search

Ons nieuws van maandag 14 maart 2022

'The Boys' begint hilarische Twitter-ruzie
Series / Nieuws

'The Boys' begint hilarische Twitter-ruzie

The Boys neemt het op tegen Imagine Dragons in een heerlijk Twitter-gevecht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De teaser trailer voor The Boys seizoen 3 had het nummer Bones van Imagine Dragons. Dat gebruik leidde tot een heerlijke Twitter 'fittie' tussen The Boys en de band zelf.

De serie The Boys is bedacht door Seth Rogen, Evan Goldberg en showrunner Erik Kripke. We volgen Hughie Campbell, Billy Butcher en de 'Boys' uit de titel die proberen de waarheid bloot te leggen achter de corrupte superhelden (a.k.a. Supes) en het megabedrijf dat hen beheerst en aanstuurt: Vought International.

Derde The Boys-seizoen
Seizoen 2 van The Boys eindigde er nog meer dat Homelander een slag verloor. Starlight kwam weer in de Seven terecht en men besloot de Boys met rust te laten. Ook ging Hughie aan de slag voor het Bureau of Superhuman Affairs van congresvrouw Victoria Neuman, die in het geheim zelf de kracht heeft om hoofden te laten ontploffen.

Anderhalf jaar na de release van The Boys seizoen 2, kwam vorige week de teaser online voor het derde seizoen.

Dat leidde tot een fantastisch moment tussen Imagine Dragons de band en het The Boys-Twitter-account:



The Boys zie je op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt deze 23 (!) series nog toe in de rest van maart
Series / Featured

Netflix voegt deze 23 (!) series nog toe in de rest van maart

Deze series zullen allemaal nog te zien zijn op Netflix de komende twee weken.

De maand is ongeveer halverwege en dus is het tijd om eens vooruit te kijken: welke series verschijnen de laatste weken nog op Netflix? Het zijn er behoorlijk wat!

VANAF 16 MAART
Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. (miniserie): Als een gevierde veganistische restauranthoudster trouwt met een mysterieuze man die beweerde haar hond onsterfelijk te kunnen maken, dreigt haar leven te ontsporen.

VANAF 16 MAART
Grond (seizoen 1): Een jonge ondernemer smeedt een gedurfd maar riskant plan om zijn familiebedrijf te vernieuwen: aarde uit Marokko importeren om de doden van zijn gemeenschap te begraven.

3 Tonelada$: Assalto ao Banco Central: Docuserie over de historische beroving van de Braziliaanse Centrale Bank in Fortaleza. De overvallers groeven een tunnel en maakten meer dan 160 miljoen real buit.

VANAF 18 MAART
Human Resources (seizoen 1): In deze spin-off van 'Big Mouth' krijgen lovebugs, hormoonmonsters en een reeks andere wezens te maken met romantiek, drama op de werkplek en hun menselijke klanten.

Krakowskie potwory (1 seizoen): Een jonge vrouw sluit zich aan bij een mysterieuze professor en zijn groep talentvolle studenten die paranormale activiteiten onderzoeken en vechten tegen demonen.

Young, Famous & African (seizoen 1): Deze realityserie volgt een groep beroemde, welvarende sterren terwijl ze werken en zich ontspannen, flirten en ruziën in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Eternally Confused and Eager for Love: Een onhandige en eenzame twintiger wordt begeleid (en misleid) door een brutale denkbeeldige tovenaar. Hij zoekt een vriendin en probeert het eens niet zelf te verpesten.

Alessandro Cattelan: One Simple Question: Alessandro Cattelan gaat op zoek naar het geluk door middel van interviews en unieke ervaringen met beroemde gasten als Paolo Sorrentino en Roberto Baggio.

Standing Up: Van allerlei baantjes tot de jacht naar virale roem: carrière maken in stand-upcomedy is geen makkie, maar vier vrienden riskeren alles om de wereld te laten lachen.

Top Boy (seizoen 2): Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter.

Light the Night (deel 3): De vrouwen van een Japanse nachtclub in de rosse buurt van het Taipei van de jaren 80 krijgen met jaloezie, gebroken harten, vriendschap en liefde te maken.

Twenty Five Twenty One: In tijden waarin dromen onbereikbaar lijken, heeft een jonge schermster grote ambities en ontmoet ze een hardwerkende jongeman die zijn leven weer probeert op te bouwen.

Animal (seizoen 2): In deze intense serie worden de meest indrukwekkende dieren gevolgd. Met nooit eerder vertoonde beelden van ontroerende tot bizarre momenten.

Is It Cake? (seizoen 1): Briljante taartkunstenaars creëren verrukkelijke replica's van handtassen, naaimachines en meer in een verbluffende bakwedstrijd, geïnspireerd op een populaire meme.

Drôle (seizoen 1): Van allerlei baantjes tot de jacht naar virale roem: carrière maken in stand-upcomedy is geen makkie, maar vier vrienden riskeren alles om de wereld te laten lachen.

VANAF 19 MAART
Twenty Five Twenty One: In tijden waarin dromen onbereikbaar lijken, heeft een jonge schermster grote ambities en ontmoet ze een hardwerkende jongeman die zijn leven weer probeert op te bouwen.

VANAF 20 MAART
Forecasting Love and Weather: Voor een ijverige weervrouw en haar vrijgevochten collega van de nationale weerdienst blijkt het zeer moeilijk om de liefde te voorspellen, net als regen of zonneschijn.

VANAF 22 MAART
The Principles of Pleasure: Seks, plezier en moderne wetenschap komen samen in deze heldere serie waarin de complexe wereld van vrouwelijk genot wordt gevierd en hardnekkige mythen worden ontkracht.

VANAF 24 MAART
Thirty-Nine: Drie beste vriendinnen steunen elkaar door dik en dun. Samen ervaren ze leven, liefde en gemis aan de vooravond van hun veertigste verjaardag.

VANAF 25 MAART
Bridgerton (seizoen 2): Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

VANAF 28 MAART
Business Proposal: Ha-ri gaat vermomd als haar vriendin naar een blind date in de hoop hem af te schrikken. Haar plan loopt mis wanneer hij haar CEO blijkt te zijn en hij een aanzoek doet.

Therme Romae Novae: Een trotse badhuizenarchitect uit het oude Rome duikt willekeurig op in hedendaags Japan waar hij zich laat inspireren door de vele badinnovaties die hij aantreft.

VANAF 31 MAART
Super PupZ (seizoen 1): Vier pups met superkrachten werken samen om hun nieuwe vrienden en een harig buitenaards kameraadje te helpen in dit knuffelige, kosmische avontuur.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' laat mogelijk The Clone Wars-fragmenten zien
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' laat mogelijk The Clone Wars-fragmenten zien

Obi-Wan Kenobi-acteur Ewan McGregor heeft mogelijk verklapt dat de Obi-Wan Kenobi-serie fragmenten uit The Clone Wars laat zien.

Het is misschien nog steeds moeilijk te geloven, maar toch is het waar: Ewan McGregor en Hayden Christensen keren terug om Obi-Wan Kenobi en Darth Vader te spelen in een gloednieuwe serie. McGregor reflecteert op zijn hereniging met de acteur van Anakin Skywalker.

Het was groot nieuws toen bekend werd gemaakt dat Hayden Christensen terug zou keren als Darth Vader in de aankomende Obi-Wan Kenobi-serie. Uit een recent interview dat Obi-Wan-acteur Ewan McGregor heeft gegeven aan Entertainment Weekly, blijkt echter dat we misschien zelfs Anakin Skywalker weer op het scherm gaan zien. Dit zei McGregor over zijn hereniging met Christensen op de set:

"En dan om weer op de set te zijn met Christensen. Het was gewoon gek. Het was gek genoeg alsof er geen tijd voorbij was gegaan. Ik keek naar hem, er waren camera's natuurlijk, en we zijn op een set, en hij is Anakin en ik ben Obi-Wan. Het was alsof er niets veranderd was. Ik zag geen verschil in leeftijd op zijn gezicht... Het was alsof de periode tussen Episode III en nu nooit gebeurd was, het was vreemd."

Het opmerkelijke aan deze quote is dat hij Anakin zag, niet Darth Vader. Betekent dit dat we Anakin ook daadwerkelijk gaan zien in Obi-Wan Kenobi? Misschien wel, misschien niet. Het zou zomaar kunnen dat we flashbacks te zien krijgen van de The Clone Wars-periode, waarin Anakin en Obi-Wan vaak samen op missies gingen.

De tijd zal het ons leren. Obi-Wan Kenobi is vanaf 25 mei op Disney Plus te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' vervangt Rick Grimes definitief
Series / Nieuws

'The Walking Dead' vervangt Rick Grimes definitief

De serie The Walking Dead wijkt nu compleet af van de comics met deze verhaallijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Walking Dead heeft weer een nieuwe aflevering uitgezonden: The Lucky Ones. In de comics is het Rick Grimes die een belangrijke rol heeft in de gebeurtenissen van de aflevering, maar in de serie neemt iemand anders het van hem over.

In de comics van The Walking Dead ontmoet Rick Grimes Governor Milton en haar New World Order. Maar het is in de serie Aaron die Pamela Milton de grote rondleiding door Alexandria geeft.

The Walking Dead
De serie The Walking Dead is in de eindsprint beland. We zitten nu op aflevering 12, waarmee de helft van dit laatste seizoen voorbij is. In totaal komen er namelijk 24 afleveringen en dan is het voorbij.

In de comics brengt Eugene Governor Milton en haar delegatie naar Alexandria. Daar schrikt Rick alleen al van haar titel (de Governor hakte immers zijn hand af en martelde Michonne), maar de twee blijken allebei niet hun gemeenschap opgericht te hebben. Ze bouwen al snel iets van een band op, al duurt dat niet eens zo heel lang.

The Walking Dead laat in de comics zien hoe Pamela en Rick bediscussiëren of Alexandria onderdeel van de Commonwealth moet worden. Daarop vraagt Pamela van Rick of hij voor problemen gaat zorgen en is zijn reactie, veelzeggend, "hopelijk niet te veel".

The Walking Dead zie je nu op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We gaan een zeer machtige Darth Vader zien in 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

We gaan een zeer machtige Darth Vader zien in 'Obi-Wan Kenobi'

Darth Vader-acteur Hayden Christensen belooft dat we een zeer machtige versie van de iconische schurk te zien krijgen in Obi-Wan Kenobi.

De Disney Plus-serie Obi-Wan Kenobi komt over twee maanden uit. Darth Vader-acteur Hayden Christensen geeft aan dat zijn personage zeer machtig voor de dag gaat komen in de serie.

Dit heeft Hayden Christensen gedeeld in een interview met Entertainment Weekly. Op de vraag of Darth Vader zijn helm af gaat zetten in de serie kon hij geen antwoord geven, maar wel zei hij het volgende over de iconische Schurk uit de Star Wars-films:

"We're going to see a very powerful Vader." Hoe sterk Darth Vader daadwerkelijk gaat zijn, valt natuurlijk nog te bezien. Obi-Wan Kenobi speelt zich af tussen Episode III en Episode IV van Star Wars, dus na het duel tussen Darth Vader en Obi-Wan Kenobi op Mustafar maar vóór hun confrontatie in de Death Star.

Op een enkele afbeelding na hebben we nog niets gezien van Darth Vader in Obi-Wan Kenobi. Hoewel hij ongetwijfeld een rol als antagonist gaat vervullen in de serie, lijkt het er niet op dat hij de voornaamste slechterik gaat zijn. Die rol is weggelegd voor de verschillende inquisitors die op Obi-Wan jagen op Tatooine.

Wat precies de rol van Darth Vader in Obi-Wan Kenobi gaat zijn, zien we op 25 mei, wanneer de serie van start gaat op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-serie van Disney+ staat op zichzelf
Series / Nieuws

Deze Marvel-serie van Disney+ staat op zichzelf

Moon Knight gaat weinig verbindend weefsel met de rest van het MCU hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Grant Curtis is uitvoerend producent van de serie Moon Knight. Hij legt uit dat de serie echt grotendeels op zichzelf staat en weinig leunt op Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe.

Moon Knight gaat later deze maand, op 30 maart, van start op Disney+ en is gemaakt door Jeremy Slater. We volgen Marc Spector, een huurling die een meervoudige persoonlijkheidsstoornis heeft en superkrachten van de Egyptische god van de maan, Khonshu, krijgt.

Moon Knight staat op zichzelf
Phase 4 van het MCU begon met de succesvolle lancering van verschillende televisieseries, waarvan WandaVision de eerste is. De komende tijd zien we naast Moon Knight ook series als Ms. Marvel en She-Hulk en zijn er films als Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Thor: Love and Thunder.

Marvel experimenteert duidelijk met de toon en stijl van zijn verschillende series en bouwt tegelijk aan op zichzelf staande series als Moon Knight. Dat vertelt producent Curtis.

"Er zijn geen verbindingen met het huidige MCU. Hij is gloednieuw en gaat op een gloednieuw avontuur. We denken dat de fans er enorm van gaan genieten."

In Moon Knight speelt Oscar Isaac de hoofdrol. Moon Knight zie je vanaf 30 maart op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix hitserie 'The Blacklist' is nu te streamen met seizoen 8!
Series / Nieuws

Netflix hitserie 'The Blacklist' is nu te streamen met seizoen 8!

Het achtste seizoen brengt zomaar even 22 nieuwe afleveringen met zich mee...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het achtste seizoen van de absolute topserie The Blacklist is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix. Dit nieuwe seizoen brengt een behoorlijk aantal nieuwe afleveringen met zich mee.

The Blacklist vertelt ons het verhaal van Raymond "Red" Reddington. Hij is één van 's werelds meest gezochte criminelen. In het achtste seizoen seizoen kiest Red ervoor om de Task Force erop uit te sturen met als doel om Roanoke te onderzoeken. Hij is een legendarische crimineel die er bekend om staat zeer gecompliceerde extracties te orkestreren.

Negende en tiende seizoen
Het achtste seizoen is zeker niet het laatste seizoen voor The Blacklist. Het negende seizoen loopt op moment van schrijven reeds op Videoland. Ook het tiende seizoen is ondertussen reeds aangekondigd en komt er dus zeker nog aan.

Details over het plot van het tiende seizoen zijn tot dusver nog niet bekend gemaakt. Bovendien is het ook nog niet bekend wanneer de opnames hiervan nu precies zullen beginnen.

In ieder geval, heb jij het achtste seizoen van The Blacklist nog niet gezien? Dan is dat vanaf nu mogelijk op streamingdienst Netflix!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian'-personages in mei al terug op Disney+?
Series / Nieuws

'The Mandalorian'-personages in mei al terug op Disney+?

Obi-Wan Kenobi zou in theorie een crossover met The Mandalorian kunnen hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie rond Obi-Wan Kenobi lijkt net als de andere Star Wars-series op Disney+ te zijn. Maar de show heeft niets te maken met het groeiende MandoVerse van Jon Favreau en Dave Filoni. Terwijl de serie wel in dezelfde tijdlijn zit.

Recent vertelde Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy nog hoe Obi-Wan Kenobi in de tijdlijn van The Mandalorian past. Daar zit een duidelijke connectie in volgens haar.

Obi-Wan Kenobi en The Mandalorian
Obi-Wan Kenobi speelt zich tien jaar na Star Wars: Revenge of the Sith af, als Obi-Wan een gebroken man is die zoekt naar vrede na de tragische gebeurtenissen van de Clone Wars. The Mandalorian speelt zich af na Return of the Jedi, dat zich weer tien jaar na Obi-Wan Kenobi afspeelt.

De kans dat bekende gezichten uit het MandoVerse de oversteek naar Obi-Wan Kenobi maken is dus klein. Maar Kennedy sloot het niet uit; "Het past allemaal binnen de Mandalorian-tijdlijn."

Regisseur Deborah Chow vertelde nu interessant genoeg dat we er desondanks niet op hoeven rekenen:

"Het sterkste verbindend weefsel is voor ons de prequels. Want daar komen onze personages uit en begonnen hun verhalen. Dus, de prequels zijn het meest verbonden met onze serie."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Pam & Tommy'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Pam & Tommy'

Deze achtdelige vertelling over het sekstapeschandaal van Pamela Anderson en Tommy Lee heeft soms te weinig om het lijf.

Regie: Craig Gillespie, Lake Bell, Gwyneth Horder-Payton, e.a. | Cast: Lily James (Pamela Anderson), Sebastian Stan (Tommy Lee), Seth Rogen (Rand), Nick Offerman (Miltie), Taylor Schilling (Erica), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 33-52 minuten | Jaar: 2022

De sekstape van actrice en Playboy-model Pamela Anderson en rocker Tommy Lee gaat viral nog voordat dit een begrip is. De video is het startschot van een heel nieuwe wereld die voortkomt uit de opkomst van het internet. Geen van de betrokkenen had dit zien aankomen. Pamela krijgt hierdoor weer eens te zien hoe seksistisch de samenleving is en ziet haar carrière afbrokkelen. Tommy begrijpt Pamela niet en kan zich niet altijd beheersen, waardoor hun relatie verslechtert. En de klusjesman die de tape gestolen heeft? Die leert dat karma niet altijd werkt hoe je wil.

De toon van Pam & Tommy is luchtig en de serie neemt zichzelf over het algemeen niet te serieus. Het is dan ook niet verrassend om te zien dat I, Tonya-regisseur Craig Gillespie de meeste afleveringen heeft geregisseerd. Ook die biopic focuste draaide om iemand die in het verdomhoekje belandde en de publieke opinie tegen zich had. Dat Pam & Tommy het verhaal uitrekt tot acht afleveringen maakt de serie eerder zwakker dan dat de mogelijkheid wordt benut om dieper in personages te duiken.

Het verschilt per aflevering op welk van de personages de focus ligt. De eerste gaat vooral over Rand, die continu door Tommy wordt gekleineerd. Hierdoor wordt deze klusjesman het eerste personage waarvan de kijker gevraagd wordt met hem mee te leven. Pas in de afleveringen daarna wordt duidelijk welke ellende de situatie voor Pamela veroorzaakt en hoe zij eigenlijk op geen enkele manier kan worden gezien als schuldige partij in dit verhaal.

Wanneer Pamela meer tekst krijgt, wordt de serie behoorlijk moralistisch door meermaals te verkondigen hoe vrouwen (en specifiek vrouwen als zij) benadeeld worden. Haar betoog over hoe zij als slet bestempeld wordt vanwege vanwege haar vrijwillige poseren in Playboy en hoe zij dus niets te zeggen heeft over haar sekstape, is goed gespeeld door Lily James, maar vormt ook een te groot, belangrijk moment. En dat is niet de enige keer. Deze 'belangrijke' lessen vallen uit de toon en weten niet te overtuigen als serieus drama.

Juist de momenten waarop de serie niet uitspelt wat de situatie voor Pamela betekent, maar James laat zien hoe haar personage steeds vermoeider wordt, zijn veel sterker. Ze verdwijnt helemaal in de rol, mede dankzij de lagen make-up, prothesen en de algehele fysieke metamorfose. Maar ook Sebastian Stan laat een nieuwe kant van zichzelf zien als licht ontvlambare rocker. Toch zal de veelbesproken scène waarin hij een gesprek houdt met zijn eigen geslachtsdeel wellicht het meest blijven hangen, want meer inzicht in wat zijn personage drijft krijgen we niet.

Ondanks dat de serie punten laat liggen op diepgang van de personages, is hij totaal geen straf om te bekijken. De soundtrack zit vol aanstekelijke nummers en ook de score helpt prima om de spanning op te bouwen. Hoewel de balans tussen de verschillende personages niet altijd zorgt voor een evenwichtig tempo en klusjesman Rand een iets kleinere rol had mogen hebben, gaat de serie nooit vervelen.

Daarnaast heeft Pam & Tommy een interessant element in huis met de portrettering van de opkomst van het internet. Met de kennis van nu is het leuk om even terug te blikken op hoe het destijds nog in de kinderschoenen stond. Daarbij zie je ook direct hoe het met deze zaak al fout ging; privacy blijkt geen recht voor iedereen en het internet kan ervoor zorgen dat iets voor altijd terug te vinden is. Als tijdscapsule is Pam & Tommy dan ook het meest geslaagd.

★★★☆☆

Pam & Tommy is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Superstore' seizoen 6
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Superstore' seizoen 6

Ook de werknemers van Cloud 9 krijgen in dit laatste seizoen te maken met het coronavirus.

Regie: Victor Nelli Jr., Kabir Akhtar, Ryan Case, e.a. | Cast: Ben Feldman (Jonah), Lauren Ash (Dina), Colton Dunn (Garrett), Nico Santos (Mateo), Mark McKinney (Glenn), Nichole Sakura (Cheyenne), America Ferrera (Amy), e.a. | Afleveringen: 15 | Speelduur: 21 minuten | Jaar: 2021

Kun je een succesvolle komedie maken over de uitbuiting van werknemers bij grote bedrijven? Superstore slaagt er op momenten wonderwel in om de problemen van veel werknemers bij grote ketens in Amerika op een komische manier te laten zien. In het laatste seizoen staat de coronapandemie centraal. Dat zorgt natuurlijk voor de verplichte grappen over het hamsteren van toiletpapier en het dragen van mondkapjes, maar toch weten de makers hier ook weer met goede vondsten te komen.

Superstore is een sitcom waarin het werk bij een enorme supermarkt centraal staat. Cloud 9, een soort gefictionaliseerde Walmart, is in het vorige seizoen overgenomen door de nog grotere coöperatie Zephra. Dit betekende al de nodige veranderingen voor de werknemers, maar nu krijgen ze ook nog eens te maken met een pandemie. Zephra heeft natuurlijk niet gelijk het beste voor met de mensen die er werkzaam zijn en vergeet in eerste instantie zelfs mondkapjes te leveren.

Een groot nadeel van de keuze om corona een grote rol te geven in het verhaal is dat acteurs in veel scènes mondkapjes dragen, waardoor hun mimiek niet te zien is. Het is goed dat de serie dicht bij de realiteit probeert te komen, maar het blijkt erg moeilijk om goede komedie te maken zonder zichtbare gezichten.

De serie komt het best tot haar recht wanneer zij dicht bij de realiteit van veel Amerikaanse werknemers komt. Zo biedt Cloud 9 geen zorgverzekering of zwangerschapsverlof, worden er geen overuren uitbetaald en doet men er alles aan om te voorkomen dat er een vakbond wordt gevormd. Door de coronapandemie komen de werknemers in de frontlinie te staan, met een nog grotere werkdruk tot gevolg, maar het grootkapitaal werkt nog steeds niet mee om betere werkomstandigheden te creëren.

Veel van de personages in Superstore lijken in eerste instantie vrij karikaturaal en overdreven. Ook de humor is niet altijd even subtiel. Toch weet de serie uiteindelijk personages te creëren die flink wat diepte hebben. De serie laat de werkende klasse zien zonder te veroordelen, maar viert juist wat ze doen. Deze serie is daarnaast een goed voorbeeld van hoe representatie van verschillende minderheden goed werkt. Geen van de acties van personages wordt bepaald door hun afkomst, maar er schuilt een grote complexiteit achter.

Naast de pandemie werd 2020 gedefinieerd door de Black Lives Matter-protesten. Als reactie hierop probeert ook Cloud 9 de nodige veranderingen aan te brengen. Het veranderen van systemisch racisme blijkt echter moeilijk te bewerkstelligen en leidt tot nog meer racisme, waardoor binnen het bedrijf een soort apartheid ontstaat. Het is een van de betere afleveringen waarin vooral ook witte progressievelingen komisch op de hak worden genomen.

Bijna elke sitcom heeft wel liefdesperikelen die centraal staan. In Superstore is dat de liefde tussen Jonah en Amy. Laatstgenoemde heeft een baan bij Zephra aangeboden gekregen, wat betekent dat ze naar Californië gaat verhuizen. Dit nieuwe carrièrepad stelt de relatie tussen de twee nogal op de proef. In sitcoms lijkt het gebruikelijk dat deze romantische perikelen wat afgeraffeld worden in het script, maar ook deze plotlijn krijgt de subtiliteit die hij verdient.

Superstore is een van de betere werksitcoms gebleken. Het herkenbare asociale gedrag van klanten en de vreemde beslissingen van het grootkapitaal hebben veel hilarische momenten opgeleverd. Door de pandemie werd het laatste seizoen even opgehouden, maar de makers kozen ervoor dit obstakel te omarmen en in te zetten. Dit blijkt een gouden zet omdat er afleveringen over complottheorieën, grote schoonmaken en een Elon Musk-achtige miljardair uit voortkwamen. Dit allerlaatste seizoen geeft de serie een waardig einde.

★★★★☆

Superstore is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Worst Roommate Ever'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Worst Roommate Ever'

Wanneer nachtmerries werkelijkheid worden komt een onwaarschijnlijk scenario angstaanjagend dichtbij.

Regie: Domini Hofmann | Afleveringen: 5 | Speelduur: 39-62 minuten | Jaar: 2022

Door series als Friends en How I Met Your Mother is een hele generatie opgegroeid met een veel te romantisch beeld van het leven met een huisgenoot. Met het huidige woningtekort is het geen uitzondering meer dat mensen daadwerkelijk samen een huis moeten betrekken. Iedereen hoopt hierbij op net zo'n gezellig samenzijn als de televisie je heeft voorgeschoteld. Worst Roommate Ever voorziet in een broodnodig tegengeluid. Want als je niet oppast eindig je niet met een gezellige Rachel of Chandler in huis, maar kijk je voortaan je lievelingsseries met een Jack the Ripper naast je op de bank.

Een zakenman die nooit thuis is, een oma die hulpeloze mensen opvangt, een serieuze atleet en een dierenliefhebber die rechten heeft gestudeerd: stuk voor stuk mensen die op papier een ideale huisgenoot lijken. In vier afzonderlijke verhalen, verspreidt over vijf afleveringen, krijg je een inkijkje in hoe makkelijk het fout kan gaan als je de verkeerde vertrouwt en in je huis toelaat.

Waar de verhalen feitelijk van elkaar verschillen, roepen ze alle vier hetzelfde gevoel van walging en ongeloof op. Een moordenaar in je huis laten lijkt iets onwaarschijnlijks, maar Worst Roommate Ever brengt het verhaal zo dichtbij dat je je ineens wél kan voorstellen dat dit jou kan overkomen. De verhalen verschillen genoeg om te blijven boeien, maar de rode draad is duidelijk. Wie kan je genoeg vertrouwen om een plekje in je huis en leven te geven?

Op slinkse wijze weten de psychopaten zich in het leven van hun slachtoffers te wurmen. Gewapend met een glimlach en een masker waar de gemiddelde acteur jaloers op is, besluipen zij hun prooi met een duizelingwekkende precisie. Met een ogenschijnlijk gemak en een angstaanjagende onverschilligheid maken zij misbruik van de wet die huurders moet beschermen tegen een onrechtvaardige uitzetting. Hierdoor bevinden de psychopaat en de gedupeerde zich zo lang in hetzelfde huis, dat alleen het kijken ernaar al frustrerend is. Een intern conflict tussen vluchten en vechten is onvermijdelijk.

De slachtoffers die in de serie aan het woord zijn, zijn zichtbaar getraumatiseerd door wat hen is overkomen. Ze voelen zich verraden en durven vaak geen nieuwe mensen meer toe te laten. Juist die zo begrijpelijke emotie zorgt ervoor dat Worst Roommate Ever niet weer een van de vele truecrimeseries is, die na het gigantische succes van Making a Murderer als paddenstoelen uit grond schoten.

Bijna niemand kan zich in de schoenen van Joe Exotic verplaatsen en ook het vrijgevige gedrag van de dames in The Tinder Swindler zorgt voor opgetrokken wenkbrauwen. Maar één verkeerde inschatting van een individu zorgt ervoor dat wat eerst een ver-van-je-bed-show lijkt, zich ineens op werkelijk maar een paar meter van je bed afspeelt. Door deze realistische invalshoek is Worst Roommate Ever met een gemak een van de beste truecrimeseries die Netflix te bieden heeft.

★★★★☆

Worst Roommate Ever is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Star Trek'-acteur wees een terugkeer af
Series / Nieuws

Deze 'Star Trek'-acteur wees een terugkeer af

John Billingsley ziet een terugkeer voor Star Trek helemaal niet zitten en wees het aanbod af.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Strange New Worlds gaat op 5 mei 2022 van start in de Verenigde Staten. De serie brengt Anson Mount weer terug als Christopher Pike als kapitein van de Enterprise. De serie wordt anders dan wat we tot nu toe van de series zagen en krijgt geen direct groot overkoepelend verhaal.

De show Star Trek: Strange New Worlds had heel wat oude bekenden terug kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld maar aan een van de castleden van Star Trek: Enterprise: acteur John Billingsley.

Star Trek: Strange New Worlds-terugkeer
Billingsley speelde in Enterprise de rol van Dr. Phlox, die een Denobulan is. Zijn soort kan tot wel 300 jaar oud worden en soms zelfs nog ouder dan dat. Een oudere Phlox zou dus zomaar eens de Enterprise kunnen bezoeken in een geniale cameo waar fans blij van zouden worden.

Maar een terugkeer zit er voor Billingsley niet in, ook niet voor de serie Star Trek: Strange New Worlds.

"Oh nou dat is iets! Ze vroegen mij of ik auditie wilde doen voor een kleine bijrol in Strange New Worlds. Toen heb ik tegen mijn agent gezegd: 'Kan je hen laten weten dat ik al in Star Trek zit?' Ik wees het af."

Voor de acteur was het misschien een verrassing, maar fans weten dat Star Trek zijn castleden vaker terugbrengt in nieuwe rollen. Gek is het verzoek dus ook weer niet.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Halo' maken levert enorme druk op voor zijn hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Halo' maken levert enorme druk op voor zijn hoofdrolspeler

Pablo Schreiber vindt het niet eens zo heel gemakkelijk om de Halo-serie te maken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De druk is groot om de Halo-televisieserie goed te krijgen. Acteur Pablo Schreiber heeft de zware taak om hoofdpersoon Master Chief tot leven te brengen.

Halo is een van de meest succesvolle mediafranchises ooit. De boel begon in 2001 nog als een Xbox-game getiteld Halo: Combat Evolved. Het grote succes van die game leidde tot meerdere vervolgen en eigenlijk de lancering van een grote franchise.

Halo-franchise
Halo draait om de interstellaire oorlog tussen de mensheid en een buitenaards ras genaamd The Covenant. Specifiek staan de avonturen en ervaringen van Master Chief Petty Officer John-117, een supersoldaat die ook wel bekend staat als een Spartan, bekend en naar wie gerefereerd wordt onder zijn rang: Master Chief.

Schreiber sprak met The Hollywood Reporter over het maken van de Halo-serie. Er staat veel druk op:

"Een groot deel van het publiek heeft de game gespeeld, denkend dat zijzelf Master Chief zijn. En nu probeer ik hem te spelen. Dat is een complete 180-graden draai. Iets dat heel nauw komt kijken, vooral vroeg in de serie, waarbij je een goede balans moet vinden tussen het vinden van een sweet spot en uitzoeken wat het innerlijke leven van deze man is."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Obi-Wan Kenobi is helemaal kapot als de serie begint
Series / Nieuws

Obi-Wan Kenobi is helemaal kapot als de serie begint

We treffen Obi-Wan Kenobi in een heel nieuwe 'state of mind' aan straks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Obi-Wan Kenobi begint ermee dat de Jedi uit de titel "gebroken, zonder geloof en verslagen" is. Dat vertelt acteur Ewan McGregor over de aankomende televisieserie.

De serie Obi-Wan Kenobi begint een decennium na Star Wars: Revenge of the Sith, als de Jedi-meester nog altijd last heeft van zijn grootste falen: de val en corruptie van zijn beste vriend en Jedi-leerling Anakin Skywalker, die veranderd was in de kwaadaardige Sith Lord Darth Vader. De Jedi zijn grotendeels uitgeroeid als de serie begint en de overgebleven Jedi worden opgejaagd door de Inquisitors.

[b]Obi-Wan Kenobi/b]
"Aan het begin van ons verhaal vinden we Obi-Wan gebroken, zonder geloof en verslagen. Hij heeft het opgegeven," begon McGregor een interview over de serie.

"Hij is anders door wat gebeurd is aan het einde van Episode III mer Order 66 en de Jedi Order die afgeslacht is. Iedereen die overleefd heeft zich verborgen. Nadat hij met zijn persoonlijke falen met Anakin om heeft moeten gaan, voelt hij ook de verantwoordelijkheid voor het feit dat hij niet heeft kunnen voorkomen dat Anakin verleid werd door de Dark Side."

Obi-Wan heeft het gevoel dat "zijn lessen niet sterk genoeg waren om Anakin daartegen te beschermen. En ik denk, nogal logisch, dat dit zwaar op hem drukt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niemand kan Netflix overtreffen met deze fanfavoriete serie
Series / Nieuws

Niemand kan Netflix overtreffen met deze fanfavoriete serie

Netflix staat weer eens een week helemaal bovenaan het lijstje met zijn series.

Netflix heeft het afgelopen decennium heel wat grote projecten weten te lanceren. Series van de streamingdienst waren vaak standaard hét onderwerp van gesprek.

Dat bleek ook het geval met de serie Ozark, de dramaserie van de streamingdienst waarvan eerder dit jaar het eerste deel van het laatste seizoen online verscheen. De mijlpalen blijven maar doorgaan.

Enorm goed bekeken
Nielsen kwam recent weer met de nieuwe statistieken van streamingdiensten, ditmaal van de periode 31 januari tot en met 6 februari.

De serie bleek met zijn 37 afleveringen 2,372 miljard minuten bekeken te worden in deze periode. Meer dan Reacher van Prime Video met 1,843 miljard minuten aan streams en vele malen meer dan de Hulu (Disney+)-serie Pam & Tommy die op de tiende plek staat met 312 minuten aan streams.

Daarmee domineert dit laatste seizoen van Ozark dus de streamingdiensten nog altijd in de periode waarover Nielsen zijn cijfers bekend maakt.

Het is nu nog wachten op het laatste deel van dit vierde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geheime 'Star Wars'-serie op komst!
Series / Nieuws

Geheime 'Star Wars'-serie op komst!

Disney+ werkt blijkbaar aan nog een nieuwe Star Wars-serie die niet aangekondigd was.

Het lijkt erop dat er weer een nieuwe Star Wars-serie aan zit te komen die eerder niet aangekondigd was. De franchise breidt momenteel al flink uit als het op animatieseries aankomt en dat lijkt voorlopig door te gaan.

Star Wars bracht ons al de succesvolle serie Star Wars: The Clone Wars en lanceerde daarna de televisieserie Star Wars: Rebels die het gat tussen Revenge of the Sith en A New Hope vulde. Recent werd het verhaal van die serie nog voortgezet met The Bad Batch. En nu lijkt er nog een Star Wars-serie aan te komen.

Star Wars-series
Tijdens een interview met The Convor Call vertelde Kevin Kinder, componist van heel wat verschillende animatieprojecten in de Star Wars-franchise, over zijn opwinding rond een nieuw project dat nog niet aangekondigd is.

"We werken op dit moment aan een nieuw project. Een animatieproject. Een Star Wars-project. En dat is alles wat we kunnen zeggen," begon Kinder het interview.

"Het is echt heel erg goed. Een serie waarbij Lucasfilm en Disney ons voor elke aflevering een compleet orkest geven. Het is een echt speciaal project, waar heel wat geweldige mensen bij betrokken zijn en we ons echt geprivilegieerd voelen om er onderdeel van te zijn. Maar waarschijnlijk heb ik inmiddels te veel gezegd."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een nieuwe Arrowverse-serie op komst?
Series / Nieuws

Nog een nieuwe Arrowverse-serie op komst?

The Flash zou wel tot een serie rond Impulse en XS kunnen leiden wat de cast betreft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Mocht het Arrowverse ooit besluit een een spin-off serie over XS en Impulse te maken, laat The Flash-actrice Jessica Parker Kennedy weten dat ze daar helemaal voor in is.

Een van de langstlopende Arrowverse-series van dit moment op The CW is The Flash. De show begon in 2014 met uitzenden en bevindt zich nu in zijn achtste seizoen. Dat is net van start gegaan na een langere pauze die begon nadat de serie zijn vijfdelige Armageddon-evenement lanceerde. In de midseason premiere zien we Nora en Bart West-Allen terugreizen naar december 2013 om de tijdlijn te repareren.

The Flash spin-off maken
Er zijn nog meer dan een dozijn afleveringen te gaan in The Flash seizoen 8, en de serie lijkt vernieuwd te worden voor een negende seizoen. Januari 2022 tekende Grant Gustin, hoofdrolspeler van de serie, namelijk nog voor een mogelijk negende seizoen.

Los daarvan zou een spin-off rond Impulse en XS een goede mogelijkheid kunnen zijn. Actrice Kennedy ziet het helemaal zitten om samen met Jordan Fisher in zo'n show te spelen:

"Als het 't juiste moment is, met het juiste verhaal, zou ik meteen ja zeggen. Maar dan moet alles wel goed kloppen en passend zijn. Ik denk dat er ook zeker wel een publiek voor is, want we hebben positieve feedback gehad voor Nora en Bart. Dus het hangt er vanaf, maar ik zou er wel voor open staan."

The Flash zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' onthult zijn verhaal voor seizoen 7b
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' onthult zijn verhaal voor seizoen 7b

De serie Fear the Walking Dead neemt een schokkende wending in dit nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Alicia ontmoet een mysterieuze vreemdeling als Fear the Walking Dead terugkeert op AMC en AMC+. De eerste helft van het zevende seizoen eindigde ermee dat Alicia de oorlog verklaarde tegen Victor Strand.

Die heerst vanuit zijn Tower over een landschap van na een kernontploffing. Alicia heeft nog altijd chronische koorts als gevolg van de amputatie van haar door een Walker gebeten arm, wat ze opliep tijdens haar zoektocht naar Padre. En ze wordt opgejaagd door Arno en de Stalkers, vroegere maten van Teddy.

Fear the Walking Dead-synopsissen
Vandaag zijn er synopsissen vrijgegeven voor de eerste twee afleveringen van Fear the Walking Dead seizoen 7.

De aflevering met de titel Follow Me lanceert het tweede deel van het zevende seizoen. "Alicia zoekt onderdak in het huis van een mysterieuze vreemdeling. Haar koorts wordt steeds erger en Arno jaagt haar continu op. Alicia wordt gedwongen haar verleden onder ogen te komen, en moet bepalen hoe ze haar toekomst tegemoet zal treden."

Mourning Cloak is de volgende aflevering: "Als Charlie onverwacht bij de Tower aankomt, rekruteert Howard een jonge Ranger in training om haar reden voor haar bezoek te achterhalen. Terwijl ze samen reizen naar een bestemming voorbij de Tower, worden de ware beweegredenen van Charlie blootgelegd."

Fear the Walking Dead zie je op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.