De meest interessante 'Bridgerton'-toevoeging zit niet in de boeken

Interessante Bridgerton-toevoeging zit niet boeken

Bridgerton komt in seizoen 2 van de Netflix-serie met de Queen, die je niet in de boeken vindt.

Jim Pedd, 8 maart 2022 om 06:44

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Queen Charlotte (gespeeld door Golda Rosheuvel) was een perfecte toevoeging aan het eerste seizoen van netflix-hitserie Bridgerton. Zij was een bombastisch personage en al snel een fanfavoriete toevoeging aan de serie.
De Queen had een veel kleinere rol in de boeken. Shondaland besloot echter haar een groot deel van de cast te maken en zal dat ook in het tweede seizoen fiksen. En terecht, want het is een van de beste keuzes van de makers.

Bridgerton-terugkeer
Bridgerton speelt zich af in Regency London, een tijdperk waarin de patriarchie nog altijd sterk was en de vrouw vooral geacht werd haar kinderen op te voegen. Mensen met een getinte huid hadden ook een lagere sociale status.

De rol van de Queen in seizoen 2 is echter juist interessant, en voegt iets toe. De Queen wordt gespeeld door een donkere actrice, wat meteen duidelijk maakt dat Bridgerton anders naar kleur en ras kijkt dan in dat tijdperk gedaan werd. Een mooie toevoeging die het allemaal erg modern maakt.

Maar dat niet alleen: de worsteling tussen de Queen en de mysterieuze Lady Whistledown, wiens identiteit zij niet kent, is een van de hoogtepunten van het eerste seizoen.

Dat bijzonder opvallende verhaal wordt voortgezet in seizoen 2 van Bridgerton op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Bridgerton, Queen, Netflix, seizoen 2

Populair nieuws