search
Eerste blik op de nieuwe Lucifer in de Netflix-serie 'The Sandman'
Series / Foto's

Eerste blik op de nieuwe Lucifer in de Netflix-serie 'The Sandman'

Actrice Gwendoline Christie uit Game of Thrones volgt Tom Ellis op.

Netflix heeft de eerste beelden onthuld van actrice Gwendoline Christie (Game of Thrones) als Lucifer in de aankomende serie The Sandman. De beelden zijn te zien in de trailer voor Netflix Geeked Week 2022.

Christie speelt technisch gezien dezelfde Lucifer Morningstar die Tom Ellis speelde in de Lucifer-serie, aangezien die werelden met elkaar verbonden zijn. Lucifer verscheen voor het eerst in The Sandman-strips als de heerser van de hel voordat hij naar de aarde vertrok, op basis waarvan de spinoff-stripboekreeks Lucifer verscheen.

De scène in de trailer komt rechtstreeks uit de strips, als Dream (Tom Sturridge) naar de hel moet reizen om een "‹"‹van zijn ontbrekende machtsartefacten terug te winnen.Neil Gaiman, de schrijver van The Sandman, legde al eens uit waarom er een nieuwe acteur aangetrokken is in de rol van Lucifer in plaats van Tom Ellis terug te halen.

"De theologie en kosmogonie van Lucifer is ver verwijderd van die van Sandman," zei Gaiman in antwoord op de vraag van een fan. "Het personage is 'geïnspireerd door' Sandman, maar je kunt de Lucifer-versie niet gemakkelijk achteraf aanpassen om terug te gaan naar Sandman, als je begrijpt wat ik bedoel. Het leek gemakkelijker en leuker om de Sandman-versie van Lucifer te hebben."

The Sandman verschijnt ergens dit jaar op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen