search
'Halo'-makers speelden de games niet eens
Series / Nieuws

'Halo'-makers speelden de games niet eens

Dat belooft wat voor fans van de Halo-franchise, als de makers van de serie het zo aangepakt hebben...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Halo-showrunner Steven Kane onthult dat, terwijl de serie gemaakt werd, de makers helemaal niet naar de videogames gekeken hebben.

De Halo-games werden in 2001 gelanceerd met een heel toffe introductie in het first-person shooter genre voor heel wat gamers. De franchise is inmiddels groter dan ooit en bestaat uit boeken, animatieseries en binnenkort een live-action serie.

Halo-serie
Nadat de verfilming van Halo jarenlang in een ontwikkelhel verkeerde, heeft Paramount+ zijn draai gevonden. We volgen Pablo Schreiber in de rol van Master Chief.

De serie Halo vertelt het verhaal van een 26ste eeuwse oorlog tussen de mensheid en buitenaardse wezens die de Covenant heten. In een nieuw interview met Variety onthulde Kane dat de makers zich niet tot de Halo-games gewend hebben om dieper te duiken in de reeds gevestigde mythologie.

"We hebben niet naar de games gekeken. We hebben niet over de games gesproken. Wel hadden we het over de personages, de wereld van de games. Dus we voelden ons nooit beperkt door de games."

De Halo-serie gaat eind deze maand van start.



Aanbevolen artikelen