Kijkcijfers 'Moon Knight' blijken nog beter dan gedacht

Kijkcijfers Moon Knight blijken beter dan gedacht

Moon Knight scoort heel goed bij de kijker, blijkt vandaag eens te meer.

Jim Pedd, 6 april 2022 07:56

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De kijkcijfers van Moon Knight stellen bepaald niet teleur. Sterker nog: De eerste aflevering bleek de tweede best bekeken première van een Marvel Cinematic Universe-serie op Disney+ tot nu toe.
Moon Knight werd in 2019 tijdens de D23-expo aangekondigd. Het is de vijfde live-action Marvel Studios-serie voor Disney+. Eerdere series hadden herkenbare personages als Scarlet Witch, Falcon, Loki en Hawkeye. Desondanks scoort Moon Knight behoorlijk goed!

Moon Knight-kijkcijfers
Moon Knight heeft een hoofdrol voor Oscar Isaac in de rol van Marc Spector, a.k.a. Steven Grant. Hij is een man met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis die gelooft dat hij krachten heeft gekregen van de Egyptische god van de maan, Khonshu.

Het is de eerste Marvel Studios-serie voor Disney+ die een volledig nieuwe cast en nieuw personage heeft en was zodoende een belangrijke test.

Die test lijkt dus wel geslaagd. Op Rotten Tomatoes is hij 'certified fresh' met een score van 87 procent bij critici en 94 procent bij het publiek. En volgens Samba TV keken 1,8 miljoen Amerikaanse huishoudens de eerste aflevering binnen vijf dagen na de lancering.

Dat is iets minder dan Loki met 2,5 miljoen kijkers, maar evenveel als The Falcon and the Winter Soldier. WandaVision (1,6 miljoen) en Hawkeye (1,5 miljoen) scoorden minder.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Moon Knight, Oscar Isaac, Disney Plus, Marvel Studios, MCU, kijkcijfers

Populair nieuws