'Resident Evil'-games zijn achtergrondverhaal voor Netflix-serie

'Resident Evil'-games zijn achtergrond voor serie

Fans van de games hoeven zich geen zorgen te maken: er is gewoon een connectie tussen de serie en de spellen.

Zilko Tarici, 13 mei 2022 om 13:21

Gisteren zagen we de eerste trailer voor de Resident Evil-serie die deze zomer via Netflix beschikbaar wordt gesteld. Veel fans merkten op dat de serie vrijwel op geen enkel front een connectie te hebben met de games, maar volgens showrunner Andrew Dabb is niets minder waar.
Dabb, die ook dienst doet als uitvoerend producent van de serie, heeft laten weten dat de voorgaande films geen enkele connectie hebben met de serie, maar dat de games wel degelijk als canon worden beschouwd. Dabb legt uit wat hij daarmee bedoelt:

"De games zijn ons achtergrondverhaal. Alles wat er in de games is gebeurd bestaat in deze wereld. Het dorp is er bijvoorbeeld. Dat gaan we misschien pas zien in seizoen 5, maar het is onze wereld, dus we kunnen ermee spelen hoe we willen.

Alles in de games dient als achtergrondverhaal voor de serie. Maar we doen het rustig aan. We gaan niet al in aflevering drie de Redfields introduceren en in aflevering vier Leon. Fans willen dat misschien wel gelijk zien, maar wij willen je eerst meenemen in onze reis. Daarna zullen we verschillende locaties en aspecten uit de mythologie aanstippen."


Over het verhaal van de serie is nog maar weinig bekend, maar fans van de franchise zullen gerustgesteld zijn door het feit dat de games nauw verbonden zijn met de serie.
Bron: Comicbook

Lees meer over: Resident Evil, Lance Reddick, Netflix, Tara Smart, Adelina Rudolph

Populair nieuws