Netflix zet speciale spin-off van 'Stranger Things' online

Netflix onthult eigen parodie op 'Stranger Things'

Maleisische kinderen worden geconfronteerd met een aan koekjes verslaafde Demogorgon.

Bram de Groot, 12 mei 2022 19:36

Voorafgaand aan de start van Stranger Things seizoen vier heeft Netflix een draai gegeven door de plot van de fantasyserie en dat voor bepaalde feestdagen in Maleisië.
De streaminggigant heeft gisteren de parodie Kampung Things op de populaire sci-fi horrorserie geüpload naar YouTube. De negen minuten durende video volgt vier kinderen uit Kuala Lumpur. Daud, Dani, Praba en Yen Wai uit een rustig dorp proberen zich tijdens Hari Raya te vermaken.

Opvallende Stranger Things-parodie
De zaken nemen een sinistere wending wanneer Dani verdwijnt terwijl hij een spel speelt met andere kinderen, waarbij hij een kruimelspoor achterlaat van kuih bangkit, een veelvoorkomend gebakken snoepje tijdens het Hari Raya-seizoen.

De kinderen komen een gloeiend rood portaal tegen dat hen naar een Upside Down van het dorp leidt, waar ze een vreemd kind tegenkomen dat Isabelas heet. Haar naam is een woordspeling op het Maleisische woord 'sebelas', wat het getal 11 betekent.

Ze vertelt hen dat Dani is meegenomen door de Demogorgon, die verslaafd is aan de smaak van Kuih Bangkit, en kinderen ontvoert als het niet genoeg heeft gehad. De vier moeten in een race tegen de klok genoeg kuih bangkit bakken om de Demogorgon te verleiden.


Deze Hari Raya-parodie op Stranger Things komt voorafgaand aan de release op 27 mei van het eerste deel van het vierde seizoen van de show. Het tweede deel van het seizoen komt op 1 juli uit.Bron: Netflix

Lees meer over: Stranger Things, Netflix, Dacre Montgomery, Sadie Sink

Populair nieuws