'Loki'-acteur neemt nu alvast afscheid van de rol

'Loki'-acteur neemt nu alvast afscheid van de rol

Tom Hiddleston noemt zichzelf een fakkeldrager en draagt de rol straks over.

Jim Pedd, 5 maart 2022 12:38

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Wie zou gedacht hebben dat Loki een van de langstlopende personages in het Marvel Cinematic Universe zou worden? Hij is een slechterik in de franchise, en een decennium nadat hij zich bij de film- en televisiefranchise voegde, nog altijd te zien.
Tom Hiddleston bereidt zich momenteel voor op de opnames van het tweede seizoen van Loki, waarin hij weer te zien is in de rol. Het eerste seizoen was zeer goed ontvangen op Disney+ en eindigde met een gigantische cliffhanger die veel ruimte open liet voor een nieuw seizoen.

Loki komt ooit tot een einde
"Ik ben een tijdelijke fakkeldrager," begon Hiddleston tijdens een Royal Television Society-evenement op woensdag.

"Dat heb ik altijd gedacht. Het is een geweldige rol. Het is een archetype, de god die bedriegt, schepper van chaos. Ik interpreteer dit gewoon voorlopig. Loki is er al eeuwen en zal er nog eeuwen zijn. En ik stap gewoon tijdelijk in dat silhouet."

Er waren meerdere momenten waarop mensen gedacht hadden dat ze afscheid moesten nemen van Loki in het MCU. Zo stierf hij aan de hand van Thanos. Maar middels alternatieve realiteiten kon hij weer terugkeren.

"Het idee van de Time Variance Authority die Loki confronteert met de vormveranderende aard van zijn identiteit en hem vraagt: 'Wie ben jij?' Dat vond ik een mooie nieuwe weg om te verkennen met dit personage, dat ik nu al een tijdje speel."

Loki zie je op Disney+.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Tom Hiddleston, Loki, Marvel Studios, MCU, Disney Plus

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws