search

Ons nieuws van zondag 1 mei 2022

'Legends of Tomorrow' eindigt voor altijd met cliffhanger
Series / Nieuws

'Legends of Tomorrow' eindigt voor altijd met cliffhanger

Co-showrunner Keto Shimizu neemt de schuld op haar na cancelen van DC-serie.

Deze week werd duidelijk dat The CW, onderdeel van WarnerMedia, niet verder gaat met Batwoman en Legends of Tomorrow. Voor de fans van de laatste DC-serie is het balen aangezien het laatste seizoen eindigt met een enorme cliffhanger.

Nu spreekt co-showrunner Keto Shimizu van de serie zich uit, waarbij zij het einde van de serie aan de orde stelt. Dit komt doordat een fan op Twitter aangaf "ontdaan en overstuur" te zijn door het nieuws. De fan gaf de tv-zender The CW de schuld dat de serie nu voor altijd eindigt met een enorme cliffhanger.

Niet de schuld van The CW
"De cliffhanger is niet de schuld van The CW. Het komt door mij. Ik zette in op een vervolg, en verloor. Hopelijk kan het verhaal in een andere vorm doorgaan. TV-film? Stripboek? Hoorspel?" schreef co-showrunner Shimizu op Twitter.

DC's Legends of Tomorrow startte in 2016 en kreeg uiteindelijk zeven seizoenen van The CW.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars-acteur Mark Hamill heeft goed nieuws voor 'He-Man' fans
Series / Nieuws

Star Wars-acteur Mark Hamill heeft goed nieuws voor 'He-Man' fans

De animatieserie Masters of the Universe: Revelation gaat waarschijnlijk terugkeren op Netflix.

Skeletor blijft de grootste vijand waarmee He-Man en de beschermers van Castle Greyskull in de geschiedenis van Masters of the Universe te maken hebben gehad. Star Wars-acteur Mark Hamill sprak de duistere heer van het kwaad in voor de originele Netflix-serie Masters of the Universe: Revelation.

Nu hint Hamill naar een terugkeer naar de serie om Skeletor nog een keer in te spreken. Dit is mogelijk een hint naar een nieuw seizoen voor Masters of the Universe: Revelation, dat werd gemaakt door filmmaker Kevin Smtih en een heel andere versie van Eternia verkende.

Fans in rep en roer na seizoen 1
De eerste aflevering van Masters of the Universe: Revelation was een behoorlijke klap naar de die-hard fans, waarbij zowel He-Man als Skeletor werd gedood en een nieuwe groep helden en schurken werd gevormd die de magie in hun wereld wilden herstellen.

Terwijl Teela en vrienden erin slaagden om Prins Adam terug te brengen van het verre hiernamaals, kwam ook Skeletor terug. De slechterik kreeg de kracht om over het universum te heersen om het vervolgens weer te verliezen aan Evil-Lynn.

Terugkeer Skeletor
Het eerste seizoen had een filmpje na de aftiteling, dat erop duidde dat Skeletor terugkeert naar de serie als er nieuwe afleveringen zouden worden gemaakt.

Hamill deelde een hint van de terugkeer van Revelation op zijn officiële Twitter-account. Niet alleen dat hij naar de studio zal terugkeren om Skeletor in te spreken, maar dat hij een hele dag zou werken aan de stem van de antagonist.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' verandert de Borg voor altijd
Series / Nieuws

'Star Trek' verandert de Borg voor altijd

De Borg zijn niet meer wat je zou denken na Star Trek: Picard, die alles verandert.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel Star Trek: Picard zich decennia na de gebeurtenissen in Star Trek: The Next Generation afspeelt, heeft Jean-Luc Picard desalniettemin te maken met zijn oude vijanden, de Borg.

De serie Star Trek: Picard laat zien dat de Borg nooit meer hetzelfde zullen zijn. In het tweede seizoen werkte Picard noodgedwongen samen met een Borg Queen, wat leidt tot het terug reizen in de tijd om de veranderingen van Q aan de tijdlijn ongedaan te maken.

Star Trek: Picard
Dr. Agnes Jurati bracht wat tijd alleen door met de Borg Queen nadat de La Sirena crashte in het 21ste eeuwse Frankrijk. Daar weet de Queen in haar geest te komen en manipuleert ze Agnes dusdanig dat ze bijna haar hele lichaam overneemt.

De Borg Queen wil op deze manier met een voorsprong van 400 jaar haar nieuwe collectief lanceren. Maar Agnes gebruikt haar invloed om de Queen te overtuigen het anders te doen.

Assimilatie hoeft niet door geweld plaats te vinden. De Borg zouden de eenzamen van het universum, de verloren zielen en wanhopige wezens, hulp kunnen bieden. De Queen ziet de waarde van het voorstel in en besluit Seven te genezen en zelfs de La Sirena mee te nemen om haar nieuwe collectief te bouwen.

Dat doet de nieuwe Borg Queen met Agnes, die nu echt een geworden is met de Queen. Wat dat betekent voor de finale van Star Trek: Picard seizoen 2 is natuurlijk nog de vraag.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijg je niet genoeg van 'Ozark'? Check dan deze 3 series op Netflix
Series / Featured

Krijg je niet genoeg van 'Ozark'? Check dan deze 3 series op Netflix

Ozark is voorbij, maar Netflix heeft nog veel meer in zijn enorme aanbod.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Ozark is voorbij. Afgelopen vrijdag lanceerde Netflix het tweede deel van het vierde (en laatste) seizoen van de hitserie. Natuurlijk kwam dat meteen bovenaan de toplijst van de streamingdienst te staan, wat bewijst hoe populair de show met Jason Bateman is.

Maar het is gedaan. In Ozark verhuist een financieel adviseur verhuist van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas. In die vier seizoenen zagen we heel wat gruwelijk geweld en bizarre, onwaarschijnlijke momenten voorbij komen. Tijd dus om eens te kijken welke serie tof is om te kijken als je hier eigenlijk geen genoeg van krijgt.

Drie toffe tips
We zetten drie tips voor je op een rij, die door Netflix zelf gesuggereerd worden.

How to get away with murder: Annalise Keating is een briljante strafrechtadvocate en professor in de rechten. Samen met vijf van haar studenten raakt ze betrokken bij een ongewone moordzaak.

Startup: Een poging om geld wit te wassen, ligt aan de basis van een cryptomunt en brengt ondernemers in contact met een corrupte FBI-agent en een criminele bende in Miami.

Seven Seconds: De dood van een 15-jarige Afro-Amerikaanse jongen in Jersey City wordt door de politie in de doofpot gestopt, maar anderen willen de waarheid boven tafel krijgen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie domineerde Netflix volkomen afgelopen week
Series / Featured

Deze serie domineerde Netflix volkomen afgelopen week

Ozark is zonder twijfel de best bekeken serie op Netflix van de afgelopen tijd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke zondag zetten we de best scorende series van Netflix op een rij. Deze week is het zonder meer Ozark dat volstrekt domineert. Gek is dat niet, gezien de immense populariteit. Nadat het eerste deel van het vierde en laatste seizoen online kwam te staan, bleek de serie al een van de populairsten van het jaar.

En nu het tweede deel ook te zien is, zien we eens te meer hoe goed de boel scoort. Met de eerste plek op het lijstje, moge duidelijk zijn dat het niet niks is wat er om gaat aan kijkcijfers. Nummer twee is ook nieuw: Palpito, een gruwelijke serie over orgaansmokkelaars. En de nummer drie kennen we al een paar weken: Anatomy of a Scandal.

De top drie
Goed, we zetten de top drie best scorende series op Netflix van deze week voor je op een rij.

1. Ozark: Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.

2. Palpito: Een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord, ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.

3. Anatomy of a Scandal: Sophies bevoorrechte leven als vrouw van politicus James valt in duigen als er onterende geheimen aan het licht komen en hij wordt beschuldigd van een schokkende misdaad.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de beste Prime Video-series ging deze week door
Series / Featured

Een van de beste Prime Video-series ging deze week door

Prime Video voegde onder meer het nieuwe seizoen van Undone toe.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze week ging een van de beste series van Prime Video, Undone, verder met zijn tweede seizoen. Daarmee kon het al niet meer stuk deze week!

Undone (seizoen 2): ONTRAFELD is een unieke tragikomedie in animatie die onderzoekt hoe elastisch de realiteit is, middels de hoofdpersoon Alma, een vrouw van 28 die in San Antonio, Texas woont. Na een auto-ongeluk en bijna dood te zijn gegaan, merkt Alma dat ze anders om kan gaan met tijd. Ze ontwikkelt deze gave verder om achter de waarheid rondom haar vaders dood te komen.

Bang Bang Baby (seizoen 1): 1986. Alice is een 16-jarig meisje uit een klein stadje in het Noord-Italië. Haar leven krijgt een verrassende wending als ze erachter komt dat haar dode vader nog schijnt te leven. Alice daalt af in de krochten van de Milaanse onderwereld en duikt in de gevaarlijke wereld van de 'ndrangheta uit liefde voor haar vader. Tegen de tijd dat ze er weer uit wil, is het misschien al te laat.

Yosi, the Regretful Spy (seizoen 1): Een spion, wiens infiltratie in de Joodse gemeenschap gebruikt zou kunnen zijn om twee terroristische aanslagen te plegen, zoekt naar vergiffenis voordat hij en zijn familie gedood worden.

LOL: Qui rit, sort! (seizoen 2): Degene die als laatste lacht, krijgt 50.000 euro meer naar huis. Maar met allemaal komieken is dat niet makkelijk.

Anna: Status (seizoen 1): Anna blijkt niks meer te weten van haar jeugd. Tot haar twaalfde is zij alles vergeten. Waarom? In deze documentaire wordt Anna geconfronteerd met de antwoorden. Ze ontdekt wat zich in haar gezin heeft afgespeeld, waarom ze daar nooit over hebben gepraat. Ondertussen probeert Anna zich mentaal staande te houden als het oordeel van de buitenwereld over haar faam steeds harder wordt.Anna blijkt niks meer te weten van haar jeugd. Tot haar twaalfde is zij alles vergeten. Waarom? In deze documentaire wordt Anna geconfronteerd met de antwoorden. Ze ontdekt wat zich in haar gezin heeft afgespeeld, waarom ze daar nooit over hebben gepraat. Ondertussen probeert Anna zich mentaal staande te houden als het oordeel van de buitenwereld over haar faam steeds harder wordt.

NIEUWE AFLEVERINGEN
This Is Us (S06E08)
Star Trek: Picard (S02E09)
De Kraak (S01E04)
Outer Range (S01E05 en S01E06)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megahit 'Yellowstone' gaat snel weer door
Series / Nieuws

Megahit 'Yellowstone' gaat snel weer door

Yellowstone-bedenker Taylor Sheridan werkt op dit moment aan het vijfde seizoen van de hitserie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gil Birmingham staat onder meer bekend als Billy Black in de Twilight-saga. De acteur speelt ook Chief Thomas Rainwater, het stamhoofd van de fictieve Broken Rock Indian Reservation in de serie Yellowstone.

Hij ziet de Yellowstone-ranch waar de serie om draait als gestolen native American-land. Hij probeert hem dan ook terug te claimen van de Dutton-familie. In een interview gaat Birmingham in op het vijfde seizoen van de serie.

Yellowstone seizoen 5
In 2018 werd Yellowstone gelanceerd. We volgen voornamelijk de familie Birmingham en de patriarch, John Dutton, gespeeld door Kevin Costner. De clan is eigenaar van de ranch uit de titel.

De Yellowstone Dutton Ranch ligt aan het gelijknamige Yellowstone-park en het Broken Rock Indian Reservation en staat continu onder druk van belangen van buitenaf, evenals landontwikkelaars. Eerder dit jaar onthulde Paramount Pictures het vijfde seizoen in twee delen van elk zeven afleveringen uit te willen brengen.

Birmingham: "we hebben nog geen scenario's gezien", begon hij tegenover E! Online. Volgens hem heeft maker en bedenker Taylor Sheridan het nog druk met het ontwikkelen van de scripts.

Yellowstone zal dus nog even op zich laten wachten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stormtroopers op 'Obi-Wan Kenobi'-beelden
Series / Nieuws

Stormtroopers op 'Obi-Wan Kenobi'-beelden

Obi-Wan Kenobi komt er in rap tempo aan op Disney+: eind deze maand al.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nieuwe concept art van de serie Obi-Wan Kenobi geeft een nieuwe blik op de show. We zien onder meer Stormtroopers en Imperial Ships.

Voor het eerst in meer dan vijftien jaar, keert acteur Ewan McGregor terug in de rol van Obi-Wan Kenobi. De serie Obi-Wan Kenobi pikt de draad tien jaar na de gebeurtenissen in de film Star Wars: Revenge of the Sith op en dus ook na de tragische evolutie van Anakin Skywalker in Darth Vader. Obi-Wan waakt over een jonge Luke Skywalker op de planeet Tatooine.

Obi-Wan Kenobi-art
De eerste trailer voor Obi-Wan Kenobi werd enige weken geleden vrijgegeven en gaf ons de eerste blik in jaren op de oudere Obi-Wan van McGregor.

Dat niet alleen; ook zagen we iets van de nieuwe schurken en een hint op een nieuwe showdown met Darth Vader. De serie brengt Hayden Christensen terug als Darth Vader, maar heeft ook rollen voor Owen Lars-acteur Joel Edgerton en Beru Lars-actrice Bonnie Piesse.

Nieuwkomers zijn onder meer Kumail Nanjiani, Rupert Friend, Maya Erskine, Benny Safdie, Sung Kang en Moses Ingram, en nog heel wat anderen.

Total Film Magazine onthulde concept art:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote serie door Netflix gecanceld
Series / Nieuws

Grote serie door Netflix gecanceld

De serie Space Force met onder meer Steve Carell keert niet terug voor seizoen drie.

De serie Space Force met onder meer Steve Carell is na twee seizoenen stopgezet door Netflix. Dit weet de betrouwbare website Variety te melden.

Het tweede seizoen van de komedie, een re-team is tussen Carell en Greg Daniels, de maker van The Office, debuteerde op 18 februari. Seizoen twee van Space Force begint met generaal Mark Naird (Carell) en zijn underdog-team die hun waarde bewijzen aan een nieuwe regering terwijl ze omgaan met interpersoonlijke uitdagingen.

Samen met Carell speelden in Space Force-serie bekende namen als John Malkovich, Ben Schwartz, Tawny Newsome, Diana Silvers, Jimmy O. Yang en Don Lake. Bovendien speelde Lisa Kudrow de vrouw van Naird, Maggie Naird, in het eerste seizoen van de serie, waarin ook wijlen Fred Willard als zijn vader te zien was.

Slechts 17 afleveringen
Daniels en Norm Hiscock waren de co-showrunners van Space Force. De serie werd uitvoerend geproduceerd door Daniels, Carell, Hiscock, Howard Klein, Brent Forrester en Ken Kwapis.

Space Force ging in mei 2020 in première met het eerste seizoen van 10 afleveringen. De serie kreeg zeven afleveringen in seizoen 2.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt twee series nog voor deze verschijnen
Series / Nieuws

Netflix cancelt twee series nog voor deze verschijnen

Dino Daycare en Boons and Curses zien het daglicht niet op de streamer.

Gisteren werd duidelijk dat Netflix na twee seizoenen de stekker heeft getrokken uit de serie Space Force. Maar de streamingdienst heeft bij meer projecten het vertrouwen verloren.

The Hollywood Reporter heeft onthuld dat de dienst de productie van twee nieuwe animatieseries heeft stopgezet. De eerste serie die niet doorgaat is Dino Daycare, gemaakt door Jeff King. De serie werd in 2020 aangekondigd als onderdeel van de eerste reeks geanimeerde series van Chris Nee, bekend van Ada Twist, Scientist en Doc McStuffins.

Netflix heeft er ook voor gekozen om niet verder te gaan met Boons and Curses, een avonturenserie geïnspireerd Zuid-Azië. The Hollywood Reporter zegt dat "creatieve impasses bij beide serie hebben geleid tot de beslissing om ze te schrappen."

Dino Daycare en Boons and Curses
Dino Daycare zou plaatsvinden in een wereld waar dinosaurussen nog niet zijn uitgestorven en een zesjarige jongen helpt bij een kinderdagverblijf voor baby-dino's in alle soorten en maten.

Boons and Curses zou volgend jaar op Netflix verschijnen. Het verhaal zou gaan over een jonge krijger die het opneemt tegen een kwaadaardige heerser. De serie werd oorspronkelijk aangekondigd als onderdeel van een line-up met Aziatisch-Amerikaanse makers en hoofdrolspelers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-abonnees zijn boos na cancellen weer een serie
Series / Nieuws

Netflix-abonnees zijn boos na cancellen weer een serie

Space Force werd al na 2 seizoenen stopgezet, terwijl de serie nu echt zijn draai had gevonden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix sci-fi komedie Space Force werd geannuleerd deze week. De serie kreeg slechts twee seizoenen en kreeg geen derde seizoen, nadat het tweede seizoen niet de kijkcijfers opleverde waar men op gehoopt had.

Space Force werd in mei 2020 gelanceerd, toen grote delen van de wereld in lockdown verkeerden. De serie was gebaseerd op de echte Space Force van Amerikaans president Donald Trump. Het concept werd belachelijk gemaakt, maar tegelijk was er lof voor de individuen die er hard aan werkten.

Space Force
In Space Force speelde Steve Carell de hoofdrol van General Naird, de zojuist aangewezen Chief of Space Operations, die probeert de verwarring te doorstaan samen met collega's als Dr. Adrien Mallory (John Malkovich), media relations manager Anthony Scarapiducci (Ben Schwartz), Dr. Chan Kaifang (Jimmy O. Yang), Captain Angela Ali (Tawny Newsome) en zijn incompetente maar vriendelijke adjudant Brigadier General Bradley Gregory (Don Lake).

Space Force bracht Greg Daniels en Carell weer samen voor het eerst sinds The Office. De hoop van fans voor de serie was groot, maar het viel allemaal tegen.

Desondanks zijn fans boos dat de serie Space Force na twee seizoenen geannuleerd werd. Volgens hem waren de personages geweldig en lag er nog te veel van het plot wagenwijd open:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze twee series scoren enorm op HBO Max
Series / Nieuws

Deze twee series scoren enorm op HBO Max

HBO Max heeft met South Park en Game of Thrones grote hits in handen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Uit een nieuw bericht blijkt dat South Park en Game of Thrones in de Verenigde Staten de meest bekeken series op HBO Max waren in de maand maart.

South Park werd in 1997 gelanceerd en concludeerde recent zijn vijfentwintigste seizoen. Het is een van de langst lopende komedies op televisie en draait om een stel grofgebekte kinderen uit het kleine stadje South Park in Colorado. De serie doet het zowel bij critici als bij kijkers goed, zodanig dat men tot 2027 doorgaat met het maken van films en seizoenen.

Kijkcijfers op HBO Max
Net zo populair blijkt Game of Thrones. Die serie was lange tijd de best bekeken en meest besproken serie op televisie, wereldwijd! En ondanks een desastreus laatste seizoen, blijkt Game of Thrones nog altijd erg populair.

The Wrap weet namelijk te melden dat de series South Park en Game of Thrones enorm scoorden.

Kijkcijfers had men niet, maar het blijkt dat South Park 48,16 keer meer in trek was dan de andere series op HBO Max. En voor Game of Thrones geldt dat de serie 47,2 keer zo populair was. De nummer drie is Euphoria met 44,01 keer het gemiddelde.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ serie 'Moon Knight' blijkt geen hit
Series / Nieuws

Disney+ serie 'Moon Knight' blijkt geen hit

De kijkcijfers van Moon Knight blijven nog best achter vergeleken met de voorgangers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nielsen laat zien dat de Marvel Studios-serie Moon Knight het helemaal niet zo goed doet. De Disney+ serie werd een maand geleden gelanceerd, op 30 maart 2022.

De serie Moon Knight introduceert ons aan de superheld van Oscar Isaac, Moon Knight, die de mythische krachten van de Egyptische god van de maan, Khonshu, heeft. De zesdelige serie gaat op 4 mei zijn finale uitzenden, vlak voor de première van de nieuwste MCU-film, Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Moon Knight-kijkcijfers
Moon Knight doet het anders dan andere Marvel-series. Met mogelijk problematisch effect, want volgens the Hollywood Reporter blijkt dat de serie het helemaal niet zo sterk doet.

Nielsen meldt elke week weer hoe het ervoor staat met de kijkcijfers van televisieseries op streamingdiensten. Dat doet men een maand nadien, want dan zijn de cijfers van de streamingdiensten beschikbaar.

Deze week hebben we dus cijfers voor de periode van 28 maart 2022 tot en met 3 april 2022. Dat laat zien dat Moon Knight in de eerste week 418 miljoen minuten bekeken werd. Dat leidde tot de vijfde stek van die week.

Netflix pakte elk van de vier plekken daarboven. Met deze kijkcijfers is Moon Knight de slechtst presterende MCU-serie bij lancering.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.