Netflix-hit 'Squid Game' wint belangrijke acteerprijzen

'Squid Game' wint belangrijke acteerprijzen

Waarmee de unieke Koreaanse serie bewijst dat zij veel meer is dan slechts een gimmick.

Zilko Tarici, 1 maart 2022 om 06:00

De grootste hitserie uit de geschiedenis van Netflix blijft maar prijzen binnenslepen. Squid Game, de Koreaanse thriller brak al zowat elk record op Netflix, maar schreef eerder deze week ook geschiedenis door meerdere acteerprijzen te winnen tijdens de Screen Actors Guild Awards.
De prijzen zijn belangrijk omdat er gestemd wordt door andere acteurs, en Squid Game wist zijn concurrentie te verslaan in meerdere categorieën. Daarmee scoorde de serie beter dan bijvoorbeeld Succession en The Morning Show.

Squid Game werd in totaal genomineerd voor vier SAG Awards (wat al knap op zichzelf is), maar wist er drie van te winnen. De enige prijs die niet gewonnen werd was die voor Beste Ensemble Cast in een Dramaserie. Die prijs ging naar Succession.

Squid Game wint!
Maar welke prijzen werden er wel gewonnen? Ten eerste was daar Lee Jung-jae, die de prijs in ontvangst nam voor Beste Acteur in een Dramaserie. Hij versloeg daarmee Brian Cox, Kieran Culkin, Jeremy Strong en Billy Crudup.

Daarnaast won Jung Ho-yeon voor Beste Actrice in een Dramaserie. En zij versloeg daarmee Sarah Snook, Elisabeth Moss, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Niet de minste namen dus!

Tot slot won de serie de prijs voor Beste Actie Prestatie door een Stuntteam. Hiermee versloeg Squid Game series als Cobra Kai, The Falcon and the Winter Soldier, Loki en Mare of Easttown.
Bron: Comic Book

Lees meer over: Squid Game, Netflix, Lee Jung jae, jung Ho yeon, The Handmaids Tale

Populair nieuws