HBO-serie 'Euphoria' doet opmerkelijk record sneuvelen

De HBO-serie kan wereldwijd rekenen op een ongelofelijk groot succes...

Geoffrey Ketels, 26-02-2022 18:37

De serie Euphoria is wereldwijd een stevig succes. Het succes van de reeks is zelfs zo groot dat ze records laat sneuvelen. In de Verenigde Staten is ze dan ook uitgegroeid tot de vaakst besproken serie op Twitter!
Morgen, zondag 27 februari 2022 is in de Verenigde Staten de finale aflevering te bekijken van de reeks. Met het einde van de serie in het vooruitzicht heeft Twitter bekend gemaakt dat er tot dusver zomaar even 30 miljoen tweets de wereld in zijn gestuurd. Dat is een stijging van de activiteit ten opzichte van het eerste seizoen van zomaar even 51 procent.

Het merendeel van de tweets gingen over de personages Fezco, Rue Bennett en Nate Jacobs. Deze personages worden gespeeld door respectievelijke namen als Angus Cloud, Zendaya en Jacob Elordi. Bovendien was het zo dat er ook sprake was van maar liefst 270.000 tweets met de hashtag Fexihive.

Bekende twitteraars
Onder de twitteraars zaten ook tal van bekende namen. Het ging daarbij onder meer om de zangeressen Anitta en Cardi B evenals om de populaire actrice Elizabeth Gillies.

De serie Euphoria vertelt het verhaal van een groep middelbare scholieren die worstelen met niet alleen drugs en geweld, maar ook met seks. Stuk voor stuk trachten ze hun plaats in de wereld te ontdekken, maar dat verloopt lang niet altijd van een leien dakje.

Euphoria viel ondertussen ook al verschillende malen in de prijzen. Zo kreeg ze tijdens de Emmy's van 2020 maar liefst drie awards.


Lees meer over: Euphoria, serie, HBO, HBO Max, series

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam