Actieve tegenwerking Netflix-hit 'The Crown' door Britse koningshuis

The Crown draait om de levens van het Britse koningshuis, die niet blij zijn.

Jim Pedd, 27 april 2022 07:50

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Crown, de goed ontvangen Netflix-serie die draait om de Britse monarchie, is zeer geliefd. Het narratief en de manier waarop Queen Elizabeth II in beeld gebracht wordt, kan op veel lof rekenen.
Maar opvallend genoeg claimt Tina Brown, die ooit werkte als redacteur van Vanity Fair, en schrijver is van The Palace Papers: Inside the House of Windsor—the Truth and the Turmoil, dat de machtige Britse elite het helemaal niets vindt hoe de monarchie weergegeven wordt. Zo erg dat ze zelfs actief de productie tegen werkten.

The Crown
Tijdens een interview met The AV Club, stelt Brown dat de Britse koninklijke familie helemaal niet blij is met het vijfde seizoen dat gemaakt wordt. En dat ze "wat ze maar kunnen" doen om te voorkomen dat het seizoen opgenomen wordt.

"Als ze dat kunnen, weerhouden ze The Crown ervan om op te nemen op locaties waar zij invloed kunnen uitoefenen. Zo weigerde Eton College hen daar te laten filmen, wat ongetwijfeld gedraaid zou hebben om het erkennen van de gevoelens van William. En dat wilden ze niet, ze hebben het duidelijk gemaakt niet blij te zijn en dat ze niet willen helpen."

Het aankomende vijfde seizoen van The Crown brengt het narratief naar de jaren negentig en focust zich op de scheiding van Diana en Charles, evenals de plotselinge dood van Diana, de gevolgen daarvan op iedereen in het koningshuis.
Bron: AV Club

Lees meer over: The Crown, Netflix, Peter Morgan

Populair nieuws