search
'Doctor Who' brengt deze Doctor terug!
Series / Nieuws

'Doctor Who' brengt deze Doctor terug!

Seizoen 13 van Doctor Who brengt een oude bekende terug, daar kijken we nu al naar uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Uitvoerend producent Matt Strevens van Doctor Who bevestigt dat de mysterieuze Ruth Doctor terugkeert in de volgende twee specials van de televisieserie.

Doctor Who seizoen 12 bleek een vrij radicale transformatie in de status quo van de franchise. De enigmatische tijdreiziger bleek geen Time Lord te zijn en was het Timeless Child, een wezen dat ouder bleek te zijn dan het universum zelf.

Nieuwe Doctor in Doctor Who
Opvallend was ook dat dit nieuwe seizoen van Doctor Who zogenoemde Fugitive Doctor, gespeeld door Jo Martin, onthulde. Zij bleek een pre-William Hartnell incarnatie van het personage te zijn.

We leerden deze versie kennen toen ze op Aarde leefde onder de identiteit Ruth Clayton (wat verklaart waarom fans haar Ruth Doctor noemen). Zij leerde gaandeweg dat deze Doctor in eerste instantie werkte voor de Division, maar tegen hen in opstand kwam. Vervolgens verstopte ze zich op Aarde met een Chamelon Arch om zich als mens voor te kunnen doen.

Doctor Who komt nu dus met meer verhaal rond deze nieuwe versie van de Doctor. Dat is mooi, want ze is dan te zien in de lentespecial (die draait om de Sea Devils) en in de special voor de honderdste verjaardag van de BBC, die in de herfst uitgezonden wordt.

Daarna neemt Russell T. Davies Doctor Who over als showrunner.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen