'Star Trek: Strange New Worlds' onthult oorsprong Prime Directive

Star Trek: Strange New Worlds onthult iets nieuws

Star Trek: Strange New Worlds is net begonnen en duikt nu al diep in het canon.

Jim Pedd, 6 mei 2022 12:56

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De oorsprong van waarom Starfleet General Order 1 het Prime Directive genoemd wordt, wordt uitgelegd in de eerste aflevering van Star Trek: Strange New Worlds.
Star Trek: Strange New Worlds begint in het jaar 2259, jaren voordat James T. Kirk het commando over de USS Enterprise overneemt. De serie kijkt naar een nieuwe vijfjarige missie van galactische verkenning onder leiding van Christopher Pike.

Star Trek: Strange New Worlds
De eerste aflevering van Star Trek: Strange New Worlds is een reddingsmissie, waarbij Number One (a.k.a. Lt. Commander Una Chin-Riley) gered moet worden van de planeet Kiley 279, wat de grootste test voor Pike voor het in stand houden van General Order 1 wordt.

General Order 1 is het protocol van Starfleet dat non-interferentie met andere beschavingen regelt. Dat is nodig om te voorkomen dat pre-Warp beschavingen beïnvloed worden in hun ontwikkeling door andere soorten.

Immers zouden zeer geavanceerde technologieën ervoor kunnen zorgen dat de ontwikkeling heel anders zou kunnen lopen dan wanneer deze zijn natuurlijk beloop krijgt. General Order 1 is vaak gebroken, maar het bestaat toch als het Prime Directive.

Star Trek: Strange New Worlds laat zien dat dit komt uit de acties van Pike op Kiley 279. Admiral Robert April vertelt Pike, Spock en Number One dat het een andere naam heeft gekregen, namelijk het Prime Directive, om het belang ervan te benadrukken nu Pike de boel verbroken heeft.

Pike maakt nog de grap: "Dat blijft nooit hangen", maar helaas voor hem..
Bron: Screenrant

Lees meer over: Star Trek Strange New Worlds, Star Trek, Anson Mount, Paramount Plus

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws