Waarom verloor 'Grey's Anatomy' deze steracteur

Jesse Williams stapte op bij Grey's Anatomy, maar waarom deed hij dat?

Jim Pedd, 29-03-2022 10:54

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Grey's Anatomy heeft heel wat personages zien komen en gaan sinds de serie 18 (!) seizoenen en honderden afleveringen geleden van start ging.
Het vertrek van sommige personages bleef meer hangen en raakte ons meer dan dat van anderen. Waaronder dat van Jesse Williams in het zeventiende seizoen. Williams speelde de rol van Dr. Jackson Avery in de serie, een rol die hij vanaf het zesde seizoen speelde.

Grey's Anatomy-vertrek
Na tien seizoenen vertrok Williams bij de serie. Maar waarom? Dat vertellen we je in dit artikel.

Avery begon zijn carrière binnen Grey's Anatomy op het moment dat hij aan de slag ging met Mark Sloan. Sloan kwam in de finale van seizoen 8 om het leven, waarop Avery een relatie kreeg met April kepner. Dat leidde tot heel wat ups en downs, waarbij Kepner zelfs in seizoen 11 vertrok als chirurg in het Amerikaanse leger.

In seizoen 17 vertrok hij uiteindelijk bij de serie, nadat hij weer een goede band had met zijn familie en aan de slag ging voor de Harper Avery Foundation. Acteur Jesse Williams vertrok niet omdat hij een hekel had gekregen aan de serie of iets dergelijks, maar omdat hij toe was aan iets nieuws.

"Ik wilde uit mijn comfortzone komen, iets nieuws en onbekends zien en doen," aldus Williams. Zodoende nam hij de hoofdrol in een Broadway-revival op zich en ging hij weg bij Grey's Anatomy.
Bron: CBR

Lees meer over: Jesse Williams, Greys Anatomy, ABC, Ellen Pompeo, Shonda Rhimes

Populair nieuws