search

Ons nieuws van dinsdag 8 maart 2022

Nieuw op Netflix: 'The Andy Warhol Diaries'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'The Andy Warhol Diaries'

Een absolute must see voor fans van deze ongelofelijke kunstenaar...

Geoffrey Ketels
Andy Warhol wordt algemeen bestempeld als één van 's werelds grootste en belangrijkste kunstenaars. Het is dan ook helemaal niet gek dat er een docuserie verschijnt die het leven van deze kunstenaar belicht. Die docuserie is vanaf morgen, woensdag 9 maart 2022 te bekijken op streamingdienst Netflix.

De docuserie bestaat uit zes afleveringen en is een project van Andrew Rossi (regisseur) en Ryan Murphy (uitvoerend producent). De reeks belicht het leven van de wereldbekende kunstenaar door de jaren heen. Dat vanuit het perspectief van zijn eigen postuum gepubliceerde dagboeken.

Zes afleveringen
Voor fans van de bekende kunstenaar biedt de docuserie een unieke kijk in zijn boeiende leven. De serie werd geschreven door Andrew Rossi die in het verleden al eens werd genomineerd voor een prestigieuze Emmy award. Dat voor Page One: Inside the New York Times.

De zes afleveringen waaruit de docuserie bestaat verschijnen allemaal samen morgen, woensdag 9 maart 2022 op streamingdienst Netflix.

Zou jij graag nu al een voorsmaakje willen krijgen van deze gloednieuwe docuserie? Dan kan de onderstaande trailer daar zeker voor zorgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van de prachtige serie 'The Last Kingdom'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van de prachtige serie 'The Last Kingdom'

Met het vijfde seizoen komt er een einde aan deze toch wel geweldige serie...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heel wat mensen hebben de voorbije jaren genoten van de serie The Last Kingdom. Met het vijfde seizoen komt er nu helaas een einde aan de reeks.

In het finale seizoen van The Last Kingdom komen we tot de conclusie dat een machtsstrijd niet ver weg blijkt te zijn. Dit wanneer blijkt dat Aethelhelm op steeds meer invloed kan rekenen in Wessex. Hij stelt dan ook alles in het werk om ervoor te zorgen dat zijn bloedlijn de kroon kan bestijgen.

Tegelijkertijd wordt duidelijk dat menig aantal fragiele verbonden worden verbroken. Dat niet in het minst dankzij de terugkeer van Brida (gespeeld door Emily Cox).

Slotseizoen
The Last Kingdom was voor het eerst te zien op BBC America en verscheen daar op 10 oktober 2015. Ongeveer een twee weken later was de reeks ook te bekijken op BBC Two. Meteen werd duidelijk dat ze nog hoge ogen zou gooien.

Ondertussen geldt voor The Last Kingdom dat ze een behoorlijke fanbase heeft opgebouwd. Bovendien zijn ook recensenten lovend over de serie. Onder meer op de gespecialiseerde website IMDB beschikt de serie over een score van 8,5/10.

Ben jij ook benieuwd naar wat het laatste seizoen van The Last Kingdom allemaal voor je in petto zal hebben? Dan kan je deze bekijken op Netflix vanaf morgen, woensdag 9 maart 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Jeen-yuhs: A Kanye West Trilogy'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Jeen-yuhs: A Kanye West Trilogy'

De opkomst van een superster en zijn onvermijdelijke ontsporing, op respectvolle wijze vastgelegd door een jeugdvriend.

Regie: Coodie, Chike Ozah | Afleveringen: 3 | Speelduur: 89-97 minuten | Jaar: 2022

Iedereen vindt wat van Kanye West. Sommigen vinden hem een briljante muzikant, anderen denken vooral aan de verwarde uitspraken waarmee hij het nieuws haalde. Eén ding is zeker: hij is wereldberoemd en heeft ongekende talenten. In de documentaireserie Jeen-yuhs: A Kanye West Trilogy volgt regisseur Clarence Ivy Simmons Jr., alias 'Coodie', de wereldberoemde rapper van zijn begindagen tot de publiekelijk breed uitgemeten ontsporing.

Snoop Dogg, Jay-Z, Run-DMC, Da Brat, Crucial Conflict: zomaar wat namen die voorbijflitsen in de interviews die Coodie in de jaren negentig maakte voor Channel Zero. De steeds groter wordende wereld van hiphop verovert op dat moment de muziekindustrie en Coodie, een stand-up-komiek, bevindt zich op het juiste moment op de juiste plek. Als in 1998 op de verjaardag van Jermaine Dupri de sullige producent Kanye West voor het oog van Coodies camera verschijnt, is dat het startschot van een documentaire die uiteindelijk meer dan twintig jaar in de maak zal zijn.

Kanye begint zijn carrière door beats te produceren voor andere artiesten. Ondanks dat hij hier steeds succesvoller in wordt en zelfs naar New York vertrekt om daar met bekende namen als Jay-Z samen te werken, steekt de gretige Kanye niet onder stoelen of banken dat hij zijn beats eigenlijk het liefst zelf zou willen houden. Hij ademt ambitie. Geïnspireerd door Kanye's succes en onbreekbare wil een eigen album op te nemen, reist Coodie naar New York om vast te leggen hoe Kanye zijn droom verwezenlijkt.

Door de begeleidende verhalen van Coodie, die vol liefde over zijn vriend Kanye spreekt, en de rauwe, korrelige video's, voelt Jeen-yuhs: A Kanye West Trilogy als een echt en ongepolijst verhaal. Terwijl Kanye vecht om zijn eigen geluid te laten horen, kan hij rekenen op de steun van Coodie en zijn moeder. In ontwapende en intieme beelden zien we hoe zijn moeder, Donda, hem moed inspreekt en aanmoedigt om door te zetten.

In 2002 lukt het dan eindelijk en krijgt hij bij Roc-A-Fella de kans zijn eerste album op te nemen. Hij mag als Roc-A-Fella-crewlid het podium op, met Coodie in zijn kielzog. Hierbij flitst de camera voorbij andere artiesten, zoals Beyoncé, en wordt de oplettende kijker getrakteerd op een kijkje achter de schermen van niet alleen Kanye. Ook vele andere artiesten worden per toeval in deze docu gevangen.

In de nacht van 22 op 23 oktober 2002, tijdens de terugrit van een studiosessie met onder anderen Ludacris, raakt Kanye betrokken bij een auto-ongeluk dat hem bijna zijn leven kost. Hij breekt zijn kaak op drie verschillende plekken en lijkt hiermee zijn carrière als rapper aan de wilgen te moeten hangen. Het tegenovergestelde blijkt waar: terwijl Kanye in de stoel van de kaakchirurg zit en met een mond vol hechtingen de tonen van Through the Wire neuriet, lijkt de noodzaak om zijn geluid te laten horen sterker dan ooit.

Gedreven door het geloof in zijn eigen kunnen weet Kanye het imago van producent van zich af te schudden. Samen met Coodie neemt hij zijn eerste muziekvideo Through the Wire op. De worsteling om als rapper voet aan de grond te krijgen die zich al twee afleveringen voortsleept werpt zijn vruchten af. Kanye's carrière neemt een vogelvlucht. Hij wint zijn eerste Grammy's en spreekt de gevleugelde woorden: "Everybody wanted to know what I would do if I didn't win... I guess we'll never know."

Coodie verliest hierna zijn vriend uit het oog en de beelden voor de documentaire raken in de vergetelheid. Totdat de schaduwkant van Kanye's pad zich openbaart wanneer zijn moeder op 58-jarige leeftijd komt te overlijden aan de gevolgen van een liposuctie, buikwandcorrectie en borstverkleining. Kanye annuleert concerten, doet een onhandige gooi naar het Amerikaanse presidentschap, tweet vreemde dingen en doet rare uitspraken in interviews. Hij lijkt zijn grip op de werkelijkheid te hebben verloren.

Coodie besluit zijn vriend weer op te zoeken. De beelden van de zichtbaar verwarde Kanye hadden makkelijk onder het kopje 'sensatielust' weggeschoven kunnen worden, maar Coodie weet ze op een respectvolle manier weer te geven zonder afbreuk te doen aan de persoon die onder de verwarring verscholen zit. Jeen-yuhs: A Kanye West Trilogy is daardoor een eerlijk portret van een man die zijn hele leven moest vechten voor bestaansrecht en uiteindelijk aan het gevecht met zijn eigen demonen bijna ten onder gaat.

★★★★☆

Jeen-yuhs: A Kanye West Trilogy is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van 'Queen of the South'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van 'Queen of the South'

Aan alle mooie liedjes komt een eind en dat is nu ook het geval voor de serie 'Queen of the South'...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed en tegelijkertijd ook slecht nieuws moeten brengen blijft best iets bijzonder. Toch is dat precies wat we vandaag moeten doen voor de reeks Queen of the South. Enerzijds is er goed nieuws omdat het vijfde seizoen vanaf morgen, woensdag 9 maart 2022 te bekijken is op Netflix, maar er is ook slecht nieuws. Het vijfde seizoen is namelijk ook het laatste voor de reeks.

Voor heel wat experten geldt dat ze Queen of the South bestempelen als één van de beste Engelse misdaadseries van de voorbije jaren. Dat is op zich reeds voldoende reden om je minstens even te verdiepen in deze fijne serie.

In het vijfde seizoen van de reeks wordt duidelijk dat Teresa zich realiseert dat James heel wat opofferingen heeft gemaakt voor niet alleen haar zaken, maar ook voor haarzelf. Intussen sluit ze een overeenkomst met een Dominicaanse leverancier in New York. Dat ondanks het feit dat ze uiteraard reeds over een overeenkomst beschikt met Kostya.

La Reina Del Sur
Voor de reeks Queen of the South geldt dat ze is gebaseerd op de wereldwijde bestseller genaamd La Reina Del Sur. Dit boek werd op de markt gebracht door Arturo Pérez-Reverte.

Ben jij net als zoveel andere mensen ook fan van de Netflix-serie Queen of the South? Dan kan je het vijfde en dus helaas ook laatste seizoen vanaf morgen, woensdag 9 maart 2022 bekijken op streamingdienst Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie van de makers van 'Bridgerton' aangekondigd
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie van de makers van 'Bridgerton' aangekondigd

De nieuwe reeks is een verfilming van het boek 'The Residence: Inside the Private World of the White House'...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft een gloednieuwe thrillerserie aangekondigd genaamd The Residence. De reeks is een verfilming van het populaire boek The Residence: Inside the Private World of the White House.

Het boek The Residence: Inside the Private World of the White House werd op de markt gebracht door schrijster Kate Anderson Brower. De nieuwe reeks is een detectiveverhaal dat zich afspeelt in het Witte Huis. De eerste details die zijn gelekt maken alvast duidelijk dat het geheel een mysterieus schouwspel belooft te worden.

Shonda Rhimes
De samenwerking tussen Netflix en Shonda Rhimes heeft tot dusver reeds verschillende uitmuntende projecten voortgebracht. Bridgerton is daar uiteraard nog maar één van.

Ook de nieuwe reeks The Residence belooft veel goeds. Helemaal nieuw is het mysterieuze genre voor Rhimes bovendien uiteraard ook niet. In het verleden was ze bijvoorbeeld ook betrokken bij de serie Scandal die zich bovendien eveneens afspeelde in het Witte Huis.

Wanneer er wordt gestart met de opnames van The Residence is momenteel nog niet bekend. De kans is zeer groot dat we de reeks dan ook pas in het volgende jaar op Netflix zullen zien verschijnen. In tussentijd verschijnt later deze maand uiteraard wel nog het tweede seizoen van de hitserie Bridgerton.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keren de 'Game of Thrones'-makers terug voor meer?
Series / Nieuws

Keren de 'Game of Thrones'-makers terug voor meer?

David Benioff en D.B. Weiss willen niets meer maken in Westeros, echt niet.

De makers van Game of Thrones, David Benioff en D.B. Weiss, hebben er geen interesse in om terug te keren voor een van de vele geplande spin-off series die HBO in de maak heeft.

Benioff en Weiss hadden nog geen ervaring met het maken van een televisieserie toen ze in 2011 de serie Game of Thrones lanceerden. Het werd onder hun leiding een van de grootste series van de wereld, en volgde de strijdende huizen in de fantasiewereld Westeros. In 2019 kwam de serie tot een controversieel einde.

Game of Thrones-franchise
Al sinds het einde van Game of Thrones werkt HBO aan spin-offs die zich in Westeros spelen. Ooit waren er vijf in ontwikkeling en intussen is er slechts één officieel bezig met zijn eerste seizoen (House of the Dragon) en wachten we op 10.000 Ships en Dunk & Egg.

Maar zouden de twee terug willen keren? Nee. In een interview vertelden ze:

"Uiteindelijk hebben we ongeveer 11 jaar in die serie gestoken. Dat was elke dag, dag in dag uit, die serie maken. Het beste decennium van ons leven en dat voelt nog altijd als een droom," aldus de twee tegenover EW.

"We zijn inmiddels op een plek aanbeland dat we weten dat we het einde hebben bereikt van wat logisch voelde voor ons om betrokken te zijn bij die wereld. Het was voor ons tijd om verder te gaan, opgewonden en bang te worden van het opbouwen van iets anders, heel veel andere dingen."

"We hebben meer Game of Thrones-series nooit gezien als iets logisch om bij betrokken te zijn."

Game of Thrones zie je op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn 10 series op HBO Max die je niet wil missen
Series / Featured

Dit zijn 10 series op HBO Max die je niet wil missen

HBO Max komt met een behoorlijk groots aanbod in Nederland, vol topseries.

HBO Max is gelanceerd in Nederland. Vanaf vandaag kan je een abonnement op de streamingdienst nemen. In dit artikel lichten we alvast tien titels voor je uit die je niet wil missen op de streamingdienst!

Friends (10 seizoenen): Friends is een slimme, geraffineerde comedyserie die inzicht geeft in de emoties en gedachten van een groep vrienden in New York.

The Flight Attendant (1 seizoen): Hoe het leven in een nacht kan veranderen. Stewardess Cassandra Bowden wordt met een kater wakker in haar hotelkamer in Bangkok. Naast haar ligt een dood persoon, maar ze heeft geen idee wat er gebeurd is.

Peacemaker (1 seizoen): Het vervolgverhaal van het personage dat John Cena neerzet in Gunns film van 2021: The Suicide Squad. Een ongelooflijke ijdeltuit die gelooft in vrede tegen elke prijs, ongeacht hoeveel mensen hij moet omleggen om zover te komen.

The Big Bang Theory (12 seizoenen): Leonard en Sheldon zijn briljante natuurkundigen; geniën in het lab, maar op alle ander plekken sociaal beperkt. Hun mooie en sluwe buurvrouw, Penny, leert hen het een en ander over het leven.

Raised by Wolves (2 seizoenen): Twee androïden krijgen de taak om mensenkinderen op te voeden op een mysterieuze maagdelijke planeet. Als de groeiende kolonie verscheurd dreigt te worden, merken de androïden dat het geen sinecure is om de ideeën van mensen te sturen.

Succession (3 seizoenen): Logan Roy en zijn vier kinderen bezitten de grootste media en entertainmentconglomeraten ter wereld. SUCCESSION volgt de familie Roy tijdens het uitstippelen van hun toekomst als hun bejaarde vader zich langzaam terugtrekt uit het bedrijf.

Watchmen (miniserie): WATCHMEN speelt zich af in een alternatieve realiteit in de VS, waar superhelden verboden zijn vanwege hun gewelddadige gedrag. Desondanks komen sommigen bij elkaar om een revolutie te ontketenen, die andere proberen te voorkomen.

Euphoria (2 seizoenen): We volgen de 17-jarige Rue Bennett, een drugsverslaafde die net is afgekickt en worstelt om clean te blijven en haar toekomst vorm te geven. Haar leven verandert drastisch wanneer ze Jules Vaughn ontmoet, een trans-meisje.

The White Lotus (1 seizoen): De HBO-serie THE WHITE LOTUS van Mike White (Enlightened) bestaat uit zes afleveringen en is een sociale satire over de perikelen van diverse werknemers en gasten van een exclusief, paradijselijk resort op Hawaï gedurende een roerige week.

Chernobyl (miniserie): Dit is het verhaal van het nucleaire ongeluk in 1986 - een van de ergste door mensen veroorzaakte rampen in de geschiedenis - en van de dappere mannen en vrouwen die offers hebben gebracht om Europa te redden van een onvoorstelbare ramp.

Benieuwd naar de prijs en het verdere aanbod? Check dan hier ons overzicht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een spin-off voor 'The Walking Dead': nu met Negan en Maggie
Series / Nieuws

Nog een spin-off voor 'The Walking Dead': nu met Negan en Maggie

The Walking Dead gaat stoppen, maar de serie gaat gewoon door middels spinoffs.

De moederserie The Walking Dead mag dan wel stoppen na het huidige elfde seizoen, maar dat betekent nog niet dat het avontuur ophoudt. Nu heeft AMC opnieuw een spin-off aangekondigd.

De volgende spin-off zal vooral gaan over Maggie Rhee (Lauren Cohan) en Negan Smith (Jeffrey Dean Morgan). De titels is ook al bekend: Isle of The Dead. Het verhaal volgt het paar terwijl ze een post-apocalyptisch New York City verkennen.

Negan en Maggie gaan in 2023 naar Manhattan
"Dit is een grote dag voor het uitdijende universum dat we rond The Walking Dead bouwen," zegt Dan McDermott, president van entertainment en AMC Studios voor AMC Networks.

"Het stelt ons ook in staat om een hoek van dit universum op het eiland Manhattan te verkennen, met een iconische skyline die een heel andere betekenis krijgt wanneer deze wordt bekeken door de lens van een zombie-apocalyps."

Griezelig gekkenhuis vol doden
Eli Jorné wordt de showrunner, terwijl de serie zal worden overzien door Scott M. Gimple, hoofd content van TWD Universe.

"Eli heeft een chaotisch, mooi, griezelig gekkenhuis vol doden gecreëerd voor Negan, Maggie en de fans van de show die graag een onzichtbare en krankzinnige wereld in het TWD-universum willen ontdekken," aldus Gimple.

"Lauren en Jeffrey zijn altijd fantastische acteurs geweest en nu brengen we die samenwerking naar een hoger niveau met een serie die deze personages tot het uiterste zal brengen in deze wereld, en met elkaar," voegde Gimple toe.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorlogsserie 'DMZ' van HBO krijgt grauwe trailer
Series / Trailer

Oorlogsserie 'DMZ' van HBO krijgt grauwe trailer

Rosario Dawson en Benjamin Bratt spelen de hoofdrollen in deze comicverfilming.

Binnenkort verschijnt op de streamingdienst HBO Max een compleet nieuwe serie gebaseerd op een strip van DC Comics. Dit keer geen grootse superhelden, maar een grimmig verhaal in een toekomstig Manhattan.

De hoofdrollen in de serie van showrunner Ava DuVernay (Selma, A Wrinkle in Time) zijn voor Rosario Dawson (The Mandalorian) en Benjamin Bratt (24: Live Another Day). De eerste speelt het personage Alma Ortega en Bratt wordt het personage Parco Delgado. Het verhaal speelt zich af tijdens de Second American Civil War.

Nieuwe trailer DMZ
DMZ springt van de pagina's van de veelgeprezen graphic novel in het visuele landschap van een gevaarlijk en vervormd Manhattan terwijl een vrouw door een gedemilitariseerde zone navigeert in een schrijnende zoektocht om haar verloren zoon te vinden.

De serie verschijnt dus op HBO Max, vanaf vandaag ook in Nederland verkrijgbaar. De startdatum is geprikt op 17 maart. De serie is dus al heel snel te zien!




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings: Valhalla' is eerste plek in Netflix Top 10 alweer kwijt
Series / Nieuws

'Vikings: Valhalla' is eerste plek in Netflix Top 10 alweer kwijt

De serie Pieces of Her verslaat Vikings: Valhalla al best snel.

Nog niet eens zo heel lang geleden verscheen op Netflix de serie Vikings: Valhalla, het vervolg op de succesvolle serie Vikings. Opvallend genoeg is de epische actieserie zijn koppositie in de Netflix top tien alweer verloren.

Die koppositie is nu in handen van de serie Pieces of Her. Deze thrillerdramaserie van Charlotte Stoudt is een verfilming van het gelijknamige boek van Karin Slaughter en de acht afleveringen verschenen 4 maart op Netflix.

Pieces of Her met Toni Collette
In Pieces of Her vindt er een "‹"‹gewelddadige aanslag plaats in een stad. Een vrouw moet nu het duistere verleden van haar moeder ontrafelen waardoor er dodelijke gevaren en geheimen aan het licht komen.

Opvallend is dat de ontvangst op Rotten Tomatoes erg mager is, met 50 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Het publiekspercentage komt niet verder dan 522 procent.

Er zijn ook rollen voor Bella Heathcote, Jessica Barden, Joe Dempsie, Omari Hardwick, Jacob Scipio, David Wenham, Gil Birmingham en Aaron Jeffery.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor hitserie 'Russian Doll' seizoen 2!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor hitserie 'Russian Doll' seizoen 2!

Netflix onthult de releasedatum en geeft een eerste teaser prijs.

Netflix heeft dan eindelijk een premièredatum onthult voor het tweede seizoen van de successerie Russian Doll die in 2019 op de streamingdienst verscheen. Er is zelfs al een eerste teaser vrijgegeven.

Vier jaar nadat Nadia (Natasha Lyonne) en Alan (Charlie Barnett) aan hun tijdlus ontsnapten, zien Nadia en Alan dit seizoen dieper in hun verleden graven via een onverwacht tijdportaal dat verschijnt op een van de meest beruchte locaties van Manhattan.

In eerste instantie ervaren ze dit als een steeds groter wordend, tijdperk-overschrijdend, intergenerationeel avontuur. Al snel ontdekken ze dat deze buitengewone gebeurtenis misschien meer is dan ze hadden verwacht.

[b]Trailer voor seizoen 2 van Russian Doll

Lyonne is ook de showrunner en uitvoerend producent, naast Alex Buono, Amy Poehler, Leslye Headland, Lilly Burns, Tony Hernandez, Dave Becky, Kate Arend, Regina Corrado en Allison Silverman.

De serie won al heel wat prijzen en de fans kijken vast al uit naar 20 april. Dan verschijnt seizoen twee namelijk online.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bel-Air' brengt twee 'Fresh Prince of Bel-Air'-sterren terug!
Series / Foto's

'Bel-Air' brengt twee 'Fresh Prince of Bel-Air'-sterren terug!

Check hier een toffe foto van de serie Bel-Air met terugkerende castleden!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Daphne Maxwell Reid en Vernee Watson-Johnson keren terug naar Bel-Air. Reid speelde de rol van Aunt Viv en Watson-Johnson was te zien als de moeder van Will Smith, Viola 'Vy' Smith in de oorspronkelijke serie Fresh Prince of Bel-Air.

De twee keren terug voor de reboot van Peacock, Bel-Air. In de aflevering van 24 maart spelen zij Art Council Board of Trustee-leden Helen en Janice. Een blik op de twee kan je hieronder zien:



Bel-Air-serie
De reboot serie ging in februari van start met drie afleveringen op Super Bowl Sunday. De show is gebaseerd op de viral fanfilm van Morgan Cooper en geproduceerd door Will Smith en Quincy Jones.

We volgen Jabari Banks als West Philadelphia tiener Will Smith die bij zijn tante Viv en oom Phil gaat wonen in Bel-Air. Waar de oorspronkelijke serie echt een sitcom was, is deze serie een nieuwe en dramatische blik op de tijd van Will in Bel-Air.

De dramaserie volgt zijn reis van de straten van West Philadelphia naar de grote huizen van Bel-Air. Terwijl die twee werelden botsen, leert Will omgaan met tweede kansen, conflicten, emoties en de vooroordelen van een nieuwe wereld die ver af staat van alles wat hij kende.

Daphne Maxwell Reid en Vernee Watson-Johnson zijn in aflevering 9 te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'God of War' wordt epische serie op Amazon Prime Video!
Series / Nieuws

'God of War' wordt epische serie op Amazon Prime Video!

De makers van The Wheel of Time en The Expanse bundelen hun krachten voor de gameverfilming der gameverfilmingen.

Gisteravond werd bekend dat Sony momenteel in gesprek is met Amazon om een serie te maken gebaseerd op de geliefde PlayStation-franchise God of War.

De epische spellenreeks begon in 2005 op de PlayStation 2 en kreeg daarna meerdere vervolgen. De meest noemenswaardige hiervan is de reboot uit 2018 die simpelweg de titel God of War draagt.

God of War: mega-franchise
Nu, met een vervolg genaamd God of War Ragnarok later dit kaar op komst, verkent Sony andere manieren om het bereik van de franchise uit te breiden.

Volgens Deadline zou Sony dus een serie gebaseerd op God of War ontwikkelen in samenwerking met Amazon voor diens streamingdienst Prime Video.

De serie moet live-action worden en zal naar verluidt gemaakt worden door Mark Fergus en Hawk Ostby, de bedenkers van The Expanse. Rafe Judkins, die momenteel aan het hoofd staat van Amazon-serie The Wheel of Time, zou tevens bij het project betrokken zijn. Nu is de hamvraag: wie gaat Kratos spelen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkende 'The Walking Dead'-einde uitgelegd
Series / Nieuws

Schokkende 'The Walking Dead'-einde uitgelegd

Angela Kang, showrunner van The Walking Dead, laat weten wat we nou zagen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Terwijl hij een samenzwering binnen de Commonwealth onderzoekt, komt Eugene achter een scoop van Stephanie en Lance Hornsby. Zij vertellen hem wat zich allemaal afspeelde rond de Commonwealth en hun groep.

Het blijkt zelfs dat Eugene's eerste romantische relatie met Stephanie nep was, bedacht door Hornsby. In werkelijkheid heet Stephanie Shira en was zij een undercover agent. Eugene komt zo achter de cabal van Hornsby binnen de Commonwealth en tijdens een interview legt showrunner Angela Kang uit hoe dit allemaal in elkaar steekt.

The Walking Dead-einde
"We wilden echt dat deze aflevering zou voelen als een soort neo-noir en dat dit allemaal verborgen was, waardoor het zo frustrerend was om erachter te komen," begon Kang. "Het gevoel van de Commonwealth is er echt een dat er een oppervlakteverhaal is en het onderliggende verhaal."

Eugene blijkt dan ook niet paranoïde te zijn, maar simpelweg met een terechte en goede keuze dit onderzoek gedaan te hebben.

"Eugene is een personage dat heel, heel logisch werkt. En hij moest denk ik werken aan zijn emotionele expressie, maar zijn hoofd draait op volle toeren. De enige optie die hij kan bedenken, is dat het een samenzwering is en dat klopt. Dat is zo gestoord: hij heeft gelijk. Er is een samenzwering, maar niet de samenzwering die hij verwacht had."

Dat belooft dus wat voor de rest van dit seizoen van The Walking Dead op Disney+!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de favoriete 'Dexter'-kill van Michael C. Hall
Series / Featured

Dit is de favoriete 'Dexter'-kill van Michael C. Hall

Michael C. Hall heeft heel wat personages onder het mes van Dexter zien belanden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Michael C. Hall speelde tussen 2006 en 2013 en later in 2021 de rol van Dexter Morgan, ieders favoriete vriendelijke seriemoordenaar.

De antiheld keerde na de finale van het achtste seizoen terug voor een tien afleveringen tellende miniserie, Dexter: New Blood, die het personage een nieuw einde bood. Dexter was een echte moordenaar, die vooral die neigingen kreeg nadat hij de executie van zijn moeder had gezien.

Dexter-moorden
Dexter kreeg van zijn adoptievader lessen om die kwaadaardige en vooral gewelddadige neigingen een plek te geven. Hij werd een soort burgerwacht die criminelen opjaagde die allemaal aan het systeem wisten te ontkomen. Zijn bijnaam? De Bay Harbor Butcher, omdat hij de overblijfselen van zijn slachtoffers in de oceaan dumpte.

Tijdens een interview vertelde Michael C. Hall wat voor hem de favoriete moorden waren:

"Ik denk toen hij Little Chino in, geloof ik, seizoen twee doodde. Ik denk vooral omdat hij zo groot was. Ik bedoel, die gast was enorm. En het doden van Trinity was ook groot, heel groot en heel bevredigend. Hoewel Dexter zich niet realiseerde dat hij een man doodde en hem enige medeleven gaf terwijl die net van hem gewonnen had. En je weet dat hij thuis kwam en zich realiseerde dat Trinity zijn vrouw vermoord had."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' moet het lot van dit personage onthullen
Series / Nieuws

'Star Trek' moet het lot van dit personage onthullen

We weten opmerkelijk genoeg niet hoe het eindigde met een bekend Star Trek-personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de grootste nog altijd onbeantwoorde mysteries in het Star Trek-universum, is het lot van Star Trek: Voyagers tweede luitenant Chakotay, gespeeld door Robert Beltran, na het einde van die show.

De serie Star Trek: Prodigy zou hier goed een antwoord op kunnen geven. We zagen hem als kapitein van het experimentele schip de USS Protostar, waarbij de schurk Dredknok het schip probeerde te vangen. Chakotay en zijn crew lieten het schip achter onder een werkkamp in het Delta Quadrant. Maar waar ze nu zijn?

Star Trek: Prodigy-mysterie
De serie Star Trek: Prodigy zou dit goed op kunnen lossen.Er zijn een aantal partijen die een antwoord zouden kunnen hebben over het lot en de locatie van Chakotay: Diviner, Dredknok, de voormalig kwaadaardige Hologram Janeway en Gwyn.

Maar allemaal kunnen ze op dit moment geen antwoord geven. Wel weten we dat de echte Janeway als admiraal op een missie is om haar vriend Chakotay te redden. Een missie die haar terug naar het Delta Quadrant brengt en haar lijnrecht tegenover de crew van de Protostar zou kunnen brengen, want daar treft ze hem niet aan straks.

De kans lijkt klein dat Chakotay dood is, aangezien de Diviner en Dredknok simpelweg de Protostar kwijt waren geraakt. Dat betekent dat Chakotay er waarschijnlijk wel in geslaagd is om te ontkomen nadat hij het schip verborgen had.

Mocht Star Trek: Prodigy inderdaad antwoorden geven, onthullen we die hier natuurlijk ook!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest interessante 'Bridgerton'-toevoeging zit niet in de boeken
Series / Featured

De meest interessante 'Bridgerton'-toevoeging zit niet in de boeken

Bridgerton komt in seizoen 2 van de Netflix-serie met de Queen, die je niet in de boeken vindt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Queen Charlotte (gespeeld door Golda Rosheuvel) was een perfecte toevoeging aan het eerste seizoen van netflix-hitserie Bridgerton. Zij was een bombastisch personage en al snel een fanfavoriete toevoeging aan de serie.

De Queen had een veel kleinere rol in de boeken. Shondaland besloot echter haar een groot deel van de cast te maken en zal dat ook in het tweede seizoen fiksen. En terecht, want het is een van de beste keuzes van de makers.

Bridgerton-terugkeer
Bridgerton speelt zich af in Regency London, een tijdperk waarin de patriarchie nog altijd sterk was en de vrouw vooral geacht werd haar kinderen op te voegen. Mensen met een getinte huid hadden ook een lagere sociale status.

De rol van de Queen in seizoen 2 is echter juist interessant, en voegt iets toe. De Queen wordt gespeeld door een donkere actrice, wat meteen duidelijk maakt dat Bridgerton anders naar kleur en ras kijkt dan in dat tijdperk gedaan werd. Een mooie toevoeging die het allemaal erg modern maakt.

Maar dat niet alleen: de worsteling tussen de Queen en de mysterieuze Lady Whistledown, wiens identiteit zij niet kent, is een van de hoogtepunten van het eerste seizoen.

Dat bijzonder opvallende verhaal wordt voortgezet in seizoen 2 van Bridgerton op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontzettend populaire misdaadserie keert terug met deze actrice
Series / Nieuws

Ontzettend populaire misdaadserie keert terug met deze actrice

Criminal Minds lijkt nu ook echt terug te gaan keren op streamingdienst Paramount+.

Criminal Minds-actrice Kristen Vangsness hint heel sterk op een revival voor Paramount+. Een bevestiging is het nog niet, maar alles wijst erop dat we een revival van de populaire misdaadserie gaan zien.

CBS boekte groot succes met de serie Criminal Minds. Die was gedurende vijftien seizoenen te zien, tussen 2005 en 2020. De serie is, zelfs twee jaar na het einde, nog altijd erg populair.

Criminal Minds-revival
Criminal Minds volgde gruwelijke zaken die opgelost moesten worden door de Behavioral Analysis Unit van de FBi. De serie werd in de Verenigde Staten zelfs een van de meest populaire series van 2021 op Netflix en dat maakt het niet heel gek dat Paramount+ kijkt naar de mogelijkheid van een revival.

We horen al langere tijd dat er zomaar eens een revival zou kunnen komen. Zo vertelde actrice Paget Brewster al eens dat er gekeken werd naar die revival, en hoorden we haar later weer zeggen dat die er niet zou komen. Waarna Paramount+ onthulde dat de serie er gewoon zou komen, met zes oorspronkelijke castleden.

Nu blijkt ook Vangsness terug te keren naar de serie. Zij liet weten een "exceptionele avond" gehad te hebben met Paramount+ en vindt het geweldig dat ze weer met showrunner Erica Messer mag werken aan een nieuwe reeks.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.