'Star Wars' laat zien waarom Boba Fett nu saai is

'Star Wars' laat zien waarom Boba Fett nu saai is

The Book of Boba Fett bevatte niet bepaald de meest spetterende en meedogenloze premiejager die we nog kenden van vroeger.

Jim Pedd, 1 maart 2022 14:50

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie The Book of Boba Fett is klaar met zijn eerste seizoen. Daarom kunnen we nu iets zeggen over de reden waarom Boba Fett behoorlijk suf lijkt.
Boba Fett leerden we kennen in de film The Empire Strikes Back, toen hij een opdracht aannam van Darth Vader om te helpen Han Solo op te jagen. Hij was toen echt badass, maar bleek in The Return of the Jedi al wat softer toen hij wel erg gemakkelijk door een bijna blinde Han Solo de Sarlacc ingeduwd werd.

The Book of Boba Fett
In The Book of Boba Fett zien we een heel softe Boba Fett. Hij is uit op vrede, wil graag rust en de bevolking van Tatooine meer beschermen dan je wellicht van hem zou verwachten.

Sterker nog, tijdens zijn duel met de schurkachtige premiejager Cad Bane, kwamen we er zelfs achter dat Boba Fett zich bewust is van zijn eigen softheid. Bane merkt namelijk spottend op dat Boba Fett soft geworden is, wat de premiejager meteen erkent.

Hij zegt dat hij oud geworden is. En wellicht is dat het ook echt gewoon. Boba Fett is echt ouder, fysiek minder sterk en door zijn val in de Sarlacc ook minder mobiel. Dat maakt ook dat hij minder kan vertrouwen op zijn kracht en snelheid, en meer moet leunen op zijn brein en intellect.

The Book of Boba Fett zie je nu op Disney+. Er is nog geen tweede seizoen aangekondigd.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Book of Boba Fett, Star Wars, Lucasfilm, Temuera Morrison, Disney Plus

Populair nieuws