'Obi-Wan Kenobi'-regisseur verklaart terugkeer Darth Vader

De regisseur van de zes Obi-Wan Kenobi-afleveringen heeft in een interview uitgelegd waarom Darth Vader een terugkeer maakt in de serie.

Niels Arts, 28-03-2022 09:43

We gaan Darth Vader voor het eerst in jaren weer live in actie zien wanneer Obi-Wan Kenobi verschijnt. De regisseur van de serie legt uit waarom ze ervoor gekozen hebben de legendarische slechterik terug te brengen.
In gesprek met Entertainment Weekly heeft Obi-Wan Kenobi-regisseur het over de terugkeer van Darth Vader, die zijn opwachting gaat maken in de serie.

Er werd veel gediscussieerd over de mogelijke terugkeer van Darth Vader, want niet iedereen was het er mee eens. Uiteindelijk hebben ze ervoor gekozen hem er toch in te stoppen.

Darth Vader in Obi-Wan Kenobi
Het volgende zegt regisseur Deborah Chow in het interview: "Ik wilde echt iets doen dat echt door het karakter gedreven was. Dat is het voordeel van een miniserie, je hebt meer tijd om een echt karakterverhaal te vertellen. En dus voor mij is de startplaats van een karakter dat je kijkt naar wie belangrijk voor hem is geweest in zijn leven. Dan is het vrij moeilijk om Anakin/Vader te vermijden, vooral met de manier waarop Revenge of the Sith is geëindigd."

De keuze om Darth Vader in Obi-Wan Kenobi te stoppen is dus echt gebaseerd op het feit dat ze zowel het personage Anakin/Vader als Obi-Wan verder uit willen bouwen, wat het beste gaat door ze tegenover elkaar te zetten in de serie.

Darth Vader zal echter niet de voornaamste vijand zijn van Obi-Wan in de serie. In de trailer is namelijk te zien dat de Grand Inquisitor Obi-Wan vooral het leven moeilijk gaat maken.

Obi-Wan Kenobi is vanaf 25 mei op Disney Plus te zien.

Bron: We Got This Covered

Lees meer over: Obi Wan Kenobi, Star Wars, Darth Vader, Disney Plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie HBO Max-serie 'Succession' seizoen 4

Recensie HBO Max-serie 'Succession' seizoen 4

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix