search
Obi-Wan Kenobi is helemaal kapot als de serie begint
Series / Nieuws

Obi-Wan Kenobi is helemaal kapot als de serie begint

We treffen Obi-Wan Kenobi in een heel nieuwe 'state of mind' aan straks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Obi-Wan Kenobi begint ermee dat de Jedi uit de titel "gebroken, zonder geloof en verslagen" is. Dat vertelt acteur Ewan McGregor over de aankomende televisieserie.

De serie Obi-Wan Kenobi begint een decennium na Star Wars: Revenge of the Sith, als de Jedi-meester nog altijd last heeft van zijn grootste falen: de val en corruptie van zijn beste vriend en Jedi-leerling Anakin Skywalker, die veranderd was in de kwaadaardige Sith Lord Darth Vader. De Jedi zijn grotendeels uitgeroeid als de serie begint en de overgebleven Jedi worden opgejaagd door de Inquisitors.

[b]Obi-Wan Kenobi/b]
"Aan het begin van ons verhaal vinden we Obi-Wan gebroken, zonder geloof en verslagen. Hij heeft het opgegeven," begon McGregor een interview over de serie.

"Hij is anders door wat gebeurd is aan het einde van Episode III mer Order 66 en de Jedi Order die afgeslacht is. Iedereen die overleefd heeft zich verborgen. Nadat hij met zijn persoonlijke falen met Anakin om heeft moeten gaan, voelt hij ook de verantwoordelijkheid voor het feit dat hij niet heeft kunnen voorkomen dat Anakin verleid werd door de Dark Side."

Obi-Wan heeft het gevoel dat "zijn lessen niet sterk genoeg waren om Anakin daartegen te beschermen. En ik denk, nogal logisch, dat dit zwaar op hem drukt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen