search

Ons nieuws van vrijdag 15 april 2022

Nieuw op Netflix: De historische Spaanse reeks 'Los herederos de la tierra'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De historische Spaanse reeks 'Los herederos de la tierra'

De reeks is het vervolg op 'La catedral del mar' dat verscheen in 2018...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van historische series hebben vandaag een veelbelovende nieuwe reeks om naar uit te kijken genaamd Los herederos de la tierra. De reeks is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix.

De serie Los herederos de la tierra is het vervolg op La Catedral del Mar welke verscheen in het jaar 2018. Voor deze laatste geldt dat ze zich afspeelde in het Barcelona van de veertiende eeuw. Ook nu speelt de serie zich opnieuw af in dezelfde periode.

De nog jonge Hugo Llor tracht om naam te maken in de bekende Spaanse stad terwijl hij eveneens probeert om zijn belofte na te komen aan de familie Estanyol. Wie de serie La Catedral del Mar heeft gezien weet dat deze laatste de familie is van Arnau.

Ildefonso Falcones
Zowel voor de originele als voor de nieuwe reeks geldt dat ze beiden gebaseerd zijn op de boeken van Ildefonso Falcones. De hoofdrollen zijn deze keer weggelegd voor Michelle Jenner, Yon González, David Solans en Rodolfo Sancho.

Wil je graag de serie Los herederos de la tierra bekijken? Dan is dat vanaf vandaag mogelijk op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde deze 15 series nieuw toe afgelopen week
Series / Featured

Netflix voegde deze 15 series nieuw toe afgelopen week

Het waren weer mooie dagen op Netflix als we het lijstje zo zien.

Vandaag zetten we de vele series die Netflix heeft toegevoegd voor je op een rij. Zet je maar schrap, want het was een behoorlijk drukke week!

Tomorrow: Een jongeman, die per ongeluk half mens en half geest is geworden, gaat voor een gezelschap Magere Heinen uit de onderwereld werken om speciale opdrachten uit te voeren.

Elite (seizoen 5): Op Las Encinas start het nieuwe semester met nieuwe driehoeksrelaties, nieuwe studenten, nieuwe regels, en een nieuwe, mysterieuze misdaad.

Riverdale (S06E09): Arsenicum en oude wrok: Toni moet op meerdere fronten een gevecht leveren. Na een stortvloed aan vergiftigd gebak wisselt de bende info uit over nieuwe gevaren.

Speurneuzen Kit & Sam (1 seizoen): Speurneuzen Sam en Kit reizen de wereld rond om met hun wetenschappelijke kennis en coole gadgets de vele mysteries van het dierenrijk op te lossen.

A Sogra Que Te Pariu (1 seizoen): De bemoeizuchtige Isadir woont sinds de pandemie bij haar familie. Ze doet er alles aan om het leven van haar stuntelige zoon en vijandige schoondochter te ontwrichten.

Our Great National Parks (1 seizoen): Deze schitterende docuserie, verteld door voormalig president Barack Obama, gaat over enkele van de spectaculairste nationale parken ter wereld.

Casi Feliz (2 seizoenen): Sebastián is een vrij bekende radio-dj die zijn weg probeert te vinden terwijl hij moet dealen met zijn ex-vrouw (van wie hij nog steeds houdt) en twee kinderen.

Ultraman (2 seizoenen): Jaren geleden verliet een buitenaardse held deze wereld in vrede. Nu moet de zoon van Ultraman de aarde beschermen tegen een nieuwe buitenaardse bedreiging.

The Ultimatum: Marry Or Move On (1 seizoen): In het huwelijksbootje stappen of ermee kappen? Koppels stellen hun liefde op de proef door met potentiële matches te gaan samenwonen in een provocerende realityserie.

Hard Cell: Laura Willis, vroeger eventplanner, nu gevangenisdirectrice, heeft het over de spanning en sensatie van het leven achter de tralies in deze droge-comedyserie.

Almost Happy (seizoen 2): Sebastián is een vrij bekende radio-dj die zijn weg probeert te vinden terwijl hij moet dealen met zijn ex-vrouw (van wie hij nog steeds houdt) en twee kinderen.

Smother-in-Law: De bemoeizuchtige Isadir woont sinds de pandemie bij haar familie. Ze doet er alles aan om het leven van haar stuntelige zoon en vijandige schoondochter te ontwrichten.

Anatomy of a Scandal: Sophies bevoorrechte leven als vrouw van politicus James valt in duigen als er onterende geheimen aan het licht komen en hij wordt beschuldigd van een schokkende misdaad.

Mai: Een rouwende moeder komt erachter wie verantwoordelijk was voor de tragische dood van haar dochter en besluit om zonder mededogen de waarheid te achterhalen.

Los herederos de la tierra: De vindingrijke jonge Hugo Llor probeert naam te maken in het 14e-eeuwse Barcelona en tegelijkertijd een belofte na te komen aan de familie Estanyol.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' heeft een voordeel ten opzichte van 'Game of Thrones'
Series / Featured

'House of the Dragon' heeft een voordeel ten opzichte van 'Game of Thrones'

Game of Thrones en House of the Dragon gaan nog best van elkaar verschillen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Spin-off serie House of the Dragon speelt zich af voor Game of Thrones. We krijgen een heel nieuw perspectief op de wereld van Westeros en het lijkt erop dat de show zich op een cruciale manier gaat onderscheiden van Thrones.

House of the Dragon speelt zich namelijk af tijdens een burgeroorlog. Dat maakt het mogelijk om een heel ander verhaal te vertellen en dat op een heel andere manier te doen.

De Dance of the Dragons
De serie House of the Dragon draait om de strijd tussen Aegon en Rhaenyra Targaryen, die met elkaar vechten om heerschappij over de Iron Throne.

Beiden willen de macht in handen krijgen en zijn bereid om tot de dood te vechten. Verschillende huizen van Westeros voegen zich bij de strijd, en steunen een van de twee partijen. Het zorgt allemaal voor een groot en gevaarlijk conflict, wat een heel ander verhaal wordt.

De politiek achter de schermen, de paleisintriges, zorgen voor interessante verhalen. Nu is er geen goed en kwaad zoals dat er was in de moederserie, maar zijn er simpelweg verschillende facties die zelf de leider van het continent willen worden. En die facties behoren tot dezelfde familie.

Ook is het geen 'free for all' conflict zoals de strijd tussen de vijf koningen was in de serie Game of Thrones.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ms. Marvel' verandert iets belangrijks
Series / Nieuws

'Ms. Marvel' verandert iets belangrijks

Ms. Marvel van Disney+ krijgt andere krachten dan ze in de comics heeft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Studios kwam met de eerste trailer voor Ms. Marvel. Die hint ernaar dat het live-action personage andere krachten krijgt dan haar comic-tegenhanger.

In de beelden van Ms. Marvel zagen we dat Kamala Khan krachten krijgt die doen denken aan de Green Lantern. Ze kan met haar gedachten paarse energie bouwen. Die kracht komt voort uit een energiebron die we in de trailer ook al zagen.

Ms. Marvel
Empire Magazine gaat in zijn nieuwe nummer in op de krachten van Kamala Khan. "Als Khan haar eigen kosmische superkrachten krijgt, en het vermogen om paarse kristallen te manifesteren, leert ze dat net als Peter Parker en Miles Morales, het hebben van een dubbele identiteit best rommelig kan zijn."

Dat betekent inderdaad dat ze net zo'n krachten heeft als de Green Lantern. Haar krachten komen voort uit juwelen die ze draagt en haar het vermogen bieden om constructen met haar gedachten te vormen.

Hardcore-fans van Ms. Marvel zullen dat minder leuk vinden, maar voor Marvel Studios is het een manier om het allemaal behapbaar te maken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' vindt fanfavoriete acteur
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' vindt fanfavoriete acteur

De serie Star Trek: Picard legt de lat lekker hoog met zijn derde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Star Trek: Picard heeft een grote acteur uit Battlestar Galactica gecast voor zijn nieuwste aflevering. Dat belooft wat te worden.

In de nieuwe aflevering zien we hoe Jean-Luc Picard vast zit in zijn eigen geest, nadat hij gewond raakte in het jaar 2024. Supervisor Tallinn weet via een neurale link in zijn hoofd te komen, om hem zo weg te halen van de dreiging van de dood.

Star Trek: Picard
In de aflevering zien we hoe Picard strijdt met heel wat dodelijke demonen. Interessant is dat hij geholpen wordt bij het navigeren van zijn demonen door niemand minder dan Dr. Gaius Baltar zelf: James Callis!

Picard denkt dat hij een gesprek voert met een van de behulpzame Starfleet-analisten. Maar de analist helpt onze held vooral om de trauma's uit zijn jeugd te ontrafelen. Zo leren we waarom hij zijn levenlang intieme connecties met geliefden heeft ontlopen.

We zien bijvoorbeeld Jean-Luc als een jongetje, wiens moeder Yvette gestolen wordt door een monster in het kasteel dat ze hun thuis noemen.

Extra opvallend: Callis speelt de vader van Picard!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt een functie toe waar gebruikers al lang om vragen
Series / Nieuws

Netflix voegt een functie toe waar gebruikers al lang om vragen

De streamingdienst Netflix kwam met een functie waar mensen blij van worden.

Netflix kwam ineens met een opvallende nieuwe functie waar fans al langer om vragen. De streamingdienst voegde de afgelopen jaren regelmatig nieuwe mogelijkheden toe, om zijn product meer aansluiting te bieden op de wensen van de consument.

De nieuwste mogelijkheid biedt abonnees meer manieren om producten te recenseren zoals zij dat zelf graag willen. Niet alleen dat: het maakt het voor Netflix ook makkelijker om 'op maat gemaakt' aanbod te bieden.

Nieuwe functie
Voorheen konden Netflix-abonnees maar uit twee manieren kiezen als het aankwam op het raten van een film of serie: een duimpje omhoog of omlaag.

De nieuwe mogelijkheid is het bieden van twee duimpjes omhoog. Daarmee kunnen mensen dus extra duidelijk maken dat ze van bepaalde content genieten. Voor Netflix is het zo mogelijk om beter te schiften waar mensen nou echt dolblij van worden, en van welke content ze 'gewoon' genieten.

Netflix laat zelf via woordvoerder Christine Doig-Cardet weten dat het ook moet helpen mensen beter keuzes te laten maken voor wat ze nu willen kijken.

Door het gigantische aanbod weten mensen lang niet altijd wat ze nu willen kijken. Daarom komt Netflix met deze functionaliteit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max dient gevoelige klap toe aan Netflix
Series / Nieuws

HBO Max dient gevoelige klap toe aan Netflix

HBO Max doet het opvallend goed hier in Nederland met z'n kijkcijfers.

De komst van HBO Max hier in Nederland blijkt voor aan aardverschuiving te zorgen in het Nederlandse streaminglandschap. Dat meldt onderzoeksbureau GfK volgens RTL Nieuws.

GfK stelt dat HBO Max in de maand maart ruim 3 miljoen mensen bereikte op het internet. De 3,2 miljoen Nederlanders die in de eerste maand van de lancering naar HBO Max gingen, deden dat gezamenlijk 18,7 miljoen keer. De meeste mensen waren tussen de 35 en 49 jaar oud.

Netflix onder druk
De conclusie van GfK is volgens RTL dat de positie van Netflix steeds meer onder druk komt te staan, ook al zijn de verschillen nog altijd groot.

Netflix werd in maart 70 miljoen keer bezocht. Dat is vele malen meer dan HBO Max, maar al een stuk minder dan in januari. In die maand werd Netflix namelijk nog 99 miljoen keer bezocht. Voor Viaplay en HBO Max, de twee nieuwkomers van dit jaar tot nu toe, geldt dat ze 22 procent van het totale aantal bezoeken aan streamingdiensten trokken.

We zien grote verschuivingen plaatsvinden verder. Netflix zag zijn marktaandeel van 70 procent naar 60 procent dalen. Prime Video leverde 3 procent in en zakte van 8 naar 5 procent. En ook het Videoland van eigen bodem leverde in, van 24 maar 22 procent.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van Clone Wars gaan blij zijn met deze 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

Fans van Clone Wars gaan blij zijn met deze 'Star Wars'-serie

Bryce Dallas Howard heeft heel veel zin in de volgende serie van Disney+.

Begin dit jaar werd The Book of Boba Fett afgerond en nu staan "‹"‹er verschillende andere nieuwe series van Disney+ in het verschiet voor de Star Wars-fans. Een van de meest intrigerende is Ahsoka, een serie die een populair personage uit de Clone Wars-tekenfilm meer aandacht geeft.

The Mandalorian-regisseur Bryce Dallas Howard had onlangs een gesprek met Romper. Het gesprek ging ook over de heldin uit een melkwegstelsel ver, ver weg. Hoewel ze niets exclusiefs over de serie kon onthullen, beloofde Howard wel dat fans die bekend zijn met het personage uit Clone Wars een traktatie krijgen.

Feest voor de fans van Clone Wars
"Zonder iets weg te geven. Je gaat uit je dak met de Ahsoka-serie die eraan komt," zei Howard. "Ik kan je niets vertellen, maar wat ik wel kan zeggen is dat je enorm wordt beloond als je fan van de Clone Wars bent."

Howard heeft ook mooie woorden over voor collega Dave Filoni. "Hij kent Star Wars beter dan wie dan ook, samen met George Lucas," volgens Howard. "Filoni kreeg les van George toen hij Clone Wars maakte, omdat ze dat samen deden. En weij werkten samen aan The Mandalorian."

De Ahsoka-serie met onder meer Rosario Dawson zal waarschijnlijk in 2023 gaan verschijnen en is een spin-off van seizoen twee van The Mandalorian.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote naam voor 'The Witcher' seizoen 3
Series / Nieuws

Grote naam voor 'The Witcher' seizoen 3

Robbie Amell en drie andere acteurs aangetrokken voor het volgende seizoen.

Er zijn weer enkele nieuwe namen bekend voor Netflix' fantasydramaserie The Witcher. Er daar zit ook wel een wat meer opvallende naam bij. Niemand minder dan Robbie Amell (Resident Evil: Welcome to Raccoon City) is namelijk van de partij.

Amell speelt in seizoen drie de rol van Gallatin. Er zijn ook drie andere acteurs onthuld. Meng'er Zhang speelt Milva, Hugh Skinner speelt prins Radovid en Christelle Elwin zal te zien zijn als Mistle.

The Witcher seizoen 3: waarschijnlijk in 2023
"Welkom op het Continent! We zijn verheugd om onze nieuwe cast van royals, krijgers en bandieten te introduceren die hun debuut maken in The Witcher seizoen 3," valt er op het Twitter-account van The Witcher.

De opnames voor het derde seizoen zijn ondertussen in volle gang. Het seizoen zal waarschijnlijk ergens in 2023 op Netflix verschijnen. De eerste twee seizoenen staan gewoon op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is de schurk in Marvels 'Moon Knight' toch niet de echte schurk?
Series / Nieuws

Is de schurk in Marvels 'Moon Knight' toch niet de echte schurk?

Ethan Hawke's Arthur Harrow lijkt de schurk in Moon Knight, of zit het toch anders?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na de derde aflevering van de Marvel-serie Moon Knight zitten we ondertussen op de helft van het opmerkelijke avontuur van het veelzijdige personage van Oscar Isaac. De grote vraag is wat daarin de rol is van Ethan Hawke's Arthur Harrow. Let op: SPOILERS!

De man die elke dag gebroken glas in zijn sandalen stopt voordat hij zijn huis verlaat, streeft naar de herrijzenis van de Egyptische god Ammit, die de goddelozen over de hele wereld zal straffen. Als je Harrow echter zou vragen, zou hij waarschijnlijk zeggen dat Khonshu de echte schurk van het verhaal is.

"Steven weet niet of Harrow iemand is die hij kan vertrouwen, omdat hij eng lijkt en snode dingen doet, maar tegelijkertijd is er ook veel goeds," zei Isaac op Marvel.com over het personage van Hawke.

"Er zijn mensen die gelukkig lijken te zijn. Er vormt zich een gemeenschap om hem heen. Steven wil uit te zoeken of zijn bedoelingen goed zijn of dat hij echt kwaad doet? En Marc denkt zeker dat Arthur Harrow een schurk is, en moet koste wat kost worden gestopt."

Moon Knight zal komende drie woensdagen worden afgerond. Daarna kunnen de Marvel-fans naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.