'Battlestar Galactica'-ster over de reboot

'Battlestar Galactica'-ster over de reboot

Battlestar Galactica is de volgende franchise die nieuw leven ingeblazen krijgt.

Jim Pedd, 18 april 2022 09:48

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

James Callis maakte vorige week zijn debuut in Star Trek. Maar fans zullen hem vooral nog kennen als Dr. Gaius Baltar uit Syfy-serie Battlestar Galactica.
Zoals ze zeggen in die serie, is alles al gebeurd en zal het nog eens gebeuren. NBCUniversal werkt dan ook aan een tweevoudige reboot van de franchise, met een film in ontwikkeling en een streamingserie voor het eigen kanaal Peacock. Callis vertelde in een interview daarover.

Battlestar Galactica-reboot
"Het is een prachtig canvas om mee te spelen," begon Callis. "En eerlijk gezegd zijn wij, de cast, elke dag nog met elkaar in gesprek. Niet per se over de reboot, want die is al een tijdje in de maak, maar ik weet nog dat we tijdens de pandemie ons afvroegen hoe we dit ooit hadden kunnen maken."

Hij verwacht dat de nieuwe Battlestar Galactica-serie de realiteit zal reflecteren, net als de versie waar hijzelf bij betrokken was.

Er is weinig bekend over de reboot. Simon Kinberg schrijft en produceert de Battlestar Galactica-film en Sam Esmail maakt een serie. De twee projecten bestaan in hetzelfde universum.

"Over de situatie met Sam en de serie kan ik niet al te veel vertellen. Behalve dat er synergie is tussen de twee ondernemingen en we continu communiceren," vertelde Kinberg recent in een interview over de twee projecten.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Battlestar Galactica, James Callis, peacock

Populair nieuws