search

Ons nieuws van dinsdag 22 februari 2022

Prime Video voegt in maart deze topseries nieuw toe
Series / Featured

Prime Video voegt in maart deze topseries nieuw toe

Maart wordt een behoorlijk drukke maand op Prime Video met nieuwe series.

Elke maand blikken de grote streamingdiensten vooruit op hun nieuwe aanbod. Vandaag hebben we de nieuwe titels die Prime Video toevoegt deze week.

VANAF 4 MAART

Star Trek: Picard (seizoen 2)
Het plot van Star Trek: Picard seizoen 2 brengt de voormalige kapitein van de USS Enterprise-D waar hij nog nooit is geweest - ons heden. Hij zal terugreizen naar 2024 om een 24e eeuw te herstellen die is veranderd in een "totalitaire nachtmerrie", en hij neemt Cris Rios, Agnes Jurati, Seven of Nine en de rest van de nieuw samengestelde bemanning van La Sirena mee voor de rit.

The Boys: Diabolical (seizoen 1)
The Boys is gebaseerd op The New York Times best-selling comic van Garth Ennis en Darick Robertson en is ontwikkeld door uitvoerend producent en showrunner Eric Kripke.

De afleveringen, die 12-14 minuten duren en elk een eigen animatiestijl hebben, onthullen onvertelde verhalen binnen het universum van The Boys, bedacht door enkele van de meest creatieve en briljante breinen in de entertainmentwereld van dit moment.

VANAF 7 MAART

Million Dollar Island
Een onbewoond eiland. 100 wildvreemden. 2 maanden overleven. En één miljoen euro aan prijzengeld. Dat zijn de pijlers van het gloednieuwe survival realityprogramma Million Dollar Island. Maar overleven in de wildernis met minimale middelen is niet het enige waar het om draait. Elke deelnemer start met een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Met het spelen van spellen kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. Ze kunnen ook bandjes krijgen. Als iemand opgeeft en vertrekt omdat het te zwaar wordt, moet hij zijn bandje(s) weggeven aan één van de achterblijvers. Zo kan vriendschap een fortuin opleveren. Welke eilandbewoners houden het tot het einde vol en met hoeveel geld verlaten zij het eiland? Million Dollar Island is niet alleen een next level survival programma. Het is ook een fascinerend sociaal experiment waarin het draait om hechte vriendschappen, onvoorstelbaar doorzettingsvermogen en geheime samenzweringen.

VANAF 11 MAART

Upload (seizoen 2)
In Upload seizoen twee staat Nathan op een kruispunt in zijn (na)leven. Zijn vriendin Ingrid is onverwacht naar Lakeview gekomen in de hoop hun relatie te versterken, maar zijn hart verlangt stiekem nog steeds naar zijn klantenservice engel Nora. Ondertussen is Nora van de aardbodem verdwenen en betrokken bij de anti-tech rebellengroep "The Ludds." Seizoen twee zit vol met nieuwe concepten uit de nabije toekomst, waaronder Lakeview's nieuwste in-app digitale baby programma genaamd, "prototykes," en andere satirische blikken op de technologische vooruitgang en hoofdpijn die komen gaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Cuphead Show!'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Cuphead Show!'

Ondanks pratende dieren, levend bestek, zingend servies en de duivel voelt deze animatieserie verrassend fantasieloos aan.

Regie: Chad Moldenhauer, Jared Moldenhauer | Cast: Tru Valentina (Cuphead), Frank Todaro (Mugman), Joe Hanna (Elder Kettle), Luke Millington-Drake (The Devil), Cosmo Segurson (Elephant), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 14-16 minuten | Jaar: 2022

De vertaling van videogames naar het grote of kleine scherm is tot nog toe zelden succesvol gebleken. Netflix tracht hier verandering in te brengen met een charmante en schitterende hommage aan animatiefilms van weleer. Als bronmateriaal de videogame-culthit van 2017: Cuphead. Aan nostalgie en praal geen gebrek, maar helaas onderstreept de serie toch een bekende wijsheid: uiterlijk is niet alles.

De serie volgt titelfiguur Cuphead en zijn broer Mugman op hun vele avonturen, veelal in gang gezet door een onbenullige handeling van een van de twee broertjes. De (flinterdunne) rode draad door de serie is de strijd tussen de twee broers en de duivel om de ziel van Cuphead. Deze rode draad is echter niet belangrijk; het draait hier meer om losse avonturen en hapklare afleveringen.

Wat meteen opvalt is de prachtige stijl, die geënt is op de korte animatiefilms van de jaren 30 en de serie overgiet met een nostalgisch sausje. De ruis door het beeld, de handgeschilderde achtergronden en de slapstickhumor vinden allemaal hun origine in de vroege jaren van animatie en zijn werkelijk een lust voor het oog.

Helaas ebt deze charme na een aflevering of twee weg en dan blijft er bijzonder weinig over. De humor is eentonig met slechts hier en daar een goedgeschreven grap die doet denken aan de eerdere seizoenen van Spongebob. Helaas zijn deze momenten te schaars en begaat The Cuphead Show! een doodzonde als het gaat om dit soort series: hij is niet grappig.

Chad en Jared Moldenhauer, de broers die eerder verantwoordelijk waren voor de game, lijken geen keuze te hebben kunnen maken over de humor van de serie. Het zou ze hebben gesierd wanneer er voor de volle honderd procent was gekozen voor de slapstickhumor die zo typerend is voor de tijdsgeest die ze willen nabootsen, aangezien dit naadloos zou aansluiten op de animatiestijl. In plaats daarvan kiezen de Moldenhauer-broers voor een combinatie van slapstickhumor en geschreven grappen, waardoor de serie tussen wal en schip valt.

Dat de twaalf afleveringen een bewerking zijn van de game Cuphead is vrijwel alleen te merken aan de titel. Dat het verhaal van de videogame niet is overgenomen is spijtig, want dit had de serie wat meer richting en een doel kunnen geven. Personages en gebeurtenissen uit de videogame zijn nu slechts voetnoten en dat is jammer voor de kijkers die van hun controller naar hun afstandsbediening zijn verschoven.

Naast Cuphead en Mugman zijn er vele andere personages te vinden. Helaas krijgen zij weinig tijd om een blijvende indruk achter te laten en missen zo de kans de serie wat meer dynamiek te geven. Uitzonderingen hierop zijn de heerlijk manische King Dice die de kwaadwillende televisiegoochelaar naar standje elf zet. Ook de duivel is hemels over de top in zijn slechtheid.

Ondanks pratende dieren, levend bestek, zingend servies en de duivel, voelt The Cuphead Show! verrassend fantasieloos aan. De serie is op een basisniveau vermakelijk, maar geen enkele aflevering zal veel langer blijven hangen dan de vijftien minuten die hij duurt. Ze fungeren prima als licht escapistische snack tussendoor, maar verwacht niet dat je er vol van raakt.

★★☆☆☆

The Cuphead Show! is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komedieserie 'Life & Beth' onderweg naar Disney+
Series / Nieuws

Komedieserie 'Life & Beth' onderweg naar Disney+

De populaire Hulu-serie zou binnenkort ook te bekijken zijn op de streamingdienst Disney+...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Volgende maand gaat de komedieserie Life & Beth in première op de streamingdienst van Hulu. Op moment van schrijven is deze streamingdienst in Nederland en België echter nog niet beschikbaar. Toch kunnen we de reeks binnenkort ook hier bekijken!

De serie Life & Beth vertelt het verhaal van een jonge en bovendien zeer succesvolle distributeur van wijnen die afkomstig is uit Manhattan. Een ongeluk zorgt er echter voor dat ze flashbacks krijgt naar haar tienerjaren. Hierdoor begint ze na te denken over hoe oud ze ondertussen is geworden en wie ze nog graag in het leven wil worden. Dat zorgt voor een grote impact op haar leven.

Amy Schumer
De reeks is een hersenspinsel en productie van Amy Schumer zelf. Ze speelt ook zelf de hoofdrol en kruipt daarvoor in de huid van Beth. Andere leden van de cast zijn onder meer Michael Rapaport, Grace Power, Violet Young, Yamaneika Saunders en Michael Cera.

In eerste instantie zal de reeks dus in de VS verschijnen op de streamingdienst van Hulu. Hier in Nederland en België zal de reeks te zien zijn bij Disney+.

Wanneer we het eerste seizoen van Life & Beth op de streamingdienst Disney+ mogen verwachten is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe Netflix-serie reeds na één seizoen afgevoerd?
Series / Nieuws

Gloednieuwe Netflix-serie reeds na één seizoen afgevoerd?

Actrice Sandra Oh is er alvast vrij zeker van dat de reeks geen vervolg zal krijgen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Chair zag het levenslicht in het jaar 2021. Fans van de reeks kijken uit naar het verschijnen van een vervolg, maar die zou er zomaar eens nooit kunnen komen... althans dat is wat actrice Sandra Oh denkt.

Bovenstaande liet de actrice optekenen in de zogenaamde Awards Circuit Podcast. Dit is een podcast van Variety waarin ze in eerste instantie wou praten over het nieuwe seizoen van Killing Eve.

In de podcast gaat Oh dieper in op haar ervaring met allebei de toch wel succesvolle series. Ze blikt daarbij ook even vooruit naar het nieuwe seizoen van Killing Eve dat in de Verenigde Staten deze maand in première gaat. Dat nieuwe seizoen vormt ook de afsluiter van de reeks. Wanneer deze afleveringen te zien zullen zijn in Nederland en België is momenteel nog niet bekend.

Geen tweede seizoen
Voor The Chair geldt dat ze voorbije zomer verscheen op streamingdienst Netflix. De reeks kon meteen rekenen op een goede ontvangst. Ze vertelt het verhaal van Dr. Ji-Yoon Kim (gespeeld door Oh). Zij is een professor aan een prestigieuze universiteit die er als eerste gekleurde vrouw voorzitster wordt van de afdeling Engels.

Ji-Yoon is een alleenstaande moeder die al snel aan de lijve ondervindt hoe zwaar het kan zijn om aan het hoofd te staan van een faculteit waar heel wat bevoorrechte, oudere professoren ook deel van uitmaken.

Aan het einde van de podcast werd aan Oh de vraag gesteld of ze denkt dat de reeks terug zal komen voor een tweede seizoen. Daarop liet de actrice zich ontglippen dat ze er geen sluitend antwoord op kon geven. Echter heeft ze het vermoeden van niet.

Oh stelde onder meer dat ze tot op moment van schrijven nog niet werd gecontacteerd voor een vervolg. Ze geeft wel nog fijntjes mee dat ze een tweede seizoen zelf wel zou zien zitten.

Heb je het eerste seizoen van The Chair nog niet gezien? Je kan ze uiteraard nog steeds allemaal bekijken op streamingdienst Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner over de dood van [...] in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Showrunner over de dood van [...] in 'The Walking Dead'

Opnieuw vindt een bekend personage uit de zombieserie de dood. Maar hoe?

Let op SPOILERS!! In de nieuwste aflevering "No Other Way" van seizoen 11b van The Walking Dead zien we weer een dood personage. Dit keer is het Alden (Callan McAuliffe) die dood wordt aangetroffen. Hij is zoveelste slachtoffer in de oorlog met de Reapers.

Maggie (Lauren Cohan) vindt hem als ze terugkeert naar de kerk waar ze de zwaargewonde Alden heeft achtergelaten in aflevering drie van seizoen elf. Daar blijkt dat Alden een Walker te zijn en dit zorgt voor het onvermijdelijke: Maggie killt zombie Alden.

Hoe kon Alden een Walker worden?
De aflevering beantwoordt echter niet de vraag hoe het kan dat Alden dood ging. Showrunner Angela Kang meldt tijdens Talking Dead dat hij waarschijnlijk door de Reapers is vermoord en daarna dus een zombie werd.

"Ik denk dat de Reapers - die allemaal een militaire training hebben gehad - weten hoe ze mensen moeten opsporen," zei Kang over de elite-soldaat die onder bevel stond van Pope (Ritchie Coster) en vervolgens Leah (Lynn Collins).

"Ze waren onze mensen op het spoor, of ze pikten het op een gegeven moment op, en er werd een man gestuurd om geen losse eindjes achter te laten, en ze vonden hem. Ze vochten tot de dood," voegde Kang toe."[/i]

Je volgt The Walking Dead op Disney+ of FOX.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldige animatieserie 'Cat Burglar' vanaf nu te bekijken op Netflix
Series / Nieuws

Geweldige animatieserie 'Cat Burglar' vanaf nu te bekijken op Netflix

De reeks is afkomstig van de makers die eerder al verantwoordelijk waren voor 'Black Mirror'...

Niets te doen met dit gure weer en stiekem wel zin in een leuke animatieserie? Dan heeft Netflix voor jou met Cat Burglar wellicht precies datgene waar jij naar op zoek bent!

De animatieserie Cat Burglar laat eigenlijk twee verschillende concepten samenvloeien. Het blijkt in de praktijk dan ook een combinatie te zijn van enerzijds een klassieke cartoon en anderzijds een interactieve quiz.

De bovenstaande combinatie zorgt voor een vermakelijke kijkervaring die jou als kijker ook zelf actie laat ondernemen. Tijdens één van de afleveringen dien je als kijker dan ook bijvoorbeeld verschillende vragen te beantwoorden. Deze vragen en dan vooral de antwoorden op die vragen hebben als belangrijkste doel om Rowdy the Cat te helpen. Hij moet immers de Security Pup zien te ontwijken om zo uiteindelijk kostbare schilderijen te kunnen stelen.

Black Mirror
Cat Burglar kan rekenen op een ervaren team. Dat team was eerder ook al verantwoordelijk voor de productie van Black Mirror in het jaar 2011. Verantwoordelijk voor de regie van de reeks is Mike Hollingsworth. Het script werd door hem geschreven in samenwerking met James Bowman.

Voor de stemmencast van deze animatieserie werd een beroep gedaan op namen als Trevor Devall, Alan Lee en natuurlijk ook James Adomian.

Deze gloednieuwe animatieserie is vanaf vandaag te bekijken op Netflix. De onderstaande trailer geeft je alvast een aardig voorsmaakje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze manier krijgt 'Peaky Blinders' waarschijnlijk meerdere spin-offs
Series / Nieuws

Op deze manier krijgt 'Peaky Blinders' waarschijnlijk meerdere spin-offs

Peaky Blinders seizoen zes start eind deze maand op BBC One.

Het is nu niet heel lang meer wachten op het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders. De geliefde misdaadserie start eind februari op BBC One en er zijn opnieuw zes afleveringen.

De serie rond Thomas "Tommy" Shelby, gespeeld door acteur Cillian Murphy, en zijn misdaadfamilie moet op den duur ook een film krijgen. In gesprek met Entertainment Weekly ging showrunner Steven Knight kort in op het slotseizoen en de film.

In het interview noemt Knight het laatste seizoen niet het definitieve einde. "Ik noem dit het einde van het begin," zei de showrunner.

Reeks spin-offs na Peaky Blinders-film
Hij verklaarde verder dat terwijl de serie eindigde met seizoen 6, hij niet van plan is om te stoppen. Hij is van plan een film op te nemen om het verhaal echt af te ronden. Knight hintte ook dat de film een reeks spin-offs inluidt.

"...afhankelijk van hoe de film zijn structuur krijgt, zullen we enkele spin-offs in gang zetten die deel uitmaken van hetzelfde universum," zei Knight.

Vanaf 27 februari kun je Peaky Blinders volgen op BBC One. Op den duur zal het seizoen ook op Netflix verschijnen. Of dat gelijk wekelijks is, is nog niet bekend.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fanfavoriete Netflix-serie na twee seizoenen gecancelled
Series / Nieuws

Fanfavoriete Netflix-serie na twee seizoenen gecancelled

Another Life mag geen derde seizoen meer maken van Netflix en is officieel voorbij.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
En weer sneuvelt er een serie te vroeg op Netflix. De streamingdienst maakt zoveel series, dat het elk jaar niet mogelijk is om alles altijd gaande te houden. Daardoor heeft Netflix enigszins de reputatie gekregen dat het snel series annuleert.

Vandaag blijkt dat de scifi serie Another Life er ook aan moet geloven. Actrice en producent Katee Sackhoff laat weten dat de serie geen nieuw seizoen krijgt. Na twee seizoenen valt daarmee het doek.

Another Life is voorbij
Sackhoff deelde het volgende op Twitter:

"Ik wil iedereen die Another Life gekeken heeft en gesteund heeft op Netflix enorm bedanken. Aan onze crew en cast: jullie hebben altijd zo hard gewerkt en waren altijd zo goed voorbereid. Ik had meer seizoenen willen maken, maar helaas was het geen mogelijkheid. Tot het volgende avontuur! Love Niko."Another Life is het verhaal van een astronaut genaamd Niko, gespeeld door Sackhoff. Zij leidt een expeditie die een buitenaards artefact moet verkennen.

De serie ging in 2019 van start. Het tweede seizoen werd in oktober 2021 gelanceerd. In totaal kwamen er 20 afleveringen. Another Life zie je in zijn geheel op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Kung Fu' seizoen 2 krijgt een kickass poster!
Series / Nieuws

'Kung Fu' seizoen 2 krijgt een kickass poster!

Olivia Liang is terug als Nicky Shen in het tweede seizoen, dat op 9 maart van start gaat.

The CW heeft en nieuwe poster vrijgegeven voor het tweede seizoen van hun serie Kung Fu. Op de poster zien we Nicky Shen (Olivia Liang) die klaar is voor het gevecht, vergezeld door de tagline 'Old Enemies, New Legends'.

In Kung Fu volgen we de jonge Chinees-Amerikaanse vrouw Nicky Shen (Olivia Liang), die stopt met haar opleiding om af te reizen naar een afgezonderd klooster in China. Wanneer ze na deze trip terugkeert naar San Francisco, merkt ze dat de stad is overgenomen door misdadigers die ook haar eigen ouders bedreigen. Samen met haar pientere zus (Shannon Dang), broer (Jon Prasida) en een aantal andere bondgenoten zet ze haar martial arts-vaardigheden en Shaolin-waarden in om haar gemeenschap te beschermen.

In seizoen 1 zagen we hoe Nicky het opnnam tegen Zhilan (Yvonne Chapman), de vrouw die Nicky's shifu vermoordde en die zowel achter Nicky aan zat als het Zwaard van Liang Daiyu.

Nicky versloeg Zhilan uiteindelijk en zorgde ervoor dat Biange terug naar de aarde ging in plaats van het te vernietigen.

Seizoen 2 bevat overigens een aantal nieuwe castleden. Zo zien we JP Tadena als Sebastian, de nieuwe chef van Harmony Dumplings, en Annie Q als Juliette Tan, de dochter van Russell Tan.

Het tweede seizoen van Kung Fu begint op 9 maart a.s.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans zijn dolblij met 'The Walking Dead'-terugkeer
Series / Nieuws

Fans zijn dolblij met 'The Walking Dead'-terugkeer

The Walking Dead is van start met het tweede deel van zijn elfde seizoen; bevalt dat bij de kijker?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds oktober was er geen nieuwe aflevering meer te zien van The Walking Dead. Gelukkig pikt de AMC-serie nu de draad weer op van zijn extra grote elfde (en laatste) seizoen.

De eerste acht afleveringen van een geplande vierentwintig waren al te zien. Afgelopen weekend ging AMC van start met de tweede batch van acht afleveringen. De eerste aflevering, No Other Way, blijkt een behoorlijk sterke comeback voor de serie te zijn en wordt goed ontvangen bij de fans.

The Walking Dead-ontvangst
Fans zijn dolenthousiast over de nieuwe aflevering van The Walking Dead.

Op Twitter laten ze weten dat ze behoorlijk blij zijn met de comeback. Die zit vol hartverwarmende momenten, maar laat ook de brute actie zien die we wel kennen van de The Walking Dead-franchise. En daar blijft het niet bij, want er zit ook een behoorlijk gruwelijk moment in.

Niet gek dus dat The Walking Dead-fans heel wat emoties ervaren bij deze nieuwe aflevering. We doen hieronder een greep uit de vele reacties van fans.

The Walking Dead seizoen 11 zie je op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waar de bikkelharde hitserie 'Reacher' in seizoen 2 over gaat
Series / Nieuws

Dit is waar de bikkelharde hitserie 'Reacher' in seizoen 2 over gaat

Reacher bleek een groot succes te zijn op Prime Video en krijgt een tweede seizoen.

De televisieserie Reacher doet het enorm goed op Prime Video. Zo erg zelfs dat vrij snel na het debuut van het eerste seizoen, er ook een tweede reeks afleveringen besteld is door de streamingdienst.

Reacher is gebaseerd op de langlopende boekenreeks van Lee Child en kreeg in eerste instantie acht afleveringen. Het eerste seizoen baseerde zich op het allereerste Jack Reacher-boek, The Killing Floor. Nu er aan een tweede seizoen gewerkt wordt, vragen fans zich natuurlijk af waar het heen zal gaan.

Moeilijke keuze om te maken
Lee Child heeft meer dan twee dozijn Jack Reacher-boeken geschreven, dus er is genoeg keuze voor het komende tweede seizoen van de serie.

Het tweede boek in de franchise heet Die Trying en leek een logische richting. Maar daar is showrunner Nick Santora niet eens zo heel zeker van. Het klinkt alsof men nog moet beslissen:

"Ik vind het moeilijk. Er zijn 26 boeken, en een aantal short story anthologie-verhalen. En er zit zoveel denkwerk achter de keuze die we moeten maken. Willen we bijvoorbeeld dat het een verhaal is dat lijkt op dat van seizoen 1, omdat seizoen 1 succesvol was? Of willen we iets anders doen?" aldus Santora.

Gelukkig werkt Lee Child mee aan de serie. Reacher zie je op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cillian Murphy over het einde van 'Peaky Blinders'
Series / Nieuws

Cillian Murphy over het einde van 'Peaky Blinders'

Peaky Blinders krijgt nog maar 1 seizoen en dan is het helemaal gedaan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Ierse acteur Cillian Murphy opende voor het eerst een boekje over het aankomende zesde en laatste seizoen van de populaire misdaaddrama: Peaky Blinders.

De acteur speelt de hoofdrol in Peaky Blinders en is te zien als Thomas 'Tommy' Shelby. Hij is het hoofd van de bende uit de titel. De serie speelt zich af in Birmingham, Engeland, na het einde van de Eerste Wereldoorlog. We volgen de Blinders, een fictieve bende, die gebaseerd is op de jeugdbende uit de jaren 1890.

Peaky Blinders-einde
Peaky Blinders werd in september 2013 gelanceerd en heeft sindsdien met zijn vijf seizoenen een wereldwijd publiek gekregen.

Tijdens een interview met The Guardian vertelt Murphy dat hij het gevoel heeft dat het zesde seizoen ergens het einde van was, maar dat het vreemd voelt en nog niet helemaal alsof het ook echt gedaan is. Hij moet dus nog even wennen:

"Het voelt als het einde van iets. Maar het is vreemd om over te praten. Het voelt nog niet helemaal alsof het echt zo is. Misschien als het klaar is, dat ik er een andere kijk op heb. Het is het einde van 10 jaar van mijn leven; een groot avontuur met veel collega's en mensen waar ik erg hecht mee geworden was."

Peaky Blinders zie je in Nederland op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controversiële Netflix-komedie scoort zeldzame 100% op RottenTomatoes
Series / Nieuws

Controversiële Netflix-komedie scoort zeldzame 100% op RottenTomatoes

Space Force scoort goed op Netflix met zijn tweede seizoen blijkt vandaag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Netflix-serie Space Force maakte afgelopen vrijdag zijn debuut op de streamingdienst. En hoe: het seizoen scoort maar liefst 100% op Rotten Tomatoes.

Waar het eerste seizoen van Space Force nog een van de slechtst ontvangen series van Netflix dat jaar was, doet seizoen twee het dus vele malen beter. Het eerste seizoen scoorde 39 procent op de recensiesite, dit tweede 100 procent. Let wel: er zijn pas zeven recensies geteld.

Space Force-ontvangst
Ook de publieksscore van Space Force was met het tweede seizoen beter dan de eerste keer. De eerste ronde score 75 procent bij het bredere publiek en het tweede seizoen zit zo tegen de 80 procent.

In de recensies die van Space Force seizoen 2 verschenen, lazen we met name dat critici het een briljante nieuwe richting van de serie vonden. Steve Carell werd geprezen om zijn spel en acteur John Malkovich wist het ook beter te doen dan ooit.

Space Force is een komedie die draait om de generaal Mark R. Naird die gekozen wordt om de nieuwe branche van het Amerikaanse leger te leiden: de Space Force. Maar al snel raakt hij in een race verwikkeld met de Russen over de nieuwe mensen op de maan.

Space Force zie je nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helaas: deze 'Peacemaker'-geruchten kloppen niet
Series / Nieuws

Helaas: deze 'Peacemaker'-geruchten kloppen niet

James Gunn ontkracht geruchten die continu rondgaan over het tweede seizoen van Peacemaker.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
James Gunn ontkent in alle toonaarden de geruchten dat DC-schurk Bane te zien zal zijn in het tweede seizoen van Peacemaker. De HBO Max-serie is een spin-off van de film The Suicide Squad en bleek enorm populair.

Centraal in Peacemaker staat de titelheld, gespeeld door John Cena, die ook wel bekend staat als Christopher Smith. Hij gaat de samenwerking met een nieuw team aan. Peacemaker werd positief ontvangen door critici en fans en kreeg vorige week ook nog eens een tweede seizoen.

Peacemaker en Bane
Dat Peacemaker een tweede seizoen zou krijgen werd slechts een dag voor de finale van het eerste seizoen onthuld. Daarin zagen we een paar bijzondere DC-cameo's en werd het verhaal tot een einde gebracht.

Peacemaker had geen traditionele cliffhanger, maar liet wel wat vragen openstaan voor een eventueel tweede seizoen. Fans zullen blij zijn dat dit seizoen er ook echt komt.

Maar waar we al een paar keer gehoord hebben dat Peacemaker seizoen 2 een rol heeft voor de beruchte DC-slechterik Bane, maakt Gunn duidelijk dat dit niet klopt.

"Dit is bullshit. Niemand weet wat er aan zit te komen, behalve ikzelf dan, en zelfs ik weet het niet helemaal."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' brengt deze Doctor terug!
Series / Nieuws

'Doctor Who' brengt deze Doctor terug!

Seizoen 13 van Doctor Who brengt een oude bekende terug, daar kijken we nu al naar uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Uitvoerend producent Matt Strevens van Doctor Who bevestigt dat de mysterieuze Ruth Doctor terugkeert in de volgende twee specials van de televisieserie.

Doctor Who seizoen 12 bleek een vrij radicale transformatie in de status quo van de franchise. De enigmatische tijdreiziger bleek geen Time Lord te zijn en was het Timeless Child, een wezen dat ouder bleek te zijn dan het universum zelf.

Nieuwe Doctor in Doctor Who
Opvallend was ook dat dit nieuwe seizoen van Doctor Who zogenoemde Fugitive Doctor, gespeeld door Jo Martin, onthulde. Zij bleek een pre-William Hartnell incarnatie van het personage te zijn.

We leerden deze versie kennen toen ze op Aarde leefde onder de identiteit Ruth Clayton (wat verklaart waarom fans haar Ruth Doctor noemen). Zij leerde gaandeweg dat deze Doctor in eerste instantie werkte voor de Division, maar tegen hen in opstand kwam. Vervolgens verstopte ze zich op Aarde met een Chamelon Arch om zich als mens voor te kunnen doen.

Doctor Who komt nu dus met meer verhaal rond deze nieuwe versie van de Doctor. Dat is mooi, want ze is dan te zien in de lentespecial (die draait om de Sea Devils) en in de special voor de honderdste verjaardag van de BBC, die in de herfst uitgezonden wordt.

Daarna neemt Russell T. Davies Doctor Who over als showrunner.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' onthult andere blik op nieuwe vijand
Series / Video/clip/featurette

'The Wheel of Time' onthult andere blik op nieuwe vijand

The Wheel of Time komt in het tweede seizoen met een gevaarlijke tegenstander, die we nu beter zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nieuwe beelden van achter de schermen bij The Wheel of Time van Prime Video geven een nieuwe blik op de legers van Seanchan, die geteased werden in de seizoensfinale van de televisieserie.

De beelden maken onderdeel uit van een previsualization reel die gedeeld werd door previz-supervisor Martin Bell op LinkedIn. Opvallend is dat de vrouwelijke channelers, de Damane, die door de Seanchans als slaven gebruikt worden (eigenlijk als nog minder dan dat), er anders uit zien.

The Wheel of Time
In The Wheel of Time zijn de Damane gevangen genomen channelers die gedwongen hun krachten gebruiken. In een vroege versie van de serie zag je blijkbaar hoe de Damane door hun gevangennemers geslagen worden om hen te dwingen de One Power te gebruiken. Ook dat wrede gedrag zie je niet terug.

Check de post hier op LinkedIn.


Nog voordat The Wheel of Time met zijn eerste seizoen kwam, maakte Prime Video al bekend groen licht te hebben gegeven voor een tweede reeks afleveringen. Dat nieuwe seizoen wordt volgens de streamingdienst "groter, gedurfder en uitgebreider".

Rafe Judkins, showrunner, liet al eens weten alle vijftien boeken te willen verfilmen, met in totaal acht seizoenen aan afleveringen.

The Wheel of Time zie je nu op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' begint met een gruweldood
Series / Nieuws

'The Walking Dead' begint met een gruweldood

Lauren Cohan vertelt over de dood van een van de personages in The Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead is van start met het tweede deel van zijn elfde en laatste seizoen. Over zeven afleveringen gaat de serie weer even met pauze, om daarna terug te keren met zijn laatste acht afleveringen. Daarna valt definitief het doek voor de zombieshow.

In de nieuwe aflevering van The Walking Dead wordt de oorlog met de Reapers in rap tempo afgerond. Maggie wint het van de soldaten van Pope en Leah. En nadat ze voedsel en voorraden geregeld heeft waar Cole, Duncan, Agatha en Frost voor gestorven waren, keert Maggie terug naar de kerk waar Alden achtergebleven was.

The Walking Dead-dood
Maggie koos ervoor zonder Alden verder te gaan en hem achter te laten, precies zoals hij gevraagd had. In de kerk ziet ze een Walker: Alden, een monster dat het voorzien heeft op haar. Maggie weet hem natuurlijk met gemak te doden.

Maar was dat de juiste keuze? ComicBook vroeg dat aan actrice Lauren Cohan, die vertelde:

"Dat weet ik niet. Ik weet niet of zij het gevoel heeft dat het 't waard was," vertelde Cohan. "Het voelt natuurlijk niet zo. Ik wil niet te veel zeggen. Ik weet het niet. Het is moeilijk te zeggen, omdat het hen zoveel kost."

The Walking Dead zie je op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe miniserie overwint alles op Netflix
Series / Nieuws

Nieuwe miniserie overwint alles op Netflix

Inventing Anna scoort ook in de Verenigde Staten enorm goed op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Julia Garner, die binnen de hitserie Ozark al regelmatig de meeste aandacht naar zich toe wist te trekken, weet dat ook weer te doen met de hitserie Inventing Anna.

Inventing Anna is een miniserie waarin Garner de rol van het titelpersonage speelt. Zij bouwt een nepleven voor zichzelf op en weet op die manier de complete elite van New York City om de tuin te leiden en te bedriegen. Net als The Queen's Gambit vorig jaar, blijkt ook Inventing Anna het type miniserie te zijn dat behoorlijk wat aandacht van Netflix-abonnees trekt.

Inventing Anna
De serie Inventing Anna debuteerde anderhalve week geleden op Netflix en wist al vrij snel door te dringen tot de top van de lijst met meest bekeken series.

Nieuwe series doen dat gewoonlijk vrij snel, maar worden vaak ook al na een paar dagen van de bovenste stek op de ranglijst afgestoten voor een nieuwere Original.

Dat is nog niet gebeurd met Inventing Anna. En dat terwijl deze week The Cuphead Show en het tweede seizoen van Space Force debuteerden.

Deze series bleken allemaal er niet toe in staat om de show van Netflix van de troon te stoten. Inventing Anna zie je nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.