HBO Max dient gevoelige klap toe aan Netflix

HBO Max dient gevoelige klap toe aan Netflix

HBO Max doet het opvallend goed hier in Nederland met z'n kijkcijfers.

Jim Pedd, 15 april 2022 12:21

De komst van HBO Max hier in Nederland blijkt voor aan aardverschuiving te zorgen in het Nederlandse streaminglandschap. Dat meldt onderzoeksbureau GfK volgens RTL Nieuws.
GfK stelt dat HBO Max in de maand maart ruim 3 miljoen mensen bereikte op het internet. De 3,2 miljoen Nederlanders die in de eerste maand van de lancering naar HBO Max gingen, deden dat gezamenlijk 18,7 miljoen keer. De meeste mensen waren tussen de 35 en 49 jaar oud.

Netflix onder druk
De conclusie van GfK is volgens RTL dat de positie van Netflix steeds meer onder druk komt te staan, ook al zijn de verschillen nog altijd groot.

Netflix werd in maart 70 miljoen keer bezocht. Dat is vele malen meer dan HBO Max, maar al een stuk minder dan in januari. In die maand werd Netflix namelijk nog 99 miljoen keer bezocht. Voor Viaplay en HBO Max, de twee nieuwkomers van dit jaar tot nu toe, geldt dat ze 22 procent van het totale aantal bezoeken aan streamingdiensten trokken.

We zien grote verschuivingen plaatsvinden verder. Netflix zag zijn marktaandeel van 70 procent naar 60 procent dalen. Prime Video leverde 3 procent in en zakte van 8 naar 5 procent. En ook het Videoland van eigen bodem leverde in, van 24 maar 22 procent.

Bron: RTL

Lees meer over: HBO Max, Netflix, Abonnees, Streamingdienst

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws