie je ook Jen Taylor weer in de rol van Cortana, een kunstmatige intelligentie, wiens stem zij in de games ook inspreekt.

Halo-poster
De Halo-serie speelt zich af in de 22ste eeuw. De mensheid heeft de melkweg weten te koloniseren en wordt steeds invloedrijker in het sterrenstelsel.

Maar de verspreiding komt tot een halt op het moment dat een theocratische buitenaardse alliantie genaamd de Covenant een oorlog tegen de mensheid lanceert. Dat blijkt een overweldigend sterke vijand te zijn. Voor de mensheid rust alle hoop op de Spartans, machtige supersoldaten die vanaf jonge leeftijd getraind worden.

Een van hen is de Master Chief, een Spartan die een ontdekking doet die het sterrenstelsel voor altijd zal veranderen.

Check hieronder de gloednieuwe poster voor Halo:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans 'The Lord of the Rings' zijn boos over dit element
Series / Nieuws

Fans 'The Lord of the Rings' zijn boos over dit element

Vrouwelijke dwergen horen wat deze fans betreft echt een baard te hebben en dat willen ze veranderd zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen week was dan eindelijk de eerste trailer voor The Lord of the Rings: The Rings of Power te zien. De beelden werden tijdens de Super Bowl onthuld en verbaasden.

Veel reacties op de eerste beelden waren positief, maar er waren ook behoorlijk negatieve reacties op wat we te zien kregen. Sommige mensen vonden het bijvoorbeeld maar niets dat er een diverse cast gevonden was voor The Lord of the Rings: The Rings of Power. En anderen blijken aanstoot te nemen aan een heel klein detail.

Vrouwelijke dwerg zonder baard
In het werk van J.R.R. Tolkien hebben vrouwelijke dwergen, net als hun mannelijke soortgenoten, een baard. Maar de Prime Video-serie liet een foto van Sophia Nomvete's prinses Disa zien zonder baard.

Waarom The Lord of the Rings: The Rings of Power daarvoor koos is natuurlijk niet zeker, maar het feit is wel dat men dat deed. En niet elke fan vindt dat even leuk, laten mensen op Twitter blijken:



The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.