Deze controversiële Netflix-serie is het begin van alle problemen

Controversiële Netflix-serie is het probleem

De serie Insatiable wordt aangewezen als schuldige voor de huidige problemen.

Jim Pedd, 10 mei 2022 07:54

Het verhaal gaat dat de recente issues van Netflix allemaal herleid kunnen worden tot de keuze om de controversiële serie Insatiable te bestellen.
2022 was een van de ergste jaren voor Netflix. In het eerste kwartaal verloor de streamingdienst 200.000 abonnees en werd 50 miljard dollar van de marktwaarde geveegd. Experts denken dat de streamingdienst in een vreselijke periode gaat belanden en in juli nog eens twee miljoen abonnees kwijt is.

De hoeveelheid content
Velen wijzen de vinger niet op een terugname van kwaliteit, maar toename van hoeveelheid content die zijn debuut maakt.

Netflix was ooit het thuis van series als House of Cards, Orange is the New Black en Stranger Things. Drie series die voortkwamen uit het brein van contentchef Cindy Holland, die veel goede resultaten boekte in haar tijd. Maar ze vertrok in 2020 toen Ted Sarandos vertelde haar rivaal Bela Bajaria liever aan boord te hebben.

Dat leidde volgens een stuk in THR tot een probleem tussen de twee vrouwen. Bajaria besloot om Insatiable te laten maken, ook al had Holland de serie afgewezen.

Volgens THR leidde dat tot "het begin van de Walmart-izering" van Netflix en zorgde het voor een "slechte moraal en chaos". Dat Sarandos een serie groen licht gaf omdat een bepaald team dat wilde, terwijl een ander team het had afgewezen, werd door personeel gezien als "een vreselijk ding".

De serie Insatiable was ook vreselijk slecht, zat vol stereotypes en vervelende verhaallijnen. Het gebrek aan kwaliteitscontrole zou daarmee begonnen zijn en geleid hebben tot bredere problemen bij Netflix, dat nog zeker hits maakt, maar niet meer zo'n series met een cultstatus.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Insatiable, Netflix, Problemen

Populair nieuws