search
'Halo' seizoen 2 is een gruwelijk oorlogsverhaal
Series / Nieuws

'Halo' seizoen 2 is een gruwelijk oorlogsverhaal

De Halo-serie neemt een nieuwe wending in het tweede seizoen op Paramount+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn pas een paar dagen verstreken sinds de release van de Halo-serie op streamingdienst Paramount+. We kunnen de serie in Nederland nog niet zien, maar in de Verenigde Staten zien mensen hem wel al en houdt hij de gemoederen bezig.

De ontvangst is opvallend gemengd, waarbij critici en het publiek allebei kritisch zijn op Halo. De serie zou te weinig grootschalige gevechten bevatten, maar tegelijk wel een sterke cast hebben en een prima opzet zijn voor meer, mits die actie er komt.

Keiharde oorlog in Halo
Nu vertelt acteur Pablo Schreiber, die de hoofdrol van Master Chief speelt, dat fans mogen verwachten dat het tweede seizoen van de Halo-serie heel anders en veel harder wordt.

Showrunner David Wiener mikt volgens hem op een keiharde, maar wel eerlijke, weergave van oorlog. "Hij wil het een keihard oorlogsverhaal maken, dat past bij deze tijd," aldus Schreiber.

"Het verhaal is al zo groot, en zo episch, en er zitten veel elementen van hoop in. Dat niveau van authenticiteit en grofheid is het belangrijkste element dat het volgens mij tot leven brengt."

Halo is geen franchise die gruwelijk geweld laat zien, maar duikt tegelijk wel in de barbaarsheid van het conflict tussen de mensheid en de buitenaardse alliantie genaamd de Covenant.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen