search
Waarom 'Peaky Blinders' dit helemaal anders doet
Series / Nieuws

Waarom 'Peaky Blinders' dit helemaal anders doet

De serie Peaky Blinders reist in het laatste seizoen naar een nieuwe tijd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Steven Knight, bedenker en showrunner van de historische hitserie Peaky Blinders onthult hoe het oorspronkelijke einde dat men bedacht had veranderd werd.

Peaky Blinders werd in 2013 gelanceerd met de intentie de misdaadfamilie Shelby te volgen tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De cast wordt aangevoerd door Cillian Murphy, die de rol van Thomas 'Tommy' Shelbuy speelt.

Peaky Blinders seizoen 6
Inmiddels is het zesde seizoen van Peaky Blinders in volle gang op BBC One. Sterker nog; we gaan richting de finale, waarmee de televisieserie tot een einde komt.

Tijdens een interview met Empire Magazine ging Knight in op de mogelijkheid om nog door te gaan. Hij weet dat er "energie in de wereld is voor deze serie" en daarom wil hij nog meer materiaal maken.

"Het draaide altijd om Groot-Brittanniƫ tussen de oorlogen. Hoe de les van de Eerste Wereldoorlog niet geleerd werd en de fouten herhaald werden. Het is ook het einde van een rijk, we gaan de Tweede Wereldoorlog in en daarna is er geen rijk meer over. Maar ik heb wel opnieuw gekeken naar de omvang van het alles. Nu gaan we de Tweede Wereldoorlog betreden en daar nog aan voorbij."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen