search

Ons nieuws van donderdag 12 mei 2022

Netflix zet speciale spin-off van 'Stranger Things' online
Series / Nieuws

Netflix zet speciale spin-off van 'Stranger Things' online

Maleisische kinderen worden geconfronteerd met een aan koekjes verslaafde Demogorgon.

Voorafgaand aan de start van Stranger Things seizoen vier heeft Netflix een draai gegeven door de plot van de fantasyserie en dat voor bepaalde feestdagen in Maleisië.

De streaminggigant heeft gisteren de parodie Kampung Things op de populaire sci-fi horrorserie geüpload naar YouTube. De negen minuten durende video volgt vier kinderen uit Kuala Lumpur. Daud, Dani, Praba en Yen Wai uit een rustig dorp proberen zich tijdens Hari Raya te vermaken.

Opvallende Stranger Things-parodie
De zaken nemen een sinistere wending wanneer Dani verdwijnt terwijl hij een spel speelt met andere kinderen, waarbij hij een kruimelspoor achterlaat van kuih bangkit, een veelvoorkomend gebakken snoepje tijdens het Hari Raya-seizoen.

De kinderen komen een gloeiend rood portaal tegen dat hen naar een Upside Down van het dorp leidt, waar ze een vreemd kind tegenkomen dat Isabelas heet. Haar naam is een woordspeling op het Maleisische woord 'sebelas', wat het getal 11 betekent.

Ze vertelt hen dat Dani is meegenomen door de Demogorgon, die verslaafd is aan de smaak van Kuih Bangkit, en kinderen ontvoert als het niet genoeg heeft gehad. De vier moeten in een race tegen de klok genoeg kuih bangkit bakken om de Demogorgon te verleiden.



Deze Hari Raya-parodie op Stranger Things komt voorafgaand aan de release op 27 mei van het eerste deel van het vierde seizoen van de show. Het tweede deel van het seizoen komt op 1 juli uit.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere trailer voor serie 'Resident Evil' van Netflix
Series / Nieuws

Duistere trailer voor serie 'Resident Evil' van Netflix

Deze compleet nieuwe verfilming speelt zich in zowel de jaren 2022 en 2036.

Netflix heeft de teaser trailer voor zijn live-action zombie-dramaserie Resident Evil online gezet. Uiteraard is dit een volgende verfilming van de populaire videogame die eerder werd verfilmd voor het witte doek.

Het verhaal speelt zich af in zowel 2022 als 2036, een periode van veertien jaar nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte. Jade Wesker (Ella Balinska / Tamara Smart) vecht om te overleven in een wereld die wordt overspoeld door bloeddorstige geïnfecteerde en krankzinnige wezens.

Enorm bloedbad in Resident Evil-serie
In het enorme bloedbad wordt ze achtervolgd door haar verleden in New Raccoon City, door haar vaders (Lance Reddick) huiveringwekkende connecties met de Umbrella Corporation, maar vooral door wat er met haar zus Billie (Adeline Rudolph / Siena Agudong) is gebeurd.

Andrew Dabb (Supernatural) fungeert als showrunner van de serie, die geheel los staat van de speelfilm Resident Evil: Welcome to Raccoon City van vorig jaar.

Resident Evil zal op 14 juli wereldwijd debuteren op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Kamala Khan andere krachten krijgt in 'Ms. Marvel'
Series / Nieuws

Waarom Kamala Khan andere krachten krijgt in 'Ms. Marvel'

Kamala Khan krijgt andere krachten in de Ms. Marvel-serie dan we van de comics gewend zijn, maar misschien is dat maar beter.

Kamala Khan, ook wel bekend als Ms. Marvel, krijgt binnenkort een tv-serie op Disney Plus. Het personage krijgt echter andere krachten dan we gewend zijn uit haar comics, wat volgens de maker van het personage een goed idee was.

Het personage Ms. Marvel is nog een vrij recente toevoeging aan het grote scala aan superhelden van Marvel. Ze verscheen voor het eerst in een comic in 2013. Ms. Marvel, met de echte naam Kamala Khan, is onder andere gecreëerd door Sana Amanat.

Superkrachten Ms. Marvel
Amanat werkt ook aan de aankomende Disney Plus-serie Ms. Marvel, waarin het personage andere superkrachten zal hebben dan in de comics. Amanat begrijpt dat fans hier bezorgd over zijn, maar legt uit dat dit de juiste keuze is.

Zo geeft ze aan dat ze met Ms. Marvel op Disney Plus een "groter verhaal" willen vertellen, en dat haar nieuwe powers er cinematisch beter uit gaan zien. "We pakken de elementen die haar er enigszins gestoord uit laten zien, maar tevens erg cool. Ik denk dat het bekend voor zal komen voor mensen, maar tegelijkertijd anders op een unieke manier."

Het eerste seizoen van Ms. Marvel is vanaf 8 juni op Disney Plus te checken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bekende 'Star Wars'-figuren keren terug in serie 'Andor'
Series / Nieuws

Deze bekende 'Star Wars'-figuren keren terug in serie 'Andor'

Langzaam beginnen de geruchten over de aankomende 'Star Wars'-serie binnen te stromen.

Over de nieuwe Disney Plus-serie Andor is nog niet veel naar buiten gebracht, maar voorzichtig worden er al enkele vermoedens bevestigd. Death Troopers en Mudtroopers, bekend uit eerdere films, zullen ten eerste te vinden zijn in de nieuwe reeks.

Andor is een nieuwe Star Wars-serie die beloofd uit te komen in 2022 op Disney Plus. Het zal functioneren als een prequel-serie voor Star Wars: Rogue One, waarbij we de avonturen volgen van Cassian Andor tijdens de formerende jaren van de 'Rebellion'.

De 'bad guys'
Death Troopers zijn de in zwart geklede elite van de Stormtroopers, die normaliter in wit verschijnen. De populariteit van de Death Troopers ging door het dak na het uitkomen van Star Wars: Rogue One. Aangezien Andor een prequel zal zijn van de film is het dus geen verrassing dat zij opnieuw te vinden zullen zijn.

De Mudtroopers, of Swamp Troopers, zijn te zien geweest in Solo: A Star Wars Story. Op IMDb is ook al te vinden dat er Mudtroopers zijn gecast voor de nieuwe serie, dus ze zullen zeker te vinden zijn in de serie.

De slecht schietende soldaten zijn op zeker vlak enkel decor voor het grotere verhaal, dat zich zal gaan ontwikkelen rondom Cassian Andor. Maar toch is het goed om te weten dat langzaam maar zeker de makers van de serie steeds meer naar buiten willen gaan brengen over datgene waar de Troopers op aan het mikken zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Obi-Wan Kenobi-acteur Ewan McGregor verdedigt 'Star Wars'-prequels
Series / Nieuws

Obi-Wan Kenobi-acteur Ewan McGregor verdedigt 'Star Wars'-prequels

De Star Wars-prequels worden niet door iedereen leuk gevonden, maar Obi-Wan Kenobi-acteur Ewan McGregor verdedigt ze.

De Star Wars-prequels zijn op zijn minst controversieel te noemen. Toen ze uitkwamen vonden veel fans van de populaire franchise de films maar niets, hoewel de jongere doelgroep er mee wegliep. Zo ziet Obi-Wan Kenobi-acteur Ewan McGregor dat, tenminste.

In een recent interview heeft McGregor het over de prequels. Hij geeft aan dat veel jonge kijkers ervan hielden, maar dat we daar destijds niet veel van meekregen. Nu, vele jaren later, horen we pas van deze generatie.

De Star Wars-prequels
Dit is de exacte quote van McGregor: "Wat we toen niet hoorden is van de mensen van jouw leeftijd, jouw generatie. Die mensen houden nu enorm van de films, maar het heeft vijftien jaar geduurd voordat we hier achter kwamen. Het is erg leuk, en het heeft mijn relatie met Star Wars veranderd. Het is anders daardoor, denk ik. We hebben er echt ons hart en ziel ingestopt, en ze waren erg lastig om te maken."

Daarna legt McGregor nog verder uit waarom de prequels zo lastig waren om te maken. Zo geeft hij aan dat ze veel tijd doorbrachten voor een green screen, omdat de film voor een groot gedeelte met CGI is gemaakt.

Eerder gaf McGregor al aan dat hij de prequels onlangs opnieuw heeft gekeken om zich voor te bereiden op Obi-Wan Kenobi, de Disney Plus-serie die 27 mei van start gaat. Voor deze miniserie keert McGregor terug als het geliefde personage.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Episch lightsaber-duel komt eraan in serie 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Episch lightsaber-duel komt eraan in serie 'Obi-Wan Kenobi'

Hayden Christensen (Anakin Skywalker) stelt hoge verwachtingen over de gevechten, die in de nieuwe 'Star Wars'-serie gaan plaatsvinden

Met nieuwe technologieën en ideeën belooft Obi-Wan Kenobi een prachtig volgend hoofdstuk te worden in het Star Wars-universum. Acteur Hayden Christensen, bekend van zijn vertolking als jongere Anakin, spreekt in een interview over terugkeren naar het universum 'far far away' en over, natuurlijk, het duelleren met lightsabers.

Volgens Christensen zullen de aankomende duellen met lightsabers, of lichtzwaarden, nog het meest lijken op die uit de prequels. Dit vertelde hij tijdens een interview met Total Film. Zal dit dan ook nogmaals plaatsvinden tussen Anakin Skywalker/Darth Vader en zijn oude meester Obi-Wan Kenobi?

Daarover laat Christensen nog niet veel los, maar wel over de kwaliteit van de gevechten. Die zullen veel meer lijken op de dynamische gevechten uit de prequels dan de wat statische gevechten uit de originele trilogie.

Hij vertelt: "De hele ervaring was nogal surrealistisch. Alleen al terugkomen na zo'n lange tijd. Het is een enorm unieke kans, waarbij zowel Ewan en ik bijzonder dankbaar voor zijn."

Over het oppakken van zijn oude rol zegt hij: "Het was geweldig. Het is zo'n eer om dat pak aan te mogen trekken… Ik ben gewoon heel enthousiast om binnen te komen en Darth Vader te spelen op dit punt in de tijdlijn, omdat het voelt als een natuurlijke voortzetting van het eerdere karakter. Dat betekent erg veel voor me."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sophie Turner door haar rol als Sansa Stark mogelijk getraumatiseerd voor het leven
Series / Nieuws

Sophie Turner door haar rol als Sansa Stark mogelijk getraumatiseerd voor het leven

In een interview deelt Turner haar gevoelens over hoe het was om als kind een van de meest traumatische rollen te moeten spelen in de recente seriegeschiedenis.

Niemand zal ontkennen dat Game of Thones een serie is met vele gruwelijke momenten voor meerdere personages. Zeker Sansa Stark, gespeeld door Sophie Turner, zat het niet mee. Nu deelt zij hoe zij om heeft leren gaan met het spelen van een rol, die seizoen na seizoen trauma's te verduren heeft gekregen.

Na drie jaar blikt de actrice terug op de serie, die haar leven heeft vervormd. De hitserie Game of Thones is gebaseerd op de bekende fantasyreeks A Song of Ice and Fire en lanceerde haar eerste seizoen in 2011. Het einde van een tijdperk was bereikt in 2019 met het laatste en achtste seizoen, die misschien nog wel het meest controversieel werd van allemaal door een verbazingwekkend gebrek aan kwaliteit.

Sansa Stark hebben we al leren kennen vanaf seizoen 1, waarna het er ook niet beter voor komt te staan voor haar. In het eerste seizoen wordt ze als de dochter van Ned Star, heer van Winterfell, verloofd met kroonprins Joffrey Lannister. Haar eerste trauma werd de executie van haar wolf en huisdier Lady.

Even later dwong Joffrey haar om naar de onthoofding van haar eigen vader te kijken ondanks zijn eerdere belofte om genade te tonen. De verbale en fysieke mishandeling van Joffrey kende bijna geen einde, tot op het punt dat zij gedwongen werd met Tyrion Lannister te trouwen.

In latere seizoenen gaat het nog meer bergafwaarts voor Sansa, wanneer zij verkracht en misbruikt wordt door Ramsay Bolton. Dit dwong haar tot het punt om bijna zelfmoord te plegen. Uiteindelijk kwam Sansa na een lange strijd erbovenop en werd zij gekroond tot Koningin van het Noorden, maar tegen welke prijs?

Het spelen van Sansa
In een interview met The Cut sprak Turner met Jessica Chastain over haar ervaringen bij Game of Thones. Ze zegt veel lol te hebben gehad, maar ook dat het een rol was die loeizwaar was om te spelen.

Turner: "Als je opgroeit tijdens een serie zoals 'Game of Thrones' is het materiaal zo zwaar dat je een 'coping mechanism' ervoor moet ontwikkelen om gewoon lol te blijven hebben tussen de takes door en niet getraumatiseerd te worden."

Ze vervolgt: "Ik weet zeker dat er wel wat symptomen van trauma aan zitten te komen. Op die leeftijd kon ik nog niet goed verwerken wat er allemaal gebeurde. Tijdens de eerste jaren was mijn moeder er altijd bij, dus zij was heel behulpzaam en gaf me soms snacks."

Ze sluit enigszins beschaamd af: "Ik weet niet wat het was, maar ik voelde me als een tienjarige tijdens de eindmusical wanneer iemand naar de set kwam. Ik voelde me zo gegeneerd erdoor."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' seizoen 2 komt sneller dan je denkt!
Series / Nieuws

'Loki' seizoen 2 komt sneller dan je denkt!

Tom Hiddleston begint bijna met de opnames van Loki seizoen 2.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is bijna een jaar verstreken sinds de aanvaring van Loki met He Who Remains. Daardoor barstte aan het einde van de serie Loki de tijdlijn volledig open.

De God of Mischief keert blijkbaar snel terug op Disney+. Volgens Production List beginnen de opnames van Loki seizoen 2 in juni. Specifiek op 6 juni in Londen.

Loki
Het eerste seizoen van Loki pikte de draad direct na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame op. Een variant van het personage van Tom Hiddleston gebruikte de Tesseract om te ontkomen aan gevangenschap door de Avengers.

Helaas leidden zijn pogingen om te ontkomen tot een botsing met de Time Variance Authority. Loki moest voor hen werken om een variant te vinden, waar hij aan meewerkte tot hij erachter kwam dat de TVA niet is wat het leek.

Loki is de enige live-action Marvel Studios-serie op Disney+ die een tweede seizoen gekregen heeft. Schrijver Michael Waldron is terug als uitvoerend producent, niet als voornaamste schrijver. Dat is nu Eric Martin, die de vierde aflevering van seizoen 1 schreef en meeschreef aan de seizoensfinale.

Marvel Studios heeft nog niet bekend gemaakt wanneer Loki seizoen 2 te zien zal zijn. De opnames beginnen nu al, waarmee de serie in 2023 te zien zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Percy Jackson'-fans discrimineren nieuwe hoofdrolspeelster
Series / Nieuws

'Percy Jackson'-fans discrimineren nieuwe hoofdrolspeelster

De serie Percy Jackson and the Olympians blijkt te maken te hebben met vervelende fans.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Percy Jackson-actrice Alexandra Daddario voegt zich bij schrijver Rick Riordan. Ze steunt Leah Jeffries, de jonge actrice die net onthuld is als Annabeth Chase, in de Disney+-serie Percy Jackson and the Olympians.

Op 10 mei plaatste Riordan een blog waarin hij mensen veroordeelt "die een kind pesten", nadat bleek dat de 12-jarige actrice enorm gepest wordt. Jeffries heeft een donkere huid en speelt het personage dat als wit omschreven wordt ind e werken van Riordan.

Percy Jackson and the Olympians
Actrice Daddario speelde Annabeth in de twee films de rol van Annabeth. "Leah Jeffries wordt een geweldige Annabeth!" schrijft Daddario op haar Twitter-account in reactie op de online kritiek die geleverd wordt op de actrice.

Op Instagram Live meldde Jeffries dat de online ontvangst van haar casting als Annabeth geleid heeft tot een ban op TiKTok.

"Mijn TikTok is gebanned. Ik denk omdat al die mensen die mij niet willen zien als Annabeth of iets, letterlijk mijn account offline hebben gehaald. Nu heb ik geen TikTok-account meer. Maar dat gaat ons niet tegenhouden!"

Check hieronder het bericht op Twitter:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
ABC schrapte een nieuwe 'Modern Family'-serie
Series / Nieuws

ABC schrapte een nieuwe 'Modern Family'-serie

Modern Family zou kunnen leiden tot een nieuwe serie, maar die komt er toch niet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na het einde van Modern Family lanceerde ABC bijna een spin-off. Maar blijkbaar kreeg het netwerk het toch niet voor elkaar een pilot te maken.

Dat vertelde acteur Jesse Tyler Ferguson onthulde dat tijdens Watch What Happens Live with Andy Cohen deze week. Ferguson vertelde over zijn decennium bij de sitcom, en onthulde wat hij mee had genomen van de set en hoe de cast nog altijd communiceert (net als elke grote cast, communiceren ze nog altijd in een overvolle WhatsApp-groep).

Modern Family
De spin-off zou gedraaid hebben om Mitchell en Cam en hun dochter Lily, en hun nieuwe baby, terwijl ze een nieuw hoofdstuk van hun leven beginnen in Missouri. Daar verhuisden ze naartoe nadat Cam en positie als coach van een football-team op een college geaccepteerd had.

"Er werd over gesproken," aldus Ferguson. "Ik geloof dat het netwerk er tegen besloot. Dat heb ik nooit eerder gezegd."

Ferguson weet niet waarom de spin-off uiteindelijk niet besteld werd, behalve dat het netwerk wellicht vond dat het tijd was voor een break.

"Ik denk dat ze gewoon zich af zaten te vragen of dit de juiste familie om dit verhaal mee te vertellen. Ik denk dat ze dachten: we zijn nu 11 jaar onderweg en het is tijd om een andere richting op te gaan."

Wellicht dat Modern Family ooit toch een spin-off krijgt dan!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mayans MC' doodt een van zijn hoofdrolspelers
Series / Nieuws

'Mayans MC' doodt een van zijn hoofdrolspelers

Mayans MC neemt afscheid van een van zijn belangrijkste personages tot nu toe.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vierde seizoen van Mayans M.C. bouwt rustig aan op naar een enorme oorlog met de Sons of Anarchy. De zaadjes voor dat conflict werden eind vorig seizoen al geplant.

De dood van Montez leek alle goodwill te vernietigen die opgebouwd was tussen Jax en Alvarez aan het einde van Sons of Anarchy. De meeste advertenties van seizoen 4 van Mayans M.C. focustten zich op de komende oorlog. Vijf afleveringen onderweg, is de oorlog begonnen en het eerste slachtoffer gevallen.

Mayans M.C.
In de vorige aflevering van de serie Mayans M.C. werd Coco door Alvarez naar Oakland gestuurd, in een poging om een brug te vormen tussen de verschillende Mayans-groepen, tijdens het vieren van gevallen broeders.

Aan het einde van de nieuwe aflevering, Death of the Virgin, keek Coco naar het vuurwerk buiten het clubhuis in Oakland. Coco wordt daar doorgeschoten door een groep Sons. Het laatste frame toont hem met twee kogelgaten in zijn rug, en open ogen. Duidelijk dood.

Coco is het tweede hoofdpersonage van Mayans M.C., na Riz in seizoen 2. Helaas had Coco het erg zwaar de afgelopen tijd, en leek hij juist de goede kant op te gaan.

Mayans M.C. kan je zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.