search

Ons nieuws van dinsdag 17 mei 2022

'Spider-Man'-regisseur gaat nieuwe 'Star Wars'-serie maken
Series / Nieuws

'Spider-Man'-regisseur gaat nieuwe 'Star Wars'-serie maken

Topregisseur Jon Watts, maker van de laatste trilogie van 'Spider-Man', zal de regisseur worden van een nieuwe 'Star Wars'-serie.

In februari waren er al geruchten aan het rondwaren dat Jon Watts in aanmerking kwam als regisseur voor de nieuwe Star Wars-serie van Disney. Een nieuwe rapportage heeft de benoeming nu bevestigd.

Jon Watts is een veelgeprezen regisseur uit Hollywood, die met de laatste drie Spider-Man-films zichzelf behoorlijk heeft bewezen.

Hij is ook een drukbezet man. Naast de nieuwe Disney-serie is hij ook bezig met een film, waarin George Clooney en Brad Pitt opnieuw samen op beeld te zien zijn. Hiervoor gebeurde dat onder andere in de Oceans-filmreeks. Ook produceert Watts een nieuwe film in de Final Destination-serie voor New Line Cinema en HBO Max.

Nieuwe content voor het Star Wars-universum
Lucasfilm heeft over het plot van de aankomende serie nog niks laten weten, maar Variety Fair wist ogenschijnlijk al genoeg. In hun rapport stond het volgende.

Variety Fair: "De show vindt plaats in de tijd na 'Return of the Jedi,' wanneer de Empire net gevallen is… Het plot blijft voor nu nog geheim. De film zal worden gemaakt door regisseur Jon Watts and schrijver Chris Ford, die 'Spider-Man: Homecoming' voor Marvel heeft geschreven."

Ze vervolgen: "Binnen Lucasfilm wordt de show omschreven als eem galactische versie van klassieke Amblin coming-of-age films uit de jaren tachtig.".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult eerste beelden vele nieuwe series
Series / Nieuws

Netflix onthult eerste beelden vele nieuwe series

Geeked Week komt er weer aan: Van The Sandman tot Stranger Things.

Netflix heeft onthuld dat van 6 tot en met 10 juni de volgende editie van Geeked Week zal plaatsvinden, het grootse online evenement van een week waarin nieuws, foto's en trailers worden gedeeld over onder meer de fanfavoriete films en tv-programma's van de streamer.

Op maandag 6 juni zal er veel nieuws verschijnen over de live-actieserie van Netflix, dinsdag 7 juni zijn het de films van Netflix, woensdag 8 juni richt zich op animatie, donderdag 9 juni is volledig gewijd aan Stranger Things en vrijdag 10 juni zal Netflix zijn exclusieve games aankondigen.

Je kunt updates verwachten over nieuwe seizoenen en series zoals The Umbrella Academy, The Witcher, The Sandman en Resident Evil. Ook krijg je waarschijnlijk veel te horen over de films The Gray Man en de vervolgen op Red Notice.

Trailer voor Geeked Week
Bekijk hieronder de trailer van het evenement waarin je gave eerste beelden ziet uit bijvoorbeeld The Sandman en nog veel meer series.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe Marvel-serie 'She-Hulk' zou een zooitje zijn
Series / Nieuws

De nieuwe Marvel-serie 'She-Hulk' zou een zooitje zijn

Nieuwe geruchten over She-Hulk zijn niet bepaald hoopvol te noemen.

Uiteraard moet onderstaande met een korreltje zout genomen worden, aangezien we wel vaker negatieve berichtgeving zien die uiteindelijk niet of slechts beperkt waar blijkt te zijn. Dit keer zou het een zooitje zijn bij de Marvel-serie She-Hulk.

She-Hulk, met Primetime Emmy-winnaar Tatiana Maslany (Orphan Black; Stronger) in de hoofdrol, is een opvallende serie van Disney+ en Marvel Studios. Niet alleen omdat er heel wat Marvel Cinematic Universe-connecties in de serie zitten, maar ook omdat de serie omschreven wordt als een komedie.

Jeff Sneider van The Ankler zei eerder dat er heel wat problemen waren tijdens de productie. "Ik heb geen goede dingen van achter de schermen gehoord," aldus Sneider. Dit zou kunnen verklaren waarom de serie later lijkt te verschijnen dan gepland.

She-Hulk een puinhoop?
Nu is er het bericht van voormalig The Hollywood Reporter-redacteur en mede-oprichter van Puck Matthew Belloni dat bovenstaande bevestigt. Ook hij meldt nu dat het achter de schermen "een puinhoop" is.

Belloni: "Het aanstaande She-Hulk is naar verluidt een puinhoop. Ik heb gehoord - zelfs met Mark Ruffalo in een kleine rol - dat de serie net als Ms. Marvel een grote test voor fans. Niemand zegt dat Marvel's tv-output in de problemen zit, maar het is iets om in de gaten te houden."

De inzet voor She-Hulk is groot, aangezien het personage gezien kan worden als de opvolger van de Hulk a.k.a. Bruce Banner (Mark Ruffalo) die dus ook kort in de serie te zien is.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op de nieuwe Lucifer in de Netflix-serie 'The Sandman'
Series / Foto's

Eerste blik op de nieuwe Lucifer in de Netflix-serie 'The Sandman'

Actrice Gwendoline Christie uit Game of Thrones volgt Tom Ellis op.

Netflix heeft de eerste beelden onthuld van actrice Gwendoline Christie (Game of Thrones) als Lucifer in de aankomende serie The Sandman. De beelden zijn te zien in de trailer voor Netflix Geeked Week 2022.

Christie speelt technisch gezien dezelfde Lucifer Morningstar die Tom Ellis speelde in de Lucifer-serie, aangezien die werelden met elkaar verbonden zijn. Lucifer verscheen voor het eerst in The Sandman-strips als de heerser van de hel voordat hij naar de aarde vertrok, op basis waarvan de spinoff-stripboekreeks Lucifer verscheen.

De scène in de trailer komt rechtstreeks uit de strips, als Dream (Tom Sturridge) naar de hel moet reizen om een "‹"‹van zijn ontbrekende machtsartefacten terug te winnen.



Neil Gaiman, de schrijver van The Sandman, legde al eens uit waarom er een nieuwe acteur aangetrokken is in de rol van Lucifer in plaats van Tom Ellis terug te halen.

"De theologie en kosmogonie van Lucifer is ver verwijderd van die van Sandman," zei Gaiman in antwoord op de vraag van een fan. "Het personage is 'geïnspireerd door' Sandman, maar je kunt de Lucifer-versie niet gemakkelijk achteraf aanpassen om terug te gaan naar Sandman, als je begrijpt wat ik bedoel. Het leek gemakkelijker en leuker om de Sandman-versie van Lucifer te hebben."

The Sandman verschijnt ergens dit jaar op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The best show of 2021' (Rolling Stone) krijgt nieuw seizoen
Series / Nieuws

'The best show of 2021' (Rolling Stone) krijgt nieuw seizoen

De serie 'For All Mankind' van Apple TV krijgt een derde seizoen.

De scifi-serie For All Mankind wordt door hoog en laag gewaardeerd. Nu brengt Apple TV de trailer uit voor het derde seizoen, dat binnenkort zal verschijnen op het streamingplatform.

De serie verhaalt over een alternatieve tijdlijn, die twintig jaar na de maanlanding had kunnen plaatsvinden. De 'space race' is nooit geëindigd, en in plaats van Elon Musk is nu de VS hard bezig met de Marsmissie een realiteit te maken.

Natuurlijk kan in deze race de Sovjet Unie niet gemist worden als waardige tegenstander in de ruimte gedurende de Koude Oorlog, maar ook andere partijen dienen zich aan om zich te mengen in de race naar de rode planeet.

Het nieuwe seizoen
De serie wordt gemaakt door Emmy-winnaar Ronald D. Moore, Matt Wolpert en Ben Nedivi. De eerste aflevering staat ons te wachten op 10 juni 2022 op Apple TV+. Elke vrijdag zal een nieuwe aflevering volgen tot en met 12 augustus, wat betekent dat ons 10 afleveringen te wachten staan.

Voor wie er benieuwd is geworden staan de eerste twee seizoenen van de serie nog op Apple TV+ om te bekijken. Hieronder is alvast de trailer te zien voordat in juni het nieuwe seizoen online komt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeff Bridges (The Big Lebowski) krijgt eigen, grimmige serie
Series / Nieuws

Jeff Bridges (The Big Lebowski) krijgt eigen, grimmige serie

The Dude is terug, maar een stuk minder komisch dan we van hem gewend zijn.

Jeff Bridges is vereeuwigd door zijn rol als 'The Dude' in de cultfilm The Big Lebowski met een behoorlijke dosis aan wereldfaam en memes. Nu krijgt hij zijn eigen serie, waarin hij een volledig ander personage zal spelen dan de beroemde hippie. Een nieuwe trailer van de serie geeft een eerste impressie.

Jeff Bridges heeft ook andere mooie rollen gespeeld tijdens zijn carrière. Hij is ook te zien geweest in de Tron-serie, Wildball en als oude cowboy in True Grit.

Hondenliefhebber
The Old Man zal de eerste verschijning van Bridges zijn op televisie. Jonathan E. Steinberg en Robert Levine, de makers van Black Sails, adapteren het verhaal van de gelijknamige roman, geschreven door Thomas Perry.

In de nieuwe trailer van The Old Man is Briges niet te zien als cowboy maar als de ex-agent Dan Chase met twee Rottweilers. Sinds hij weg is bij de CIA leeft hij een onzichtbaar bestaan, totdat een huurmoordenaar zijn opwachting maakt. Er staat Dan niks anders te wachten dan zijn verleden in de ogen te kijken.

Ook andere bekende namen zullen in de serie te zien zijn, waaronder Amy Brenneman, bekend uit The Leftovers, Faran Tahir uit 12 Monkeys en Alia Shawkat, die men kan hebben gezien in Search Party.

Bekijk de trailer van de serie hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voor deze acteur waren de opnames van 'The Umbrella Academy' een "uitputtende" transformatie
Series / Nieuws

Voor deze acteur waren de opnames van 'The Umbrella Academy' een "uitputtende" transformatie

De transformatie van zowel de acteur als het personage vroegen een behoorlijke tol van hen, net als erg veel tijd in de sportschool.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Justin H. Min dacht, net als de fans van The Umbrella Academy, dat het gedaan was met zijn personage Ben Greeves, de leider van 'The Sparrow Academy'. Maar nu keert hij terug in het nieuwe seizoen als een hele nieuwe versie van Greeves, wat bloed, zweet en tranen heeft mogen kosten.

Na twee jaar wachten staat de release van het derde seizoen van The Umbrella Academy op ons te wachten de komende maand. Bij de grootse cliffhanger van seizoen 2 keerde de familie Hargreeves terug naar een hedendaagse tijd, die zij nauwelijks meer konden herkennen.

In de originele tijdlijn was Ben Hargreeves komen te overlijden, maar dat is niet meer zo zeker geworden in de nieuwe, alternatieve tijdlijn. Tijd dus ook voor Min om in een nieuw jasje te worden gestoken.

Een "uitputtende" transformatie
In een gesprek met Entertainment Weekly sprak Min over de bergen die hij heeft moeten verzetten om zichzelf te vereenzelvigen met de nieuwe versie van Ben.

Min: "Om eerlijk te zijn was het uitputtend. Ik moest werken met een stemcoach om iets lager te gaan spreken en om meer te projecteren met mijn stem. En ze wilden dat ik het personage meer fysiek zou belichamen, dus ik moest weer naar de sportschool sinds jaren. Door die externe factoren heb ik mijn rol veel beter kunnen spelen op een echte en overtuigende manier." .

Naast Ben komen ook andere personages weer terug. We zullen de terugkeer van Elliot Page meemaken als Viktor Hargreeves, Tom Hopper als Luther Hargreeves, David Castaneda als Diego Hargreeves, Robert Sheehan als Klaus Hargreeves, Aidan Gallagher als Number Five, Emmy Raver-Lampman als Allison Hargreeves, Colm Feore als Reginald Hargreeves en Ritu Arya als Lila Pitts.

Vanaf 22 juni zal het nieuwe seizoen op Netflix te vinden zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Moon Knight'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Moon Knight'

Een knotsgekke mix van superheldenserie, klassiek avontuur en psychologisch drama.

Regie: Mohamed Diab, Aaron Moorhead, Justin Benson | Cast: Oscar Isaac (Steven Grant/Marc Spector/Jake Lockley/Moon Knight), Ethan Hawke (Arthur Harrow), May Calamawy (Layla El-Faouly), F. Murray Abraham (Chons - stem), Antonia Salib (Tawaret - stem), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 44-54 minuten | Jaar: 2022

Je zou denken dat het wel een keer gedaan is met gemaskerde wrekers die worstelen met hun traumatische verleden. Er zijn inmiddels zoveel films en series verschenen waarin deze figuren opduiken dat de kans op herhaling redelijk groot is. Gelukkig is Moon Knight in handen van Marvel, de bekende strip- en filmstudio die zijn eigen superheldenformule wel vaker opnieuw heeft uitgevonden.

Ook nu weer is gelijk duidelijk dat we niet op een standaard superheldenverhaaltje hoeven te rekenen. Het begint allemaal met Steven Grant, een loser die dagelijks souvenirs verkoopt in een museum dat gewijd is aan de Egyptische oudheid. 's Avonds voor het slapengaan volgt Steven een bizar ritueel: hij plakt de voordeur van zijn woning af met tape, strooit zand rond zijn bed en kluistert zijn enkel met een ketting vast aan een paal.

Daarmee hoopt hij te voorkomen 's nachts aan de wandel te gaan en rare dingen uit te vreten. Opmerkelijk, maar het kan allemaal nog veel gekker, want Stevens lichaam blijkt ook nog de residentie van een ander personage: Marc Spector. In de reflectie van spiegels, glazen ruiten en waterplassen oogt deze man identiek aan Steven, met het minieme verschil dat hij met een moddervet Amerikaans accent spreekt.

Nog een schepje er bovenop doen dan maar? In het hoofd van Steven Grant/Marc Spector klinkt ook met enige regelmaat de stem door van de Egyptische god Chons (lekker sappig ingesproken door F. Murray Abraham). En eigenlijk moet je niet méér willen weten voor je aan Moon Knight begint.

De makers van deze zesdelige serie lijken er bijna een sport van te maken om zoveel mogelijk 'what the fuck'-momenten aan elkaar te schakelen. Daardoor ontstaat een verhaal met veel wendingen dat moeilijk te voorspellen is, zelfs als je bekend bent met andere wrekers die in het holst van de nacht opereren, zoals Batman en Daredevil.

Moon Knight is echter veel meer dan alleen een oorsprongsverhaal van een nieuwe superheld. Zo verandert de serie na de tweede aflevering abrupt in een klassiek avontuur, waarin de helden als archeologen op zoek mogen naar een eeuwenoude graftombe in Egypte. Een beetje zoals in The Mummy-films dus, inclusief een actrice die even mondig en daadkrachtig is als Rachel Weisz.

Een paar afleveringen later switcht Moon Knight met hetzelfde gemak naar een vrij diepzinnig psychologisch drama. Het is vooral dit segment dat indruk maakt. Steven en Marc hebben namelijk de meest tragische jeugd doorlopen van alle Marvel-superhelden die tot op heden een plekje op het (thuis)scherm zijn vergund. Hun trauma voelt realistisch aan en legt precies genoeg gewicht in de schaal.

Er mag ook een groot compliment naar acteur Oscar Isaac, die moeiteloos schakelt tussen drama en komedie, en tussen Steven en Marc. Hij brengt een scherp onderscheid aan tussen beide personages, zodat het voor de kijker te allen tijde duidelijk is wie van de twee op de voorgrond staat. Bovendien leidt het getouwtrek tussen zijn dubbele identiteit ook tot een aantal komische situaties.

Die relativerende humor is kenmerkend voor een Marvel-productie, evenals de visuele flair, maar Moon Knight weet gelukkig ook een geheel eigen toon aan te slaan. De serie is lekker exotisch, met zijn aansprekende figuren uit de Egyptische mythologie, het Arabische gezang op de geluidsband en de prachtige woestijnopnames. Die maken het tot een wereld waarnaar je maar al te graag terugkeert. Al was het maar om dat pratende nijlpaard weer te zien.

★★★★☆

Moon Knight is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe monster 'Stranger Things' de kwaadaardigste tot nu toe
Series / Nieuws

Nieuwe monster 'Stranger Things' de kwaadaardigste tot nu toe

De acteurs van 'Stranger Things' zijn niet snel bang, maar hier misschien wel van...

Na drie jaar wachten is het bijna zover: het vierde seizoen van Stranger Things wordt bijna onthuld. Wie of wat zal ditmaal de rol van paranormaal monster vervullen? De castleden geven een tipje van de sluier en spreken hun zorgen alvast uit.

De nieuwe trailer van Stranger Things is al enige tijd uit en heeft al hoge verwachtingen gesteld bij fans. Maar het monster Vecna was er nog niet in te zien.

Castleden vertellen
Tijdens de premiere van het seizoen sprak Variety met meerdere castleden en haalde informatie op over de nieuwe engnek.

David Harbour was het eerste slachtoffer. Harbour: "Vecna is een psychologisch horrorfiguur dat we nog niet eerder gezien hebben. 'The Upside Down' is een soort Wilde Westen waar wezens rondrennen en er veel geweld is, maar we hebben nog nooit iets zoiets uitgedacht boosaardigs gezien. Het is juist zo opwindend omdat het het 'grote kwaad' is.".

Helaas verklapt Habour ook dat zijn personage Hopper niet veel te maken krijgt met het monster, maar hij heeft in een Russische gevangenis nog voldoende af te handelen.

Gaten Matarazzo, de acteur van Dustin, kon de reporter van Variety natuurlijk niet missen.
Matarazzo: "Het gekste is dat [dit monster] zo nieuw en vers voelt in vergelijking met de slechteriken van eerder. Het geeft een hele nieuwe 'vibe' aan de manier hoe we in 'Stranger Things' omgaan met ze en hoe dat in de toekomst moet gaan."

Op 27 mei zal de eerste helft van het seizoen verschijnen op Netflix, maar of Vecna dat ook zal doen blijft nog voor even een mysterie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Batman uit nieuwe serie 'Gotham Knights'
Series / Nieuws

Eerste blik op Batman uit nieuwe serie 'Gotham Knights'

In de aanloop van de nieuwe serie 'Gotham Knights' worden er foto's onthuld van de castleden, en van nog iets specialers...

Op donderdag werd door 'The CW' publiekelijk gedeeld dat zij de televisieserie Gotham Knights zullen uitbrengen. Vele cast- en crewleden konden hun geluk niet op en deelden verschillende soorten foto's op sociale media. Een glimp van het kostuum van Batman lijkt er tussen te zitten.

In de nieuwe serie, gebaseerd op de eerdere videogame, zal de geadopteerde zoon van Bruce Wayne een grote rol spelen. Hij zal na de dood van Bruce Wayne een ongewoon bondgenootschap vormen met de vijanden van 'the Children of Batman'.

De stad Gotham wordt nog grimmiger dan ooit, zeker zonder 'the Dark Knight'. Deze nieuwe kliek van vrijbuiters zal nog veel moeite gaan krijgen om 'the Batman' te vervangen.

Gelukkig is er een mooie cast aangesteld om deze zware taak te vervullen. In de serie zal Oscar Morgan te zien zijn als Turner Hayes, Anna Lore als Stephanie Brown, Olivia Rose Keegan als Duela Dent, Navia Robinson als Carry Kelley, Fallon Smythe als Harper Row, Tyler DiChiara als Cullen Row en Misha Collins als de infameuze Harvey Dent.

Batman gespot?
Bij de bekendmaking van de release van de serie door 'The CW' werden er veel foto's online gedeeld. Producer Jonathan Gabay was één van de mensen die iets deelde. Hij deelde foto's van meerdere castleden, én nog van iets anders.

In één van de foto's poseert hij samen met een prop, die moeilijk niét te herkennen is als het masker van Batman. Zal dit het daadwerkelijke masker van de superheld zijn, of enkel een prototype? Hieronder is de foto te vinden om het zelf te kunnen beoordelen:

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Morgan terug voor 'The Walking Dead'!?
Series / Nieuws

Morgan terug voor 'The Walking Dead'!?

The Walking Dead zou Morgan terug kunnen brengen, maar hoe dan?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Kan Morgan Jones terugkeren in The Walking Dead? Fear the Walking Dead seizoen 7 maakt de kans daarop best groot.

Morgan Jones is een rol van Lennie James, en echt een veteraan in de franchise. Hij was in de eerste aflevering te zien en mocht Rick Grimes informeren over de uitbraak van het virus van ondoden. In seizoen 3 had hij een gastrol en vanaf seizoen 5 was Morgan een vaste aanwezige in The Walking Dead. Vervolgens verdween hij naar de spin-off.

The Walking Dead-terugkeer
Nu The Walking Dead naar zijn einde toewerkt, begint het erop te lijken dat Morgan terug kan keren.

Morgan zegt in de nieuwe aflevering namelijk dat hij er spijt van heeft vertrokken te zijn bij Ricks crew in Alexandria. "Ik heb een keer eerder wat mensen achtergelaten om wie ik echt gaf. En dat heeft nooit goed gevoeld."

Dat is natuurlijk geen expliciete belofte, maar dat Morgan nog altijd spijt heeft van het verlaten van zijn vroegere vrienden, maakt een terugkeer naar The Walking Dead en naar Alexandria in elk geval een goede mogelijkheid.

The Walking Dead krijgt nog 8 afleveringen en dan is het helemaal voorbij.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'NCIS' zou Gibbs terug kunnen brengen
Series / Nieuws

'NCIS' zou Gibbs terug kunnen brengen

Fans van NCIS moeten zich mogelijk voorbereiden op een wel heel toffe onthulling.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
NCIS-acteur Sean Murray gelooft dat Mark Harmons Leroy Jethro Gibbs terugkeert in een toekomstige aflevering. De serie is inmiddels toe aan zijn negentiende seizoen en maakte een paar grote veranderingen door.

Seizoen 19 voegde twee nieuwe castleden toe aan het centrale team (gespeeld door Katrina Law en Gary Cole). En er komt een twintigste seizoen. Maar de serie moet het nu doen zonder Harmon, die jarenlang de hoofdrol speelde.

NCIS-terugkeer
NCIS seizoen 19 verkent de nieuwe dynamiek van het team en komt met heel wat mysteries rond de US Navy. De geest van Agent Gibbs hangt nog altijd boven het geheel.

Gek is dat niet, aangezien we Gibbs sinds de eerste aflevering in 2003 konden volgen. Dat Gibbs in Alaska bleef na een lange zaak, is geen grote verrassing. NCIS seizoen 19 zou hem toch terug kunnen brengen, denkt ook acteur Sean Murray.

"[Harmon] verschijnt soms. Ik zag hem twee weken geleden nog. Dus hij is er wel. Het is niet alsof hij zijn biezen gepakt heeft en de stad ontvlucht is of iets dergelijks. Dit is geen tease of wat dan ook. Maar ik geloof oprecht dat Gibbs wel weer kan verschijnen. Ik geloof echt in die mogelijkheid."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Lopez betrokken bij nieuwe 'Cinderella'-serie
Series / Nieuws

Jennifer Lopez betrokken bij nieuwe 'Cinderella'-serie

De zoveelste verfilming van het sprookje Assepoester wordt er een met muzikale elementen.

Yet another adaptation of Cinderella is now in the works, this time being developed for the small screen. Disney made a live-action Cinderella movie back in 2015, with Lily James taking on the role of the titular princess. Just last year, Camila Cabello and Billy Porter starred in another live-action adaptation for Amazon last year. Now, Jennifer Lopez is getting into the Cinderella game with a limited TV series from her Nuyorican Productions, along with Skydance Television and Concord Originals.

Lopez will be executive producing the new Cinderella series for Nuyorican Productions. GLOW and The Baby-Sitters Club creative alum Rachel Shukert will also executive produce the Cinderella series, in addition to serving as showrunner. This take on Cinderella will be a musical based on Rodgers & Hammerstein's Cinderella.

"The story of Cinderella is as timeless now as ever," said Bill Bost, President of Skydance Television. "This aspirational story of romance, unconventional families, and the surprising power of wishes has inspired audiences around the world for centuries, and we are thrilled to be working with Jennifer, Rachel, Concord, and The Rodgers & Hammerstein Organization to bring our fresh take to the screen."

Rodgers & Hammerstein's Cinderella first debuted on TV in 1957 with Julia Andrews in the lead role. Perhaps the most well-known adaptation of the iconic musical came in 1997, with Brandy starring in the titular role and Whitney Houston playing the Fairy Godmother.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.