'Star Trek: Picard' doodt dit personage zonder het te laten zien

'Star Trek: Picard' doodt dit personage

De serie Star Trek: Picard neemt afscheid van een van zijn personages.

Jim Pedd, 7 maart 2022 om 08:31

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Deze week keerde de serie Star Trek: Picard dan eindelijk terug op Prime Video. De eerste aflevering zet enkele belangrijke momenten in gang en zit vol toffe easter eggs en verwijzingen. Maar ook met een tragisch moment.
De eerste aflevering, The Star Gazer, onthult namelijk ook de dood van een van zijn personages. Zhaban blijkt anderhalf jaar eerder overleden te zijn.

Star Trek: Picard-dood
Zhaban was in het eerste seizoen van Star Trek: Picard te zien. Hij was samen met Laris een van de Romulans die Jean-Luc Picard hielp op zijn Chateau.

In de comics-reeks Star Trek: Picard – Countdown komen we erachter dat Zhaban en Laris agenten van de Tal Shiar waren. Zij werden verliefd op elkaar en besloten uiteindelijk over te lopen naar de mensheid en Picard te helpen op het moment dat agenten van de Tal Shiar problemen begonnen te veroorzaken met de evacuatiepogingen van Picard van de Romulan-ruimte.

Picard wist dat de twee ter dood veroordeeld zouden worden als ze zouden blijven en bood hen daarom een thuis aan op Aarde.

In Star Trek: Picard seizoen 2 blijkt dat Zhaban dood is. Waardoor weten we niet, maar de onverwachte dood biedt kansen voor een liefde tussen Picard en Laris.

Star Trek: Picard zie je nu op Prime Video.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Star Trek Picard, Star Trek, Prime Video

Populair nieuws