search
Deze Netflix-serie kost 30 miljoen dollar per aflevering
Series / Nieuws

Deze Netflix-serie kost 30 miljoen dollar per aflevering

Stranger Things duurder dan Game of Thrones, The Mandalorian en The Falcon and the Winter Soldier.

Het vierde seizoen van de Netflix-hitserie Stranger Things komt binnenkort uit en brengt niet alleen buitensporige verwachtingen met zich mee, maar ook een enorm budget.

Volgens The Wall Street Journal heeft het nieuwe seizoen van de populaire bovennatuurlijke serie een buitengewoon budget van maar liefst 30 miljoen dollar per aflevering.

Om een vergelijking te geven: elke aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones kostte 15 miljoen dollar, hetzelfde was gereserveerd voor de afleveringen van het eerste seizoen van The Mandalorian.

Duurste tv-series (kwamen) van Marvel
De duurste series tot nu toe waren de Disney+ / Marvel Cinematic Universe-series WandaVision, Loki en The Falcon and the Winter Soldier voor ongeveer 25 miljoen dollar per aflevering.

Netflix, dat de afgelopen weken flink verval ziet in het aantal abonnees, zal waarschijnlijk op zoek gaan naar meer goedkope producties zoals Squid Game en Virgin River, die grote successen zijn voor de streamer. Die series zouden zo'n 3 miljoen dollar per aflevering kosten.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen